Este un stil de viata pentru unii si fitness in primul rand inseamna sanatate si nutritie.
Daca ei si'au dezvoltat un corp frumos (nu ma refer la cei umflati), de ce ti se pare o moda? Este o moda sa fii sanatos si frumos? Adica normal ar fi sa fii bolnav si sa ai diferite vicii, nu?
Sunt persoane care si'au dat seama ca la 20-30 de ani nu arata foarte bine si au un stil de viata nesanatos si orice medic / nutritionist iti recomanda sa inveti cum sa mananci si sa faci sport.
Sport nu se face neaparat la o sala de forta, alergat in aer liber, exercitii acasa.
Ai vreo idee ce poti face intr'o luna doar alergand o ora afara in fiecare zi si flotari + abdomene?
Poti sa te mentii sanatos neridicand haltere intr'o sala de fitness, logic. Dar esti sigur/a ca ei asta au facut?
Nu sunt de acord nici eu cu cei care iau steroizi, devin niste "animale" si asa mai departe. Dar asa este stilul lor, acum ar trebui sa judecam si oamenii care se tatueaza, care au diferite religii si pasiuni?
Fiecare e diferit in stilul sau, sper sa avem cat mai multi profesori de genu'. Nu scheleti sau umflati / expirati care debia se tin pe picioare si fac hernie ridicand o creta.
Bineinteles ca poti si altfel:tenis de cimp, cross, si sapa in gradina bunicii sau iti cumperi un teren si o sapi, faci agricultura efect garantat.
Care fac doar pentru "moda" sau pentru a avea masa musculara că așa au văzut că da bine oricum nu se țin de sala mult timp, haltere faci daca o faci pentru distracție pentru că așa îți place ție.
Poți să fii sănătos orice tip de mișcare ai face, depinde scopurile tale.
"E doar o moda sau e o recomandare a organizatiilor de sanatate?"
Da multe chestii sunt pentru profit. Dar eu aș spune că suplimentele sunt cel mai mare scam, nu neapărat sălile de fitness.
Fac flotari 100 pe zi si 1h merg pe jos. Acum ma doare incheietura la o mana pentru ca am fortat-o dar in cateva zile revin la flotari. Si asa ma mentin bine cu fizicul
Salile de fitness sunt facute ca barbatii mai ales sa aiba corp ca lumea, ca in societatea de azi multi barbati au corp fad fara gust, ba gras ba slabanogeala. Si ca sa dezvolti masa musculara trebuie sa faci exercitii cu fiare, nu sa dezvolti in prostie sa arati ca dracii, ci doar fin cum era Bruce Lee de ex.
Si pentru asta ajung 3 ore pe saptamana! Nu mai mult e necesar. Doua grupe Luni, doua Miercuri, doua Vineri.
Nu mi se pare mare lucru, daca vrei si aerobic pentru inima, faci un 30 de minute mediu dupa acea ora de forta si atat.
Sanatos esti oricum, daca faci plimbari, bicicleta, alergare, dar pentru un corp mai frumos, trebuie sala, asta este.
Deci e ceva care inainte nu era, dar care ajuta la ce am spus. Pai si normal, intre doi barbati frumusei la figura, dar unu care are corpul fara gust si altul care-l are cat de cat frumos fibrat (repet, nu exagerat), pe cine alege una? Pe al doilea. Si pentru 3 ore pe saptamana e pacat sa nu devin al doilea.
Nu e o moda, e ceva care s-a observat ca ajuta la fizic si sa fi vazut altfel de ceilalti, dar sa-ti placa si tie mai mult de tine.
Miscarea este o recomandare generala, orice medic, minister al sanatatii sau organizatie care se ocupa cu santatea de pe planeta recomanda cat mai mutla miscare. De asta avem si reclamele alea cu "pentru o viata santaoasa faceti miscare cel putin 30 min in fiecare zi". Ideal cel putin 30 min pe zi in care pusul tau sare cu ~60 de batai peste cel de baza.
Acum, exista si o componenta care tine de moda, fiecare generatie a avut un model de corp catre care cei mai multi tindeau insa cred ca asta cu muschii nu e iesit niciodata din peisaj, din antichitate pana acum.
Cat despre santate, depinde cum o definesti insa e dificil de crezut ca poti fi 100% sanatos fara nici un fel de miscare fizica. Evectele sunt multe si ne avecteaza intr-o masura atat de mare incat sunt greu de ignorat, pe langa beneficiile fizice te ajuta sa dormi mai bine, efortul elibereaza endofine care creeaza o stare de bine iar beneficiile la capitolul aspect iti vor creste stima de sine implicit starea globala de bine.
Alta chestie e ca daca ridici greutati nu mai e fitness. Termenul in sine se refera la un still de viata, exact la ceea ce pare ca iti doresti tu, sa ramai in forma fara intentia de a acumula masa musculara. Acum, din cate am vazut eu, daca intri in regimul asta de facut sport, e doar un pas pana ajungi sa ridici si ceva greutati iar in timp o sa se vada.
Acum ca sa fiu sincer, asta nu e chiar cel mai nociv trend din istorie deci nu ma deranjeaza daca o sa continue.
Prefer sa il vad pe unul mers la sala decat romanul de roman trecut de 30 de ani. Adica ceafa de porc si burta de insarcinat in luna a 12a. Mai mult ca sigur e moda dar e una care e buna pentru oameni. Bine, mai putin puturosii aia cretini care iau prostii dar unul care merge de cateva ori pe saptamana la sala nu e nimic rau in asta.
craiovaoltenia1234 întreabă: