Multumesc.
Spui foaie de placinta. Dar eu imi amintesc ca matusa le facea foarte subtiri, ca foile de foietaj. Dar nu asa de aspre. Poate ca erau foi de placinta dar le intindea subtiri. Sau poate erau moi pentru ca erau inmuiate in apa dulce. Nu stiu. Da, in straturi suprapuse.
Eh, cand facea matusa, mancam. Acum nimeni din familie nu mai face. Nici nu stiu reteta.
Se ia câte o foaie de plăcintă și se rupe în două sau patru părți Se coc foile de plăcintă pe plită. Apoi se înmoaie foile coapte in apă cu zahăr. Se pregătește nuca măcinată cu un pic de zahăr. Se împrăștie nuca măcinată pe fiecare foaie umezită. Foile coapte cu nuca măcinată se pun unele peste altele. Platoul cu prăjitură se duce la loc răcoros până a doua zi când se consumă în Ajunul Crăciunului. Dacă mai ai poți mânca și după aceea sau poți da de pomană.
Cipi1212 întreabă: