| Curious2 a întrebat:

Buna, competitivitatea /concurenta este singura modalitate de dezvoltare?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ar mai fi și regimurile autoritare dar fiecare cu plusuri și minusuri (mai multe sau mai puține)

| Drimmero a răspuns:

Cam da

competitivitatea*

| Celcestietot a răspuns:

Buna. Nu.

| Curious2 explică (pentru sierra1):

In regimurile democratice exista competitivitate.
Da, si in regimurile autoritare/totalitare exista dezvoltare, dar parca e mai pronuntata in regimurile democratice.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ar fi asa, eu nu as fi dezvoltat deloc.
Competitia este ocupatia prostului, in majoritatea cazurilor.
Echipa/alianta este mult mai importanta decat concurenta.
Daca te intreci cu un prost, nu vei sti niciodata daca sunteti in directia potrivita, ori sunteti doar doi prosti; consider ca de obicei sunt doar doi prosti in situatia aia.

| sierra1 a răspuns (pentru Curious2):

Nu zic nu doar că probabil anul viitor, China va fi prima putere economică a lumii

| Apokales a răspuns:

Nu. Competitivitatea este modalitatea de dezvoltare in capitalism. De multe ori concurenta si-a dat mana pentru a pune monopol pe piata si asa aveau profituri mult mai mari decat daca erau in competitivitate. Insa competitivitatea aduce inovatia uneori, dar cu ce pret? Cu pretul de a calca in picioare multe norme, asa cum este calcata in picioare astazi natura.
Deci cooperare sau competitivitate? Eu merg pe cooperare, inovatia va aparea oricum atunci cand contextul o cere.

| Curious2 explică (pentru Apokales):

Noi traim in capitalism.
Da, natura este calcata in picioare.
Nu inteleg cum am putea coopera.
Ar tebui sa nu mai cumparam lucruri inutile sau de care ne putem lipsi, cum ar fi o : o poşetă din piele de şarpe.

| Sofer a răspuns:

Nu e chiar singura. Sunt alte modalități.

Ai studiat economia?
Esti economist?

| Apokales a răspuns (pentru Curious2):

Nu, dar cine ne opreste sa ne dam cu parerea laughing? Am citit cateva teorii, cam atat.

Atunci...esti psiholog ori sociolog.