| ohkay a întrebat:

Bună dimineața TPU! Voi scrie o PĂRERE personală la care voi adăuga și o întrebare la sfârșit.

Mulți oameni se plâng de faptul că ne pasă de fizicul unui posibil partener mai mult decât ce are în cap.
Se știe clar că, chestia asta nu se aplică tuturor. Sunt oameni pe planeta asta, cărora le pasă mult mai mult de ce ai în cap decât fizicul. Mi se pare un lucru corect. Ar trebui ca toți să gândim la fel, huh?

Am pățit o chestie cu ceva vreme în urmă, când un băiat mă tot băga în seama... vorbea frumos, dar nu avea vocabularul "vai" ce bogat. Am vorbit puțin cu el și după mi-a spus "ți-am trimis ieri o cerere pe FB", știam că n-o să mă mai întâlnesc cu el și nici n-am vrut să-i dau accept. De ce? Nu-mi pot explica foarte concret dar, probabil că nu mi-a plăcut suficient de mult încât să vreau să mai discut cu el (știind că mă plăcea), nici fizic dar nici psihic. Având un prieten în comun cu el, i-a spus că vrea să mă vadă și că, poate, într-o zi (apropiată) mă va aștepta în fața liceului. Nu-mi pot explica (din nou), de ce, dar m-a deranjat enorm de mult faptul că a vrut să facă asta. Am gândit că nu este normal, și că ar fi trebuit să-mi spună că vroia că facă asta (avea nr. meu), să întrebe dacă eu aș fi vrut să-l văd. După ce am auzit cuvintele astea din gura prietenului meu, i-am spus să-i transmită să nu facă asta, pentru că nu vreau.
După mi-am dat seama că, și dacă ar fi fost un "Brad Pitt", tot nu m-ar fi încălzit cu ceva. Și nici dacă ar fi fost un mare intelectual. Asta s-a întâmplat acum mult timp. Mi-am dat seama, din mai multe povești, că nu trebuie să ne aruncăm într-o relație cu capul înainte riscând să ni-l spargem. Nu cred că e imposibil să aștepți persoana potrivită. Nu cred că trebuie să ne grăbim în alegeri și nici să căutăm sufletul pereche. Până la urmă cred că tot ține de acel "click". Voi?

48 răspunsuri:
| Dx3F3ss a răspuns:

Nu pot decat sa te aprob. Dar ce sa faci, asa vor majoritatea sa agate si multi nu-si dau seama cat de ridicoli sunt priviti.

| T0T a răspuns:

Depinde de fiecare persoană. Contează și fizicul, pentru mine contează să fie acceptabil și cel mai mult caracterul și modul de a gândi. După astea eu unul mă ghidez și dacă nu are una sau alta nu poate exista niciun "click" dar dacă le are pe astea cu siguranță poate exista. Din perspectiva mea la asta se rezumă atracția. Poate din a altora se rezumă doar la fizic sau doar la gândire sau doar la acea atracție care pentru unii ori e, ori nu e ceea ce mie mi se pare cam ciudat dacă totuși îndeplinește cerințele de mai sus.

| J0B0MAT a răspuns:

Oamenii complexati gandesc qasa.N-au curaj sa incerce pentru ca li se pare ca stiu ei totul dinainte. Daca 10 persoane pun mai mare pret pe fizic, atunci toate celelalte miliarde de persoane vor face la fel.Ei singuri se mint si isi fac rau.Nu ar trebui sa aiba pretentia ca cineva sa ii aprecieze daca ei singuri nu se apreciaza.

| Dx3F3ss a răspuns (pentru J0B0MAT):

Deci tu spui ca ar trebui sa-l accepte pe orice tralalau interesat de ea? Si daca ea nu e interesata inseamna ca e complexata si nu se apreciaza?! Poate dimpotriva!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot nu m-am prins ce ai vrut sa zici. Ala nu ti-a placut nici fizic si nici "sufletul" ( dume de fete ) deci care e marea descoperire? Trebuia sa ai probleme cu capul sa ii fi dat o sansa.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Dx3F3ss):

Nu m-am referit la ea, ci la oamenii care se plang ca sexul opus apreciaza doar fizicul. Sper ca a inteles ea.

| Dx3F3ss a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici n-o sa te prinzi. Exces de zel daca spui ca cineva are probleme cu capul daca nu te place pentru nimic. Se intampla!

Dar tu ai inteles tot ce a zis ea?
Ea nu s-a plans doar de asta. Fiindca in final a spus ca putea ca tipul sa fi fost si vreun intelectual. Din ce se intelege la ea conteaza atitudinea pe care un tip ar trebui s-o aiba, iar ei i s-a parut ridicol acel tip. Mi se pare firesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dx3F3ss):

Einstein mai citeste o data ce am zis la urma ca vad ca nu ai inteles, mai faci si pe inteligentul

Ok, m-am oprit asupra „dumelor de fete". M-am simtit lezat de acea paranteza. Rusine!

Si ai mai zis ca nu te prinzi ce vrea sa zica. Deci am presupus ca tu chiar nu pricepi.

Eu nu inteleg ce nu-ti convine tie.Eu mi-am spus parerea legata de acea categorie de oameni.Nu am facut referire la ea.

Nu imi convine avatarul tau!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dx3F3ss):

Ai intalnit tu vreun baiat sa zica pana acum ca "sufletul conteaza" cum spun fetele? eu nu, asa ca nu vad nenorocirea. Sau, poate tu esti fata si te oftici

Sunt fata si ma oftic! crying

Pai nici nu trebuie.

| RAY a răspuns:

Prima oara cand cunosti pe cineva i cunosti fizicul da? in cateva secunde creierul trimite comanda il plac sau nu? il plac oare sa vb cu el/ea,asa functioneaza de fapt atractia restul sunt basme,de fapt un studiu a dovedit ca persoanele care spun sufletul conteaza sunt lipsite de frumuste si pun accent pe carcater ca nu au de ales,da cum suntem oamenii in decursul vietii mai acumulam si noi experientre noi si facem compromisuri ca sa ne implinim scopului biologic, cateodata o fata mai frumusica alege un baiat mai urat asta pentru ca noi nu suntem sexul frumos, mereu fata va arata mai bine ca baiatul pentru ca noi nu suntem asa atragatori ca fetele,in america e un shou in care se cunosc pe intuneric la inceput ca apoi cand se vad sa ajunga la concluzi opuse asta pentru ca fizicul conteaza mult pe langa asta conteaza inteligenta,ratiunea,banii, carcaterul de alfa, nu te atras fizic si asta e, asta e adevarul daca te atragea vb cu el, deci pui accent pe fizic nu poti sa nu pui e un gest firesc uman, tuturor ne place cei frumos, isi plac hainele urate? ai purta ceva ce nu isi place?

| ohkay explică (pentru anonim_4396):

Nu ai înțeles nimic din ce am scris, văd. Ăla era doar un mic exemplu, unele persoane au înțeles la ce mă refer. Nu e vorba de "suflet"... e vorba de caracter până la urmă.

| ohkay explică (pentru Dx3F3ss):

Endoryus nu a înțeles nimic din ce am scris, degeaba îi explici.

DA! Sunt multe fete de genul ăsta, că tu nu ai întâlnit până acum, e altă poveste. tongue

| ohkay explică (pentru RAY):

Ai dreptate în ce ai spus, într-o oarecare parte. Măcar ai înțeles oarecum ce am vrut să spun.

Nici dacă m-ar fi atras fizic (mult) nu aș mai fi vorbit cu el. Vezi că nu ai prea înțeles ideea? happy

| RAY a răspuns (pentru ohkay):

Faza e ca asta e ipotetic nu putem sti daca pentru ca nu am fost in situatia aia,asta se numeste eroare de logica,nu putem sti viitprul/ceea ce n am trait e sf asa ceva, daca l-ai fi placut mult fizic te-ai fi vazut cu el sa fim seriosi, tu vrei sa demonstrezi ca sufletul conteaza atunci de ce nu stai cu un baiat urat, necajit poate ca sunt suflete bune, asta e o minciuna atat tuturor ne place cei frumos asta e adevarul restul sunt minciunii, ca femeiile mai in varsta pun accent pe alte chesti decat frumustea e logic ca femeile prefera ca un barbat sa aiba si material nu doar frumustete

| ohkay explică (pentru T0T):

Ai dreptate în legătură cu acel "click".

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu nu stiai ca aia urati sunt de fapt baieti aia populari din scolii? ele le detecteaza sufletul man cum naiba nu stiu ca eu vad omul si stiu daca e frumos sau nu e ele vad sufletul cum nu stiu au puterii pananormale de asta baietii urati, saraci au fete fara nr fug fetele dupa ei, mai rau e ca uni pun botul cum am patit-o si eu da sufletul conteaza apoi astept telefonul si nimic cum naiba? pai vezi man e aiurea dar asta e

| ohkay explică (pentru RAY):

Eroare de logică? Nu cred că e așa greu să te imaginezi într-o situație, dacă te cunoști bine pe tine însuți, poți știi cam cum ai reacționa. Dar nu contează.

Nu vreau să demonstrez nimic. Pui prea mult accent pe partea materială și frumusețea unui bărbat. Ai impresia că fetele sunt atrase doar de așa ceva... păcat!

Am observat la tine că le bagi pe toate în aceeași oală. Apropo, sunt și categoriile alea de fete care nu prea au mare lucru în cap iar datorită acestui fapt sunt atrase DOAR de băieți frumoși și bogați. Pentru că ele nu vor mai mult. Poate ai întâlnit doar fete de acest gen în viața ta, atunci e logic că gândești în felul în care o faci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ohkay):

Stiu ca sunt destule, majoritatea au intre 12 si 15 ani

Pot fi și mai mari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ohkay):

Greseala mea, 12-16 big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ma intelege gresit, nu zic ca "conteaza doar banii si cum arata, dar cand aud "sufletul conteaza " parca imi face ceva sus in cap scurtcircuit. Multi zic ca fetele stiu din primele secunde daca ii vor da o sansa unui baiat sau nu. In primele secunde ce vezi? Cum arata, cum e imbracat, cum e aranjat. Sunt unele chestii de caracter, dar nu iti poti da seama daca e bun sau rau, prost sau inteligent.

Sau mai bine spus, de la primul schimb de cuvinte îți poți da seama dacă îți place cineva măcar puțin. Vreau să-ți dau un exemplu, legat de povestioara mea de acum câțiva ani (pe care am scris-o mai sus). Acel băiat prima dată mi-a scris un mesaj (nu știam cum arăta fizic în acel moment). Văzând că nu-i prea dau importanță, a început să mă tot sune. M-a enervat. După ceva timp l-am văzut, nu e urât dar nici frumos (simpatic). Nici dacă era Ken nu m-ar fi încălzit cu ceva.