anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.
Dacă o adolescentă e mereu tristă din cauza situației ei familiare și îi spune mereu celei mai bune prietene că dorește să se sinucidă ce se poate face pentru a ajuta acel copil? Nu dorește să vorbească cu psihologul școlii iar mama ei o amenință că o va lua statul dacă vorbește despre ce i se întâmplă, înainte de Crăciun a avut o tentativă de suicid, apoi a fugit de acasă și a amenințat iar că se va sinucide. Mai mult a luat la bătaie pe cineva, din fericire un bărbat care a chemat poliția și salvarea pentru că a amenințat că se sinucide, atât ea cât și mama sa, nu s-a luat nicio măsură. Cum se poate rezolva problema?

7 răspunsuri:
| haileewatson a răspuns:

Trebuie sa semnalezi protectia copilului.

Am gasit aceste doua surse:
http://andpdca.gov.ro/w/1586-2/
Guvernul a lansat în 5 ianuarie, 2022, numărul unic național 119, destinat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului.
Numărul este disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România.

http://www.telefonulcopilului.ro/semnaleaza-un-caz
La Telefonul Copilului puteţi să semnalaţi nerespectarea drepturilor copilului sau să solicitaţi consiliere. Situaţiile pentru care ne puteţi contacta: abuzul asupra unui copil (fizic, sexual, emoţional, exploatare prin muncă, cerşetorie), drepturile copilului cu nevoi speciale, consiliere juridică privind încredinţarea copilului, dreptul la vizită sau pensia alimentară, alocaţia de stat sau alte beneficii familiale, indemnizaţia pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, condiţiile de atestare ca asistent maternal, modalitatea de obţinere a atestatului de persoana aptă să adopte şi orice alta problemă în care este implicat un copil.

| Trixt3r a răspuns:

La primul reflex as spune ca in cazul de fata as suna la protectia copilului, dar imi este frica sa nu fie abordarea gresita si sa agraveze situatia. Deci nu cred ca-i cea mai buna abordare.

As spune ca probabil cea mai buna abordare este sa cauti fundatii care se ocupa cu astfel de cazuri si sa le ceri sfaturi si indrumare, cu siguranta ei au si profesionisti acolo, care stiu cum sa reactioneze in cazuri de genul asta.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ar trebui sa se sesizeze niste colegi/prieteni, sa vorbeasca cu diriginta, apoi sa fie chemata la o sedinta cu pedagogul/psihologul scolii. Dupa o sedinta cred ca ar avea alta perceptie, cel putin asupra consilierii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce se poate face pentru a ajuta acel copil? Adică cine să facă ceva? Cum poți să ajuți pe cineva cu care nu ai o relație?
Cum se poate rezolva problema?
A cui este problema? A ei, a ta, a familiei ei? Ce rol ai d-ta în raport cu situația, ce rol vrei să joci?
atât ea cât și mama sa. Adică și mama ei tot asta dorea?
nu s-a luat nicio măsură. Spui- nu s-a luat. Măsura trebuia să o ia cineva. Cine o poate lua? Cine se poate băga în viața acelei familii să pună ordine? Tu poți?
Dacă relatezi asta cuiva, indiferent cui, dacă este în afara situației, nu poate interveni. Pur si simplu nu poate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prietena ei sa apeleze la Protectia Copilului sau la psihologul scolii, diriginte sau director al acelei scoli unde acea tanara invata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru haileewatson):

Https://www.tpu.ro/......sa-exacta/

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru haileewatson):

Poti te rog sa raspunzi intrebarii?