Cati anisori ai?
Batranii care au trait alte timpuri nu sunt depresivi. Sunt mai sanatosi la cap decat voi.
Da, e timpul sa se gandeasca sa-si lase lucrurile in ordine.
Partea plina a paharului? Plina cu ce? Cu boli?
E rau ca isi doreste un anume model de mormant? La fel gandesti si tu despre unghiile tale. E fix acelasi lucru.
Ce naiba nu poti TU sa intelegi ca bolile batranetii nu te pot face fericit? In loc sa-i scoti gandacii din cap, ar fi mai bine sa-i faci pe plac. Sa o faci cu adevarat fericita cat mai are de trait. Un batran nu se multumeste ca voi cu un joc terminat pe telefon.
Inteleg ca tu doar o suporti. Nu o iubesti ca pe o bunica. Nu ai de ales, pentru ca sta in casa cu voi.
Are 78 ani, oricat ai refuza tu sa crezi moartea e aproape si orice batran se gandeste la asta... sa fim seriosi.
Incearca sa o susții, sa o faci sa zambeasca, sa ii faci mici cadouri si sa o ajuti cand are nevoie ca sa nu mai se gandeasca la chestiile astea. Si spune-i ca sunt multi oameni care au 80 si ceva de ani si se bucura de viata din plin. Cum de exemplu sunt si strabunicii mei.
Sa își trăiască o bătrânețe frumoasa, nu gândind la prostii. Moartea când ii sa vină, vine. Nu moare când vrei tu, stai calm!
De unde sti asa de bine ca are sa moară cat de curand? Citești în stele cumva? Cum am spus, alții trăiesc și 100 de ani și au o bătrânețe frumoasă, de ce trebuie sa ți'o umbresti cu gânduri negative?!
Mă nu mai spune!
Vorbești numa' sa te afli în treabă! Vad ca tu ești ala care nu e sănătos( sau sanatoasă) la cap. Eu zic că o singura viata are și trebuie sa și'o trăiască frumos, bolile sunt inevitabile, și moartea când vine, vine și fără sa și-o cheme ea!
Ușor sa dai cu gura aiurea și sa judeci, dar daca atâta te duce capu atata faci.
Las că ai să afli și tu cum e batranetea și greutățile ei.
Dacă oi mai apuca eu până acolo. Și da, orice etapa a vieții are greutățile ei.
Mulțumesc de răspuns! Eu cred ca fac tot ce depinde de mine dar uneori am impresia ca nu știe sa aprecieze.
Este extrem de normal ca un om sa se gandeasca la moarte, in special la varsta ei. Nu face nimic gresit, ba din potrivă. Problema e daca te gandesti la moarte cu frică în loc să te raportezi cu stoicism la moarte.
Reciteste ce spune @suntserios.
Las' ca vei vedea tu la batranete cum e.