Acea dependeta apare cand iti lasi fericirea ta in mana unei persoane, am patit, am stat 2 ani in acea situatie. Surpriza, cand acea persoana a plecat din viata mea, fericirea mea fiind ea, a plecat cu ea. Cand se supara pe mine imi darama lumea in cap, nu imi trebuia nici mancare, apa, prieteni, muzica, nimic, inghetam pe loc pana ii trecea pe mine, eram o leguma, asteptand sa fiu iertat pentru ceva ce nu am facut de cele mai multe ori, doar ca avea o zi mai proasta fiind nervoasa, si avea pe cine sa se descarce, fara sa existe consecinte. Ei bine aici rasuna tare fraza "fii fericit cu tine", daca tu esti impacata cu cine esti, investeti timp, educatie emotionala, sport, si tot ce e mai bun in tine, te vei ridica singura. Sa ne facem dependeti de o persoana e ca si cum te-ai juca sa zicem Gta San Andreas, ii dai tastatura persoanei respective si o lasi sa faca ce vrea din tine. Si de ce sa faci asta? Tu nu poti? Ai nevoie de aprobarea altcuiva sa actionezi cum iti cere inima? Traiesti 1000 de ani sa iti permiti asta? Sa ceri voie sa faci ceva, sa te explici mereu cand faci ceva, sa dai socoteala? Asta e o inchisoare emotionala de care foarte multi profita si te baga daca au ocazia. Din moment ce acest aspect te deranjeaza, priveste putin in interiorul tau, ce iti spune inima? Iti spune sa iesi la lumina, daca erai multumita de situatie, nu te deranja, si aceasta intrebare nu ar fi existat pe TPU. Stii ce ai de facut, ai incredere in tine, poti, fara indoiala.
Dependența emoțională față de o persoană se manifestă prin: frica de faptul ca persoana cu pricina te-ar putea abandona, nu iti imaginezi viata fara ea si esti sigur ca nu te-ai descurca pe cont propriu.Te ingrozeste gandul ca persoana fata de care ai dezvoltat dependenta nu iti impartaseste sentimentele. Ai ganduri recurente cu privire la persoana respectiva si la relatia voastra.Nu poti face nimic fara acordul acelei persoane.
Alino draga, pe vremea mea, se zicea "prima dragoste", la ceea ce traiesti tu acum.
De obicei e vorba de obisnuinta si teama de singuratate. Nu-ti mai fa probleme, prima despartire e mai grea. Dupa aia rasufli usurata, dupa ce scapi de fiecare "iubit" care iti pierde timpul aiurea.
Giulyana_Giuly_1991 întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
MadaAwwr întreabă: