| Cami2003 a întrebat:

Buna!
Aproape de fiecare dată când merg cu trenul, cineva sta pe locul meu. Odată, era o bătrână care îmi spunea că nu avea loc. Eu aveam biletul luat cu doua săptămâni înainte. Am stat in picioare 7 ore, nu a vrut să se mute și mi-a fost jena sa o dau la o parte cu forța. Voi ce ați face in astfel de cazuri?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ii ceream banii pe bilet. Daca imi platea biletul o lasam sa stea, daca nu chemam conductorul

| Cami2003 explică (pentru suntserios):

Mulțumesc!
Sunt o persoana căreia nu prea ii plac conflictele. Sinceră să fiu, mă simt extrem de prost când se întâmplă lucruri de genul. Nici eu nu as vrea sa stau atât de multe ore in picioare. Până la urmă, nu e autobuz stradal, e tren. Fiecare plătește pentru locul pe care îl ocupă.

| J0B0MAT a răspuns:

Eu îi dau la o parte, cu excepția cazului în care îmi oferă locul lui/ei și îmi convine acel loc. Când cineva nu vrea să se dea, vorbește cu controlorul.

| Miruna333 a răspuns:

Lupta pentru drepturile tale. Cu jena pierzi multe in viata. I-as spune frumos ca este locul meu si sa se dea la o parte, mai ales ca nu are loc, daca nu s-ar da, as chema controlorul. Daca dai peste un episod de genul, nu trebuie sa fie confict, nu trebuie sa te certi, poti mentine totul sub control. Ai platit pentru loc, este locul tau. Simplu

| darrio2007 a răspuns:

Asa vei pati si in viata, pentru ca nu lupti pentru dreptul tau. Batranica avea loc, pentru ca nu se dau bilete fara loc, cel putin la CFR.
Probabil nu ii convenea locul scris pe biletul ei.

| Cami2003 explică (pentru darrio2007):

Exact același lucru am pățit și azi. Azi mă întorc în București și sunt cu niste colege și ne-am luat bilete astfel încât să stăm aproape unele de altele. Erau o doamna cu un copil și un cuplu mai in vârstă care stăteau pe locurile noastre și le-am zis sa se mute, pentru că noua nu ne convine sa ne mutam la fiecare statie, când vin alte persoane să-și revendice scaunul. Ne-au spus că nu li se pare normal ceea ce facem noi, că dacă avea respectiva femeie un copil, nu li se pare corect sa le spunem noi sa stea pe locurile lor, pentru că ei voiau să stea acolo, cu toții împreună. Problema e, cum am mai spus, că în perioada aceasta sunt trenurile extrem de aglomerate. Când m-am pus pe scaunul meu, ne-au numit pe toate lipsite de respect. Deci, pentru ei, daca cerem ce ni se cuvine, se numește lipsa de respect. M-a deranjat situația. Până la urmă, s-au mutat. Nu înțeleg cum am mereu "norocul" sa dau de oameni de genul. Când mi-am pus rucsacul pe scaunul meu, a venit mama copilului sa se plângă la controlor că eu m-am așezat acolo și că ea voia locul respectiv. Precizez că toate aceste persoane aveau locuri in altă parte. Nici n-am înțeles prea bine pentru ce motiv s-au mutat, dar situația a fost deranjanta pentru noi. Am fost numite "fara respect" daca le-am zis sa se mute la locurile lor, pentru că nu mi se pare normal sa stăm în picioare, din moment ce avem bilete.
Referitor la biletele fara loc, eu sunt într-un tren CFR și sunt pe hol multe persoane care stau pe jos, pentru că nu au loc. Este plin și la casele de bilete se vând încă bilete.