anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.

Ce părere aveți despre cineva care iți spune "suna-ma oricând, putem discuta despre problema ta", fiind prieteni, acea persoană mereu atunci când suni încearcă să închidă cat mai repede telefonul?
Ești tu și problemele tale problema sau acea persoană apoi iar îți spune să o suni?
Aceea fiind o persoană serioasă.

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Clar a spus chestia aia crezând că nu o s-o iei în serios, o să facă doar o impresie de mare prietenă în acel moment și atat. Dacă se întâmplă o dată, mna, poate nu are timp. Dar dacă scenariul se repetă, ai de-a face cu o persoană manipulatoare sau care vorbește doar ca să nu adoarmă.

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Majoritatea oamenilor care spun asa ceva, sunt falsi.
Trebuie sa discuti singur cand ai o problema, nu te astepta sa te vindece altii. Putini fac binele asta.

| Ofiintă a răspuns:

Persoana respectivă îti spune asta din politețe, respectiv îti raspunde la telefon din politețe.
Pe de altă parte, conștientizează faptul că și persoana respectivă are viața lui, prin urmare atitudinea lui este una cât se poate de corectă.

| Cheo0S a răspuns:

Asta e o tehnica ieftina de manipulare.
"Suna-ma oricand, putem discuta etc etc" si iti lasa numarul de tel, daca IL ai in agenda automat te gandesti sa o Suni chiar daca nu ai vreo legatura cu ea.
E ca si aia care isi fac reclama la reustaurante sau pizzeri si iti lasa cartela de vizita.

Cineva care chiar ii IL/o intereseaza de tine te intreaba pot sa te sun? Etc etc nu din astea.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Depinde și de persoana care îl sună,de ce problemă are și cum îi este felul,comportamentul față de cel la care i-a solicitat ajutor. Poate cel care dorește să ajute de aceea închide telefonul căci persoana care îi solicită ajutorul exagerează cu problema sa, cu modul cum o prezintă, având și el la rândul său problemele lui, sau s-a săturat să explice același lucru, sau poate nu are nici el nici o soluție la necazul tău și atunci din respect îți spune să îl contactezi.Cel mai bine ar fi să nu promitem dacă nu putem onora sau este ceva ce ne depășește capacitatea de a înțelege.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Bună.

O sun, îmi închide dacă are ceva de făcut mai important in acel moment(mai tot timpul), apoi dacă mă sună înapoi, se scuză și mă sună doar pentru a-mi spune ce face ea în viața ei și că ceea ce face ea ar trebui să fac și eu cu a mea, cum o duce sau dacă nu aș putea să o ajut cu x, y lucruri.

Ideea supărătoare e că insistă din nou să o sun, deși de fiecare dată procedează la fel.
Și nu prea o sun, o dată la 2 săptămâni poate.

Când mă sună ea pur și simplu, la fel procedează.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Pare că profită de tine, dar mai există și posibilitatea ca ea să nu fie conștientă de ceea ce face și acel "sună-mă" sa fie doar un tic verbal. Ai încercat să-i răspunzi la asta cu "nu te sun, că mereu spui așa, și apoi nu știi cum să scapi de mine", să vezi ce reacție are? În orice caz, eu nu aș mai suna-o...
Dar as încerca să vorbesc cu ea să lămurim situația.