| Cipi1212 a întrebat:

Bună, Cine obișnuiește să mănânce în ajunul Crăciunului turte cu nucă sau cum se mai zice 'scutecele lui Iisus"?

Răspuns Câştigător
| Whitte a răspuns:

Multumesc.
Spui foaie de placinta. Dar eu imi amintesc ca matusa le facea foarte subtiri, ca foile de foietaj. Dar nu asa de aspre. Poate ca erau foi de placinta dar le intindea subtiri. Sau poate erau moi pentru ca erau inmuiate in apa dulce. Nu stiu. Da, in straturi suprapuse.

6 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

Eh, cand facea matusa, mancam. Acum nimeni din familie nu mai face. Nici nu stiu reteta.

| Holiday a răspuns:

Prefer poale-n brau.hee hee

| darrio2007 a răspuns:

Soacră-mea face.

| Cipi1212 explică (pentru Whitte):

Se ia câte o foaie de plăcintă și se rupe în două sau patru părți Se coc foile de plăcintă pe plită. Apoi se înmoaie foile coapte in apă cu zahăr. Se pregătește nuca măcinată cu un pic de zahăr. Se împrăștie nuca măcinată pe fiecare foaie umezită. Foile coapte cu nuca măcinată se pun unele peste altele. Platoul cu prăjitură se duce la loc răcoros până a doua zi când se consumă în Ajunul Crăciunului. Dacă mai ai poți mânca și după aceea sau poți da de pomană.

| Cipi1212 explică (pentru Whitte):

Nu cumpăra foietaj. Foietajul sunt foi groase. Cumpără foi subțiri. Se pun într-adevăr în straturi suprapuse.

| Cipi1212 explică (pentru Whitte):

Apa dulce de la turte poți să o folosești la tiramisu. Nu trebuie să o arunci.

Întrebări similare