E intrebarea fara un raspuns clar.Dar trebuie sa credem asta pentru ca noi oamenii avem nevoie sa credem in ceva.Si cu siguranta cand nu vom mai fi vom gasi si raspunsul la aceasta intrebare
Cred cu tarie in existenta unui barbos care sta pe un norisor si se amuza de tot ce mi se intampla, glumesc
Nu cred in existenta acelui Dumnezeu care este promovat de oameni dar nici nu neg existenta unui " Dumnezeu " - sunt agnostica. Nu vad de ce ti-ai trai viata gandindu-te la moarte, poate ca dupa ce mori nu mai e nimic.
Nu doar cred, El chiar exista.In biblie(care este veche de cand noi abia vorbeam) scrie ca interiorul pamantului este foarte cald. Oamenii de atunci nu stiau cum e interiorul, masinile nici nu existau, dar mai sonde care sa sape la x km in jos?
In biblie din nou scrie ca pamantul sferic suspenda de nimic. Oamenii credeau ca e plat pe atunci, abia dupa cativa mii de ani au observat ca biblia avea dreptate si ca Dumnezeu le-a comunicat oamenilor ceva adevarat. (asta e doar un exemplu)
Natura nu are nevoie de spiridusi sau magicieni se descurca si singura, nu cred ca exista nici un fel de creator
Pamantul nu este suspendat in univers. Adica poti sa te exprimi si asa nu este gresit, dar para nu-mi suna bine. "Suspendat in Univers" Te gandesti ca este prins cu sfori de ceva. Asa e cel putin primul lucru la care te gandesti.
Daca eu am un corp cu o anumita gravitatie si mai am inca un corp.
Ii imprim acestui corp o viteza suficient de mare incat sa orbiteze in jurul primului. Putem noi sa spunem de el ca e suspendat?
De-a lungul Antichităţii, această concepţie a continuat să capete greutate. Geograful, astronomul şi matematicianul antic Ptolemeu din Alexandria (circa 87 - 165 e.n.) şi-a trasat hărţile luând în considerare existenţa unui Pământ cu suprafaţa curbă.
Dar lupta de idei a continuat şi ea. În primele secole ale erei noastre, teologii creştini aveau vederi împărţite: unii erau convinşi de sfericitatea Pământului, în vreme ce alţii, intepretând literal Scripturile, şi-l imaginau plat, plutind pe ape, întreg ansamblul - Pământ şi ape - fiind adăpostit sub firmament.
http://www.descopera.ro/stiinta/10471991-cum-este-alcatuit-pamantul
Pentru cei care cred in Dumnezeu si in faptul ca e atotputernic. Trebuie sa isi fi dat seama ca noi (oamenii) nu mai avem sanse de „reabilitare" ( adica sa ne schimbam sa nu mai poluam, furam, distrugem specii de animale, plante) Adica mai simplu ca ii distrugem creatia ( Terra).De ce nu ia masuri cand noi ne apropiem de autodistrugere
Eu cred in Dumnezeu ( dar nu il cred „usa de biserica" )Adica daca e atotștiutor inseamna ca stia dinainte de a se naste persoanele care sunt condamnate la iad ceea ce mi se pare tragic. Scuze nu prea stiu sa explic
Papusa,nu sunt credincios tot ce am vrut eu sa zic este ca in unele privinte este bine sa ramani circumspect si acum ca sa schimbam subiectul cum doamne ai reusit sa iti pui poza in pozitia aia?
1 la mana: lasa apelative gen "papusa" pentru altele.
2 la mana : imi pun poza in ce pozitie vreau, ai ceva impotriva?
Este un subiect delicat....fiecare cerede in ceea ce vrea.
Te inseli,ai uitat ca in afara de trup mort, exista suflet? Sufletul este vesnic viu, nu moare niciodata! daca exista suflet, exista si Dumnezeu, Raiul si Iadul! Sufletul cand se desprinde de pe trup se poate vedea si auzi ce se intampla pe pamant cat si pe cele din lumea invizibila!
Ollyshor întreabă: