| Sergiualexandru67533 a întrebat:

Bună la toți.
Credeți că este o soluție bună sinuciderea? Asta am decis astăzi sa îmi pun capat zilelor din multe motive cu privire la viata pe care o traiesc.Nu am viitor, simt cum totul merge pe dos, toate lucrurile bune îmi stau împotrivă, bani, noroc in dragoste si multe altele; toate aceste lucruri îmi lipsesc şi am decis sa recurg la acest gest.Care este opinia voastra? Ce ar trebui sa fac? Am incercat multe in viata asta si totul imi merge invers, nimic nu se intampla bun în viata mea.Ce opinii îmi puteți da?

Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

Si eu obisnuiam sa gandesc in felul asta acum cativa ani. Asta pana am incetat sa imi pese de ceea ce fac. Am aruncat toate visele la gunoi si am inceput sa ma axez pe fericirea personala. A avea vise inseamna a avea speranta, si o data ce visele raman doar vise, speranta se duce, si asta ne aduce dezamagire si tristete.
Ca sa scapi de aceasta problema, trebuie sa o smulgi de la radacini, adica sa scapi de vise cu totul. Daca nu ai vise, nu ai de ce sa suferi, si poti sa traiesti linistit, stiind ca nimic nu te mai poate dobori.
Poate o sa crezi ca fara un vis nu ai motiv sa traiesti, dar nu e chiar asa. Visele nu sunt totul pe lume. Exista mult mai multe lucruri de cate te poti bucura, chiar si cele mai marunte lucruri care par nesemnificative la inceput.
O melodie favorita, un apus frumos de soare, o zi calda de vara in care stai pe balcon si te bucuri de o cafea rece cu gheata, o mancare favorita, un film favorit, o persoana care iti zambeste chiar daca e un simplu strain si iti zambeste ca ai facut un gest frumos pentru el, o poza cu un pisoi dragalas, un film favorit, un loc pe care vrei sa-l vizitezi, o persoana de cate ti-e dor si pe care vrei sa o vezi, o emotie care ti-e draga si vrei sa o traiesti mereu, o planta care are nevoie de tine sa o uzi pentru a continua sa traiasca, etc.
Sunt atat de multe lucrui de cate te poti bucura, dar multi le trec cu privirea si nu le considera importante si se uita la partea goala a paharului, dar hai sa-ti spun eu ceva.
Chiar daca nu vezi, nu inseamna ca nu e acolo. Ai un pahar, si e pe jumatate gol dar asta e doar ce crezi tu, pentru ca doar asa vezi, dar nu e niciodata pe jumatate gol, jumatatea pe care tu o vezi goala e plina de fapt de aer, aer pe care nu il poti vedea, dar stii ca e acolo. Asa si cu viata, noi ne uitam la jumatatea gresita, ne uitam la lucrurile negative, dar uitam sa ne uitam si la cele pozitive care sunt acolo, dar noi de multe ori nu le vedem si uitam ca ele exista, la fel ca in cazul paharului care e jumatate apa si jumatate aer. Noi ne gandim doar la apa, dar uitam de aer.
Viata merita traita, chiar daca asta nu pare cazul acum. Crede-ma. Si eu gandeam ca tine pana acum 2 ani, dar de cand am decis sa ma detasez de vise si de asteptarile societatii si de gandirea asta de colectiv, traiesc o viata mult mai frumoasa si plina mult mai mult de fericire decat cineva care se minte ca e fericit si traieste in iluzie.
Iti dai seama ca esti cu adevarat fericit cand incepi sa traiesti pentru tine, nu pentru altcineva.
Si ce daca iti iese totul pe dos, incearca sa faci exact pe dos intentionat si o sa vezi ca o sa-ti iasa pe fata.
Si ce daca nu ai sanse in iubire? Iubirea nu e totul. Nu ar trebui sa ai asteptari sa te iubeasca cineva daca tu insuti nu poti sa te iubesti in primul rand. Intai inavata sa te iubesti tu si sa te accepti tu, si apoi gandeste-te daca ai nevoie de mai multa iubire decat iti poti oferi tu insuti.
Eu sunt mereu deschis sa ascult problemele altora si sa ii ajut cum pot si cat de mult pot, asa ca daca ai nevoie de cineva cu care sa vorbesti, stii unde sa ma gasesti. Nu esti prima persoana care a primit sfaturi de la mine, si clar nu o sa fii ultima.
Stiu prin ce treci, pentru ca si eu am trecut prin momente grele si am avut ganduri sinucigase zilnic timp de cativa ani, si de cateva ori chiar am vrut sa ma sinucid, dar am reusit sa trec peste. Daca eu, o persoana cu un caracter slab, am reusit sa trec peste, si sa devin puternic, tu sigur poti sa o faci. Nu e rusinos sa ceri ajutorul cuiva, ba chiar dimpotriva, ai nevoie de mult curaj ca sa o faci, stiind ca exista sansa sa fii criticat, desi eu nu voi face asta din moment ce si eu am trecut prin moment grele si am cerut ajutorul si nu am fost criticat.
Cum am mai spus, viata merita traita, si sunt mult mai multe lucruri frumoase de care putem sa ne bucuram, dar pe care din fericire nu le putem observa din moment ce suntem orbiti de lucrurile negative.
De asemenea, incerca sa-ti iei un animal de companie si niste plante, sunt foarte terapeutice, si incearca sa iesi mai mult in natura si sa explorezi, asta o sa te ajute sa iti limpezesti mintea, sa scapti din realitate macar putin si sa uiti de probleme.
De asemenea, o dieta sanatoasa, niste antrenament si meditatia ajuta extrem de mult.
Sanatatea mentala e cea mai importanta, si chiar imi doresc ca am reusit sa raspund la timp si ca am reusit sa te fac cel putin sa te mai gandesti o data si sa-i dai vietii inca o sansa. Sper ca nu am ajuns tarziu cu conetariul asta.
Eu iti doresc numai sanatate, si sper sa reusesti sa treci peste asta, si sa gasesti fericirea adevarata, iar intr-o buna zi, o sa-ti aduci aminte de ce am spus si sa te bucuri ca nu ti-ai sfarsit viata si ca ai ascultat sfatul unui strain de pe internet.

Răspuns Apreciat de Editori
| dontknowd0ntcare a răspuns:

Chiar daca acum poate ca totul merge prost in viata ta si te confrunti cu diferite probleme ce te depasesc, asta nu inseamna automat si ca nu ai un viitor. Faptul ca esti constient ca ai nevoie de o schimbare in viata ta este primul si cel mai crucial pas de altfel care te poate ajuta sa schimbi ceva, chiar daca acum este greu sa simti asta din cauza sentimentelor pe care le ai. Ceea ce este si normal. Cel mai important lucru este sa ai multa, dar foarte multa rabdare cu tine insati si sa intelegi ca o schimbare nu se poate produce peste noapte. O schimbare necesita timp. Timp in care trebuie sa investesti pentru ca viata ta este la fel de importanta ca a oricarui alt om.
Incearca sa te regasesti. Petrece cate putin timp, in fiecare zi, gandindu-te la ce iti doresti, la ce ai tu nevoie si incearca mai apoi sa iti urmezi cu pasi mici dorintele. Iti va fi mult mai usor sa schimbi ceva, o data ce vei fi sigur de ceea ce iti doresti, de prioritatile tale. Si asta pentru ca vei sti sigur ce trebuie sa faci in privinta lor. In felul acesta nici nu vei mai fi tulburat de tot felul de griji la nivelul in care sa numai poti face nimic din cauza lor. Iar asa cum a mai spus cineva, incearca sa consulti si un psihiatru daca ai posibilitatea asta. Cineva specializat te-ar putea ajuta mult.

Iti doresc numai bine si ai grija de tine happy

14 răspunsuri:
| Fabianaa a răspuns:

Dacă vorbim doar strict despre sinucidere, atunci fiecare e liber sa aleagă dacă vrea sa își pună capăt zilelor sau sa continue. Viata nu e roz, deci înțeleg de ce ai vrea sa recurgi la acest gest. Mulți zic ca e păcat și ca viata e frumoasa, dar de ce sa continui atâta timp cât nu ai vreun motiv. Tu acum ai putea sa încerci sa îți rezolvi problemele, sau mai bine zis sa ameliorezi lucrurile care te fac sa îți dorești să te sinucizi., nu știi niciodată ce schimbarea îți poate aduce.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Nu ar trebui sa faci asta nu asta trebuie sa fie finalul tău tu nu vrei sa fi realizat in viața? Ce vrei sa faci sa alegi calea fraierilor? Asta vrei? Fi bărbat asta e viața nu are regulii este un haos lupta pentru tot absolut tot nu te plange nu caută scuze caută solutii rezolvarea la tot luptat pentru Absolut tot ce-ți dorești in viața lasa sinucidere fi Bărbat Adevărată așa este viața asta futua oricum nu luam nimic după noi

| RAY a răspuns:

Nu, sinucidea e o inutilitate pentru ca nu da un scop, sens existentei, trăirea vieți fiind scopul, sensul existentei, in ziua de azi ne plângem prea ușor, părerea mea, problemele de azi sunt extrem de mici comparativ cu ce au avut strămoși noștri sau cu multi din semeni noștri

| Sergiualexandru67533 explică (pentru Fabianaa):

Nu am motive sa continui toate lucrurile bune fug de mine.Noroc in dragoste nu am, la bani nu am, la nimic nu imi merge bine.

| Sergiualexandru67533 explică (pentru RAY):

Eu te intreb.Ai crede ca exista motive sa traiesti cand totul iti merge invers.Merita sa traiesti cand nu exista un scop? Merita cand nu ai parte de fericire de nici un gram? Merita cand nu ai pic de noroc in dragoste?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Credeți că este o soluție bună Sinuciderea?"
Nu, niciodată nu e.
"Nu am viitor, simt cum totul merge pe dos, toate lucrurile bune îmi stau împotrivă bani, noroc in dragoste si multe altele;"
Fiecare are la un moment dat în viaţă perioade în care fie îi merge foarte bine, fie foarte prost, fie nu i se întâmplă nimic ieşit din comun, iar toate zilele sunt cam la fel.Acum,depinde de fiecare cum trece prin perioadele alea mai nasoale, depinde de cum e construit ca om, de câtă tărie de caracter are.Ăia slabi fie se sinucid, fie îşi găsesc refugiul în tot felul de vicii.Ăia puternici acceptă totul şi trec peste.
"Am incercat multe in viata asta si totul imi merge invers, nimic nu se intampla bun în viata mea"
E posibil şi ca tu să nu fi încercat de fapt destul, să fi făcut lucrurile superficial, să fi ales tot timpul calea cea uşoară şi atunci e şi normal să nu se întâmple nimic bun în viaţa ta.
Ar fi bine să începi să mergi la un psiholog.

| RAY a răspuns (pentru Sergiualexandru67533):

Scopul ți-l creezi tu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai încearcă

| Sergiualexandru67533 explică (pentru Mayhem666):

Mulțumesc

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu e o solutie buna, pentru ca majoritatea au murit!
Solutia reala este sa nu te mai smiorcai, si sa pui curul la treaba, pana cand iti convine situatia.

| Jus7t a răspuns:

Ce răspunsuri de toată jena.
Dar ce sa le ceri? Atât se poate.

Sfatul meu e sa mergi la un psihiatru, apoi sa încerci sa faci ce se poate ca să ai viata pe care o vrei, asa câte un pic, sa speri ca o sa fie mai bine si sa iti antrenezi mintea sa vadă ceva bun în orice situație.
Dar cel mai important e sa mergi la medic, pastilele chiar și o Perioadă scurta pot face minuni, te pot salva.

Ai grija de tine.

| Sergiualexandru67533 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu încerca să ieşi tu in evidență prin a ma judeca.Asta nu te face mai înțelept.Nu îmi cunoşti situația şi mai bine abţinete ca si tu poti trece prin asta.Iar daca stii ce înseamnă Karma iti poți da seama.

| Freya1 a răspuns:

As intelege daca suferi de o boală gravă de la care oricum mori nu vrei sa te chinui pe tine sau pe cei din jur, sau N alte motive ce chiar iti obstructioneaza posibilitatea de a face ceva dar asa...Mi se pare o prostie.

Un loc de munca cu chiu cu vai găsești si bani o sa vina, o relație cu timpul daca lucrezi la tine sa fi ok o sa apara si ea, asa ca.Atat timp cat esti sănătos, tanar si in putere nu ar trebui să te gândești la lucruri de genul.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Sergiualexandru67533):

Stiu ce inseamna Karma, si nu cred in ea.
Agata-te de lucruri reale. Nu te judec, stiu ca oricine poate cadea in depresie.
Concentreaza-te pe lucrurile palpabile, pe activitatile pe care le poti face.
Cred ca ai asteptari ireale de la viata, si nu te bucuri deloc de lucrurile mici.
Nici eu n-am noroc in dragoste, muncesc pentru banii mei, iar nivelul meu de trai e cu mult sub cel al lui Andy Popescu. Dar supravietuiesc, si consider ca imi merge bine, cand ma uit la altii.