Multă grijă trebuie să avem de oamenii străzii, săracii. Doar s-au obișnuit să primească gratis, ce o sa mai faca de acum? O să și caute cevs de muncă? O sa se gandesca oare că toata viața lor le au plăcut băutura, jocurile de noroc si femeile și au ajuns in situatia asta?
Unii da, dar altii au fost pensionari care n-au mai putut plati chiria. Nu sunt toti la fel.
Nu am cumpărat nimic în plus.
Oamenii străzii au tehnici de supraviețuire care ție îți lipsesc. Nu au nevoie de îngrijorarea ta teoretică penrtru asta.
Si asta e. Oameni străzi unde vor sta izolați ca nu au case iar adăpostiți la încet vor fi folosite pentru cei bolnavi.Eu nu prea tin cu ei ca nah,multi au ajuns pe strada din cauza lor dar sunt oameni.
Nici eu nu mi-am făcut provizii, dar in general e indicat sa iei conserve, paste, legume si faina, ulei chestii ce tin si nu se strica.
Din cate stiu la supermarket nu se va mai permite sa intre un număr mare de oameni dar de închis nu cred ca pot sa le închidă ca nu au toti bani sa isi faca cumpărăturile acum imediat.Benzinariile nu au cum sa se închidă toate sau cel putin nu ar trebui pentru ca mai sunt urgente medicale si nu au cum sa le rezolve fara combustibil. Farmaciile le fel ca sunt oameni ce au probleme cardiace,diabet si alte boli ce necesita pastile nu are cum sa le închidă doar dacă primăriile pot sa le asigure oamenilor hrana,combustibil,pastile etc si nu prea cred ca au cum.
Iar legat de munca,am inteles bugetari iau concediu plătit poate,cei de la birou lucreaza de acasa dar nu suntem toti profesori, bancheri etc mai aveam si constructori, oameni ce lucra in fabrici, in industrii aia ce fac, din ce isi platesc ce ai de platit daca nu mincesc si nu le plateste nimeni concediul.Sa nu mai zic de cei de la tara ce muncesc zilieri, sezonieri ca asa e situația ce fac?
supadeceapa întreabă: