Este soluția. Dumnezeul nu lasă pe nimeni cu inima și sufletul rănit să iasă din casa lui. Biserica este casa lui Dumnezeu✞=❤️
Credința îți poate da liniște sufletească, precum și un motiv pentru a continua să fii bună într-o lume, un motiv pentru a ierta întotdeauna și a spera la mai bine. Dar cel mai important, te poate ghida, ca o busolă morală, atunci când ești nehotărâtă.
Mie-mi place foarte mult filosofia stoică, fiindcă ne dă și ea un model exemplar de comportament și un set de idei care să ne ajute să trecem prin greutăți. "Festen Mut in schwerem Leiden", cum ar zice Schiller. "Glossă" de Eminescu are un mesaj stoic, la fel și "If" de Kipling. Sunt poezii foarte frumoase, ți le recomand cu tot dragul. Marcus Aurelius, împărat roman, scrie și el frumos și pe înțelesul tuturor.
Terapia este raspunsul la starile si intrebarile pe care le ai. Singura solutie
Majoritatea terapiștilor nu au nici ei habar despre ce vorbesc și sunt mai confuzi decât clienții lor.
Nu exista un raspuns fix la ceea ce intrebi tu penrtru ca oamenii sunt diferiti. Ca sa iti dau un raspuns din topor, poftim! Pe mine ma relaxeaza sau bucura : luptele din ufc, filmele hororr sau istorice, jucatul cu cainele si documentarele din orice domeniu. Cat despre faptul ca ai luat decizii gresite si te-ai bagat in relatii proaste, asta cred ca facem cu totii si face parte din cursul vietii. Ca si barbat consider ca rolul meu este sa sufar si sa imi transform suferinta in empatie. In principiu cred ca rolul unui barbat este de a se reproduce si nu de a fii iubit, este aproape imposibil pentru un barbat sa fie iubit de o femeie ( in afara de mama evident) sau sa fie iubit de catre societate. Si acum te vei gandi ca am o gandire foarte nihilista si cinica, dar eu as spune ca am o gandire realista si bazata pe experiente proprii si pe ce am vazut in jurul meu. Ca idee, cunosc multe casnicii fake, intinse pe ani grei. Aia stau impreuna doar pentru ratele de la banca, in schimb nimic. Fara intimitate, fara afectiune si certuri la greu. Am spus chestia asta de nenumarate ori : ceea ce tu consideri "dragoste" nu este altceva decat atractie sexuala si hit de dopamina nimic mai mult. Si acest hit de dopamina si atractia si sexul si fluturasii tai din burtica se vor consuma primii dupa care relatia ramane doar o carcasa goala sau o rutina sigura. Spun toate astea in ideea ca eu consider ca ceea ce numim " fericire" nu o sa vina niciodata de la une el sau de la vreo ea. Oamenii sunt foarte superficiali si profitori asa ca nu vad rostul alergatul dupa relatii inter umane in speranta ca ne vom simti impliniti si fericiti.
Frumos. Fiecare din noi ar trebui să facă asta. Sa lucram la noi pentru a deveni o versiune mai buna din toate punctele de vedere. Felicitări!
Și eu am trecut printr-o astfel de schimbare, iar acum vad lumea și viața cu alți ochi, le înțeleg mai bine decât înainte, mă înțeleg pe mine.
Si eu am avut multe relatii esuate. Si am invatat ca nu exista nici o printesa care sa aiba nevoie de dragoste si de afectiune. Printesele au nevoie de emotii si fluturasi. Dupa ce se epuizeaza acei fluturasi printesele se transforma in vrajitoare. Chestia cu gasirea unei relatii sanatose in opinia mea tine doar de noroc sau de calcul al probabilitatilor. Unii gasesc inca de la liceu, altii dupa 30 de ani si altii niciodata. Nu exista destin sau sa faci " lucrurile bine". Se intampla sau nu.
Da și eu am ajuns sa ma înțeleg și sa ma accept, să-mi accept toate sentimentele. Am momente când aș vrea să-mi dau o îmbrățișare și să oftez eu cu mine, gen hai ca trece și asta mai învăț ceva dar ce te faci când partenerul tău nu face nici măcar un pas în fața. Eu zilnic ma dezvolt, citesc, ascult podcast uri despre dezvoltare personala, empatie, traume și cu cât aprofundez cu atât ma descopăr și îmi doresc altceva decât am acum. Sunt alt om, o versiune mai bună asa ma vad eu.
Sunt foarte multe lucruri care imi pot aduce o stare de bine: o plimbare in natura, un film bun, o carte, o discutie interesanta etc. Dar acestea ma fac pe mine sa ma simt mai bine, tu va trebui sa gasesti singura lucrurile care iti produc placere si te scot din starile proaste.
Daca nu te mai regasesti in acel mediu, incearca sa il schimbi, cauta oameni noi care au o gandire similara cu a ta, oameni de la care ai si ce invata poate.
Buna seara.
Ce va face sa va simțit bine?
Sa ascult muzica https://www.youtube.com/watch?v=UjA146bpWY4, sa citesc o carte de exemplu Cioran_Emil_Cartea_amagirilor, sa vizionez un documentar https://archive.org/......llness.mp4
, sa invat ceva nou https://www.youtube.com/results?search_query=how+work, sa vizionez un film Alien: Romulus, sa ma plimb prin Timisoara pe malul begaului privind pesti
Eu mereu găsesc ceva de făcut. Am diferite pasiuni, confecționez bijuterii, pictez, recondiționez diferite obiecte etc. Asta este o formă de relaxare pentru mine, când sunt foarte stresata, supărată nu am răbdare nici la filme sa ma uit. Nu știu cum este cu Adhd nu pot să-mi dau cu părerea dar dacă ai descoperit câteva pasiuni sau lucruri care te scot din această plictiseala de care spui, este super. Documentarele și podcast urile îmi țin mintea ocupată, îmi plac și mie mai ales cele educative.
Buna.
Muzica, timpul liber si lenevitul prin curte sau garaj, ma fac sa ma simt bine. Si socializarea cu persoanele de calitate.
Am trecut si eu printr-o perioada mai stresanta, am avut prea multe optiuni, si mi-a fost greu sa fac alegeri.
Momentul preferat din zi este ziua 100% libera, cand ma trezesc doar ca sa ma spal, sa-mi fac cafea, mancare, si sa ma plimb. Cateodata ma streseaza si faptul ca ma cheama cate un prieten pe undeva
___Enzo întreabă: