| Coman_Brn_Bianca_1990 a întrebat:

Buna TPU! Daca folosesc programe de parafrazare a textului, poate iesi la plagiat? Am folosit foarte mult chatgpt la unele capitole ale dizertatiei si imi este frica sa nu iasa la plagiat.Ce ma sfatuiti sa fac?

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Eu te sfatuiesc sa iti pui creierul la contributie si sa parafrazezi tu niste cuvinte, deoarece ti s-a cerut ceva relativ simplu pentru cineva care are capacitatea de a face o facultate, deci esti perfect capabil daca ai ajuns pana aproape de final. Nu trebuie sa descoperi o noua stiinta in univers sau sa vorbesti despre gauri negre.Hai sa fim seriosi...Rescrie acele capitole si vei vedea ca iti va fi si constiinta mai implinita, fiind munca ta, nu a unui robot.La dizertatie se presupune ca trebuie sa ai un aport personal, sa iti scrii si tu opinii, sa prezinti din perspectiva ta.Am scris si eu una.Tu ce aport aduci stiind ca motoarele AI sunt absolut varza, cu limbaj sec, de lemn, unitar? Incearca sa te aduni si sa mai scrii cat mai ai timp, imparte-ti cumva astfel incat zilnic sa scrii sau sa corectezi un anumit numar de cuvinte.Succes.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa o refaci

| mastadont a răspuns:

E ok să parafrazezi însă menționează întotdeauna sursa în bibliografie și atunci nu va fi plagiat.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru dullcat):

Asta-i buba. Ca acum chatgpt-ul e mai avansat. E foarte greu sa-ti dai seama daca informatia e scrisa de un robot sau nu. Acum programul, foloseste cuvinte ce un om obisnuit le are in vocabular. Si sa parafrazezi niste capitole care par deja scrise de o persoana, e si mai greu. Singura solutie pentru a fi sigura ca nu ii va da procentaj mare la plagiere, ar fi sa refaca acele capitole in mod traditional de una singura.