| AndreiVale a întrebat:

doresc sa aflu cat de buna este viata in Germania, referitor la oameni, la adaptabilitate, daca e mai greu sa lucrezi acolo decat in Romania si daca la sfarsitul lunii poti sa agonisesti o suma frumusica daca prestezi o munca mai necalificata, sa zic asa. Intrebarea e daca merita sa lucrezi acolo avand in vedere factorii de mai sus? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

14 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Da, merită. Mentalitatea germană e complet diferită față de mentalitatea de român. Evident că o să muncești puțin mai mult acolo dar o să câștigi de 2-3 ori mai bine.

| NevastuicAaA a răspuns:

Viata acolo este mai linistita. Nu sunt la fel de activi ca noi, posibil sa te deranjeze lipsa de activitate. Daca prestezi munca necalificata majoritatea vor vrea sa scoata cat mai mult de la tine, sa te munceasca cat mai mult si pe bani putini( cam 1000euro-1500euro la inceput). La ei se plateste pe ora in majoritatea cazurilor( 8 euro ora de obicei si muncesti 8 ore pe zi). La prima vedere pare o suma bunicica fata de salariile de la noi, dar trebuie sa platesti taxe, chirie, alimente, transport. Taxele nu sunt deloc mici! Nu poti sa spui daca merita sau nu...de muncit tot trebuie sa muncesti undeva. Daca esti singur este destul de greu.

| Florentina9210 a răspuns:

Oriunde e mai bine decat in Romania!

| RAY a răspuns (pentru Florentina9210):

Corect si in copac in africa

| Florentina9210 a răspuns (pentru RAY):

Hai sa ne mutam in Germania, Ray!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Florentina9210):

Clar. Spre exemplu in Siria sau poate in cloaca de coruptie din Moldova sau poate cu bombele suerand la ureche prin Ucraina. De ce nu in India unde te caci in strada sau poate in Africa unde bei sange de vaca si aia e toata mancarea si apa ta pentru 1 saptamana timp in care dormi in case din rahat de elefant.

Sau poate in Iraq sa nu stii daca nu cade o bomba peste tine pana seara...

Nici acolo nu ploua cu banii, mai ales la inceput bagi 3 luni chiria in avans vreo 1500 de euro, din salariul tau de auslander de 800 de euro, 500 chiria, si alte chesti ramai cu 100 de euro pentru mancare, nici acolo nu sunt toti bogati

| Florentina9210 a răspuns (pentru suntserios):

Ceea ce ai enumerat tu fac parte din tarile subdezvoltate. Eu m-am referit la celelalte.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu, tu ai zis atat:

"Oriunde e mai bine decat in Romania!"

| Florentina9210 a răspuns (pentru RAY):

Pai, ca in orice tara. Unii sunt bogati, altii mai putin, doar mentalitatea difera.

| Florentina9210 a răspuns (pentru suntserios):

Greseala mea ca nu am specificat mai clar.

Din pacate sunt foarte multi emigranti cel putin eu am vazut multi cand am fost, nu sunt rasist dar erau cam multi, si bolovana de merkel mai aduce

| Kaℓi a răspuns (pentru suntserios):

Sau in Arabia Saudita, si acolo e bine. Au petrol, au savanti, si femeile au din ce in ce mai multe drepturi.
http://www.journaldemourreal.com/......un-humain/
http://www.efemeride.ro/......inta-umana

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Kaℓi):

Aia sunt mai inapoiati ca orice stat African.