| Mindfulness a întrebat:

Buna seara
Acum o săptămână eram foarte nervos și am mers la casa cu punga cu ceapa pe care de fiecare data o cântăresc și îi pun eticheta,femeia in vârstă ( casiera ) nu a văzut că am cântărit și eu m-am luat puțin de ea,am pus-o puțin la punct,i-am atras atenția și ea m-a barfit la toți oamenii din zona! Mie îmi pare rău ce am făcut dar o colega mă tot lua la mișto acum un an mă întreba mereu daca am cântărit punga și se vedea clar că am cântărit și avea eticheta și acum o săptămână femeia aceea o făcut probabil fara sa vrea la fel și eu m-am enervat pe ea,că pe aia am lăsat-o în pace! Acum multi din zona mă urăsc și ma cred unii prost!
Azi am făcut cumpărături și ea și în paznic m-au atacat,adică făcea aluzii la mine și erau de față cu mine,făceau presupuneri și acuzații că nu muncesc dar am atâția bani și că comenteaz mereu și paznicul nu știu ce zicea,ei cred că sunt vreun infractor sau am pensie de am bani fara sa lucrez! Și nu doar ei multi din zona,dar eu sunt sarac lipit! Și nici nu pot sa lucrez că am agorafobie o anxietate foarte severa, aproape nu poți să ieși din casă deloc cu anxietatea asta! Multi mă judecă și mă bârfesc și denigrează,nu știu ce au unii cu mine! Dar oameni mai răi ca românii, dușmănoși și invidioși, bârfitori eu in viața mea nu am văzut! Eu de aia tot îmi pierd cont după cont din cauze rasiale că lumea ma tot ataca și îmi dau cu hate și eu că sa nu mă răzbun sa fac vreo prostie să intru la pârnaie imi vărs frustrările aici și îmi spun punctul de vedere aici! Eu de fapt nu sunt rasist nu am nimic nici cu românii nici cu țiganii, ei au cu mine! Romanii in general că sunteti comuniști, fasciști! De asta nu mai pot unii că eu nu lucrez! Dau cu hate toată ziua și fac aluzii de fata cu mine, cum a făcut acea femeie și paznicul ăla de rahat! Ce trebuia să le spun când au făcut aluzie la mine? De mine au zis 100% că zicea ceva înjurătură și slănină lui și eu chiar cu slănină am intrat în magazin,mereu cumpăr slănină și zicea și de bani si de munca și că comentez mereu! Ar trebui sa ii cer scuze acelei femei? Am văzut că era frustrata că nu muncesc dar am atâția bani! Și mai comentau ei de mine de când au văzut că am intrat în magazin! Ce as putea sa le spun la rahații ăștia cu ochi care fac aluzii de fata cu mine,atac la adresa subtil? La poliție daca merg unde se încadrează aceasta fapta? Chestia e că eu sunt singur și ei sunt multi și uniți și poliția tot pe ei o sa ii creadă și eu o sa pic vinovat că așa e in Romania,cine are pile și e cunoscut de lume e îndreptățit de toți cine e singuratic,fără cunoștințe e marginalizat, stigmatizat! Și cică asta e un popor creștin!
Nu zic că nu am greșit nici eu,eu am probleme,știu nu se justifică,nu am făcut intenționat să o supăr pe femeia aia și eu trec prin clipe dramatice din cauza singurătății!
Ar trebui sa îmi cer scuze acele femei? După ce m-au atacat azi făcând aluzie sau sa ii spun ceva paznicului? Avea dreptul să mă bârfească la oamenii din zona?
Îmi e teama sa mă infurii că mă știu la nervi!
Ce sa fac? Ce sa le spun când mai fac aluzii? Că nu o să recunoască că de mine ziceau daca ii întreb dacă au ceva cu mine,o să zică că de alții zicea! ce sa fac? Că eu tot singur umblu nu am martori daca degenerează totul, sunt singur împotriva tuturor! Toată viața am fost așa, nu am avut pe nimeni!

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

O fi greu, nu zic nu. Si stiu ca probabil nu iti permiti sa faci terapie. Insa ca si sfat pentru a-ti usura treptat fobia, ar fi sa iti faci un carnetel cu progresul tau zilnic. Adica ziua 1, iesi si te plimbi prin parc in orele de varf maxim 4-5 minute, observand oamenii din jurul tau. Cand simti ca esti coplesit, te intorci inapoi in casa. Ziua 2, faci la fel si incerci sa impingi putin timpul, si tot asa timp de cateva luni bune. Ideea e sa faci asta constant. Si nu e obligatoriu sa fie doar prin parc. Poti sa faci asta si in timp ce te duci undeva unde ai treaba, la magazin, la institutii, etc. Iesi afara, observa lumea si cum anume se comporta ei, si invata sa te adaptezi dupa ei in mod constant. Ai oarecum si avantajul de a fi singur paradoxal vorbind. Pentru ca nu ai obligatii si responsabilitati din partea nimanui. Si poti sa faci asta neintrerupt.

10 răspunsuri:
| Mindfulness explică:

Fiți obiectivi că nu mă voi supăra!
La un alt magazin niste femei vanzatoare se comportau urat și nu m-am răzbunat, ăștia s-au răzbunat pe mine că i-am atras atenția unei babe sa fie mai atentă.

| StoicAnalysis a răspuns:

Prietene, Din ce vad, te frustrezi si te enervezi la cote maxime pentru nimic.

In primul rand, ce conteaza ca a vazut sau nu a vazut casiera ca ai cantarit sau nu, niste amarate de legume? Datoria ta de om civilizat si educat, e sa ii explici omului cu calm si respectuos, ce anume ai facut si cum s-a ajuns la aceasta neintelegere. Dupa ce ati lamurit treaba, iti bagi produsele in sacosa si ai plecat acasa. Nu are absolut nici o valoare aceasta actiune pe care ti-ai pus tu pata.

In al doilea rand, esti foarte sensibil la ceea ce spune lumea. Oamenii intotdeauna te vor barfi si tu intotdeauna vei barfii pe altii. Asa functionam noi ca specie. Barfim. Unele barfe sunt nasoale, iar altele sunt constructive. E datoria ta sa ignori barfele rele si sa inveti ceva nou din barfele constructive.

In al treilea rand, Ti-ai gasit sa duci lupte din astea "aprige" laughing, cu oamenii din joasa patura sociala? Adica serios, cui ii pasa ce rahat mananca un paznic la magazin si o vanzatoare? Vanzatoarea ca vanzatoarea, ca ea isi castiga banul vanzand produse, ea macar face ceva util. Dar paznicul ala? Ce rol are el? Extraordinar de rar se intampla sa prinda un hot sau sa dea afara persoane recalcitrante. Ca in restul timpului barfeste cu vanzatorii si isi plimba hoitul prin magazin pana se termina programul.
Daca ai stii cati oameni hodorogi si/sau cu handicap am vazut in viata mea la paza... ai zice ca doar pe criteriul asta au fost alesi laughing. Si nu as avea nimic cu ei, daca doar si-ar vedea de treaba, dar majoritatea, mananca rahat si se dau importanti ca vezi tu domnule, ei sunt smecheri ca au uniforma si baston laughing.

In concluzie, ar trebui sa iesi afara mai des din casa si sa-ti expui fobiile putin cate putin, ca doar asa le poti invinge, si sa-ti pui si tu viata la punct in primul rand. Tu ca om, ai nevoie sa evoluezi, sa te straduiesti sa devii cea mai buna versiune a ta. Nu sa duci lupte inutile cu alti oameni care sunt resemnati sa fie mediocri. Asta te trage cel mai mult in jos. In loc sa-ti vezi de viata ta si sa incerci sa o imbunatatesti, te certi cu toti dobitocii.

| Mindfulness explică (pentru StoicAnalysis):

Nu mi se pare ok că m-a barfit la oamenii din zona acea casiera,se uitau unii ciudat și lung pe mine zici că am dat în cap cuiva! Zici că am traumatizat-o așa se plângea la clienți de mine și rahatul ăla de paznic toată ziua bârfește și sta mai mult pe loc în loc să urmărească clienții! Eu nu prea bârfesc și denigrez, sunt liniștit eu am alta mentalitate, doar daca e ceva grav atunci da! Dar nu denigrez, eu eram oricum bârfit la greu și denigrat și când aveam un comportament impecabil că nu lucrez! Romanii sunt comuniști asta e problema lor, au o mentalitate de acum 50 de ani! Eu fac ce vreau cu viața mea atâta timp cât nu fur,jefuiesc pe nimeni și stau la locul meu! Tu ii explici unui om cu o anxietate prea gravă sa fie indiferent,eu nu pot sa fiu la oameni de rahat indiferent care mă bârfesc la toată zona fiindcă am anxietate sociala,generalizata,e foarte greu sa fii indiferent,degajat că te arată cu degetul prostimea! Pe interlopi nu îi arată nimeni si pe cei care vând prostii societății pe mine mă arata că nu lucrez,dar macar eu sunt cuminte,nu fac nici o faptă antisocială. Tot incerc sa înving anxietatea,agorafobia dar nu prea reușesc! Nu îmi permit de psihoterapie, vad că cu tratament nu scapi, nu te vindeci.
Noi tocmai din cauza societății comuniste uneori avem anxietate sau nu ne putem vindeca, numai la noi oamenii sunt așa de needucați! Și da, paznici se cred Pablo Escobar! Eu zic că nu i-am dat în cap acelei caserite prea mult tam tam face! Sunt invidioși că am bani și nu lucrez și ma acuză că aș face bani din anumite circumstanțe dubioase că m-aș ocupa cu ceva sau că am pensie! Oameni așa răi nu știu că noi daca mai exista in Europa!

Nu poți să scapi de anxietate daca lumea te vede într-un mod foarte negativ, te urăsc te bârfesc mereu că sunt ei invidioși și frustrați! Ai nevoie de liniște că sa scapi de așa ceva nu de ura unor oameni tâmpiți! Acum lumea din zona mă consideră prost că i-am zis acelei femei unele chestii se uită unii la mine ca la mașini străine! Paznicul ăla ar fi meritat scuipat în ochi, toți care veneau la acel magazin se credeau șmecheri asta e Romania, de asta suntem noi marginalizați și făcuți țigani pe dincolo de buni ce suntem. Daca îmi zicea in fața îmi ceream scuze, oricum m-am simțit prost că i-am zis dar nu mi se pare ok sa comenteze la toată zona băbăciunea!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Mindfulness):

Atata timp cat te plangi si dai vina pe altii pentru neputinta ta, nu ai sa evoluezi deloc. E un ciclu foarte vicios si toxic, ce traiesti tu acum. Esti neputincios, in adancul tau si urasti asta, dar in loc sa faci ceva constructiv, ii scoti ca tapi ispasitori pe toti celalti din jurul tau si le cauti defecte. Ba ca sunt comunisti, ba ca sunt interlopi, ba ca sunt hoti, etc. Tot ce faci e sa duci mereu ciclul asta in spate de victima ranita mereu si mereu, pana intr-un final cand te va scoate din minti si ajungi sa iei pastile de la psihiatru.

Am avut anxietate sociala inca din clasa 1 pana am terminat liceul. Deci stiu chiar prea bine cu ce se mananca. Pe langa asta, am avut si probleme medicale si defecte de vorbire, ceea ce imi facea mult mai rau decat in cazul tau. Rareori cand ma simt mai stresat inca mai am acele defecte de vorbire. Insa niciodata nu am dat vina pe altii pentru neputinta mea. Stiam prea bine ca eu sunt de vina pentru ca am fost slab si naiv. Stiam prea bine ca daca vreau sa evoluez, trebuie sa infrunt anxietatea fata in fata. Nu sa-mi pun eticheta de om neputincios si sa dau vina pe altii.

In cazull tau privind situatia cu magazinul, poate ca au fost nesimtiti oamenii aia, dar si tu ii antagonizezi prea tare. Tot ce trebuie sa stii e ca pe ei atat ii duce mintea si sa iti vezi de viata.

E datoria mea dar tot o vânzătoare acum un an mereu ma întreba dacă am cântărit punga de fiecare data in loc sa se uite la punga că avea eticheta pusă,numai pe mine mă întreba din toți clienții ca sa mă enerveze și acum asta o făcut la fel, parca a mai făcut așa nu mai știu! E datoria lor sa se uite la etichete și să scaneze produsul de aia sunt angajate acolo nu să întrebe clientul daca a cântărit mereu! Nu a fost ok nici ce i-am zis eu părea afectata rău când i-am zis o fi și ea sensibila nu știu dar e prea tot sa bârfești la toți clienții! Au relații bune cu oamenii și de aia bârfesc, se cunosc între ei, cu mine nu vorbește nimeni și de aia mă simt încolțit și anxietatea crește și ea! Daca mă iau de ei ăștia ar fi in stare sa pună lumea pe mine! Rahatul ăla de paznic nu și-a găsit nașul de aia are tupeu! Ăștia sunt romanii boss nu o să se schimbe niciodată! Nu sunt toți așa mai sunt sunt oameni ok dar majoritatea nu sunt oameni! Eu acum nu știu dacă sa mai mă duc la acel magazin că iar o sa facă aluzii la mine sa mă atace când ms vede și mi teama sa nu ii iau la bătaie că merg cu nesimțirea prea departe, și așa sunt eu amarat că nu mai am părinți și stau mereu singur mai mă enervează și ăștia.
Sa îmi cer scuze acelei femei tu ce zici? La ce caracter are o doare pe ea la patina cred de scuzele mele!

Nu pot controla anxietatea fiindcă se manifestă fizic prea rău în public,iau tratament dar ajuta cateva ore doar,cu tratament nu înlături cauza,singura șansă e psihoterapia cognitiv comportamentala! Multi oameni ma denigrează și bârfesc gratuit nu doar aia asta e problema,nu mai rezist nici eu! E ok sa bârfești o zi doua dar zi de zi numai românii fac așa! Pe mine mă bârfesc mereu acum că m-am luat de hoitul de casiera!
Pai,când ai anxietate generalizata și agorafobie cam ești pe alocuri neputincios și nu ai nici un sprijin,părinți,prieteni nimic! Și mai te urăște și ogramada de oameni prosti! Tu ai avut anxietate sociala nu e așa de horror că agorafobia, când ai așa ceva nici nu poți să ieși din casă! Te rupe in public daca ieși singur!
De aia nu mai pot pot unii că nu lucrez eu,daca mi-ar da ei mai ziceam,dar nu e treabă lor sa îmi comenteze mie toată ziua viața privată! Eu nu bârfesc pe nimeni și nu denigrez de asta nu suport oamenii ăștia! Înseamnă că sunt invidioși pe mine că am bani și nu lucrez,in mintea lor am bani că în realitate eu sunt amarat!
Eu am fost pe dincolo și unii sunt răi dar că noi nu am văzut așa ceva,o răutate dusa la extrem,o patologie!
Da,asta cu victima trebuie cumva sa o remediez dar nu pot sa scap de anxietate că se manifestă fizic prea urat și sunt vizibile acele simptome,adica lumea ma vede și ma cataloghează îmi confunda anxietatea cu Parkinson, cu ceva grav fiinda tremur din toate direcțiile și asta mă face și mai anxios fiindcă au impresia că sunt nebun, dar eu am doar anxietate, care e foarte avansata!
Acum mă simt și mai anxios când lumea din zona mă crede un om rău, de rahat!

E greu sa mai fii cerebral și calculat când ai pierdut totul în viață! Tu ai dreptate dar anxietatea asta nu o pot depăși nici cum și am tot ieșit din casă nu am stat că alții în casa ani de zile! Eu tot incerc sa lupt cu ea dar nu scap,mai ales că mă simt pierdut,fără speranță, neamului nu prea ii pasa, e greu! Eu mă confrunt și cu depresie de o groază de ani nu pot sa duc atâtea lupte și cu atâția prosti și cu problemele mele de sănătate, eu am nevoie de liniște nu de idioți care îmi amplifica anxietatea si altele.
Ironia e că ne dăm un popor creștin dar suntem cei mai răi și dușmănoși, rasiști oameni din Europa.

| Whitte a răspuns:

Pfui! Mi-a fost suficient inceputul. Tu, nervos, iti descarci frustrarile pe cei nevinovati. "Ai pus la punct" casiera. Nu am mai citit. Dar ce ai fi patit dupa, ai meritat-o din plin. Nu te mai plange. Controleaza-ti nervii. Nu asa esti barbat.

| Mindfulness explică (pentru Whitte):

Ai și tu dreptate.