Incerci sa te adaptezi, fiindca nu ai alta sansa.
Plansul denota imaturitate si nu ajuta la nimic, daca esti incapabila sa intelegi ca viata nu este intotdeauna roz, daca nu puneam mana serios sa invatam, ca sa avem medii mari si sa intram acolo unde ne dorim.
Ai o alta sansa dupa ce termini liceul sa intri la o facultate, dar numai daca pui mana serios sa inveti, si sa nu pierzi trenul cum ai patit-o cu liceul.
Da. Tragi tare sa scoti note cat mai mari si incerci si anul viitor.
Atentie, vei da diferente. Pentru ca anul asta ei au studiat niste materii pe care tu nu le faci.
Salut, apreciez răspunsul tău. Sunt capabilă să înțeleg ca viața nu este întotdeauna roz… Într-adevăr, m-am lăsat de învățat în timpul pandemiei, dar în clasa a 8-a am pus mâna pe carte din nou și m-am ridicat la un nivel semnificativ. Problema a fost la matematică, deoarece nu am reușit să înțeleg materia și nu am avut posibilitatea de a lua meditații precum ceilalți. O altă problemă a fost lipsa de încredere în sine, m-am trezit după ce s-au afișat rezolvările subiectului de examen ca eu de fapt am rezolvat corect unele exerciții, dar am schimbat răspunsurile la grilă, gândindu-mă ca acestea sunt incorecte.
Mă înțeleg foarte bine cu profesorii, colegii de clasă și de liceu, nu am probleme acasă, am note de la 8 in sus dar pur și simplu nu îmi place profilul economic și în special liceul. Chiar am încercat să mă acomodez dar din păcate nu am reușit. De facultate nu știu ce să zic, am mai multe opțiuni și nu știu unde îmi doresc cel mai mult, dar mai am niște timp să mă gândesc și sunt sigură ca o să intru unde îmi doresc.
Mulțumesc pentru răspuns. Eventual o să încerc și la alte profile dacă nu o să fie locuri libere la filologie. Momentan nu am nicio notă mai mică de 8, și sper să continui tot așa.
Te poți transfera în anul următor unde dorești dar trebuie sa ai media necesara pentru acea clasa
Cum sa schimbi raspunsurile la grila, daca tu ai rezolvat problema si ti-a dat un rezultat?
Tie iti trebuie meditatii ca sa transcrii rezultatul problemei?
"nu am avut posibilitatea de a lua meditații precum ceilalți"
Aici nu inteleg. Parintii tai nu au vrut sa te mediteze sau ce s-a intamplat?
Nu pot sa cred ca parintii nu te-au meditat, mai ales la matematica. E singura materie la care chiar trebuie meditatii, mai ales inaintea unui examen important!
Am precizat în răspunsul anterior ca are de a face cu problemele de încrederea în sine. Pur și simplu mă gândeam ca nu sunt corecte, căci uneori când rezolvam subiecte acasă răspunsul pe care îl obțineam era diferit față de cel de pe pagina cu rezolvări…
Părinții mei sunt divorțați. O rugam pe mami să vorbească cu profesori care m ar putea medita, dar întotdeauna îmi răspundea cu "n ai nevoie, poți învăța și singură". Mi se pare ironic ca la română mi-a luat, chit ca erau mai scumpe și chiar nu aveam nevoie.