Norvegia este o cea mai nordică țară din Europa, cum o climă foarte rece, aflându-se în interiorul cercului polar. Este o țară foarte dezvoltată și civilizată, sistemul de învățământ este foarte bun. În ciuda tuturor aspectelor pozitive (care sunt foarte multe la număr), Norvegia este țara cu cea mai mare rată de sinucideri din Europa, asta nu din cauza nivelului de trai, care este foarte ridicat, ci din cauza stresului și lipsei de somn datorat climei foarte aspre și a duratei zilei. 6 luni pe ani ziua este foarte scurtă și cu lumină foarte slabă, iar celelalte 6 luni, noaptea este practic inexistentă, lumina fiind suficient de puternică pentru a conduce cu farurile stinse.
Totuși regiune Bergen este ceva mai la sud, asta însemnând că este posibil să fie ceva mai bine pentru tine.
Bergen, orasul in care ploua cel putin 300 de zile pe an. Superb si magnific de frumos, turistic dar si scump pentru romani. Daca ai insa un loc de munca te descurci cu tot ce tine de intretinerea ta si cel mai important, faci si economii. Engleza functioneaza destul de bine dar este de preferat sa stii o limba nordica, suedeza sau daneza. Inainte de a-ti cauta pe www.nav.no, incearca sa-ti pui in ordine actele. Destul de greu fara a avea un contract de munca dinainte aranjat. Asa ca parerea mea este sa cauti un contract de munca inainte sa ajungi in Norvegia, daca dorinta ta este sa muncesti in aceasta tara.Vara ai in Bergen doar 2 ore de intuneric, iarna doar 2-3 ore de lumina. Am locuit si muncit in zona 2 ani dupa care am ales Oslo. Mult succes!
anonim_4396 întreabă: