| xDoll a întrebat:

:-)
La ce ajuta odihna?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:


Blackberry 9320 Nou Liber de retea570, 00 RON
Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro
Sergiurnal Ep 16: `Biserica isi baga bula`Avioane diesel pentru romaniFita de DorobantiPorno-planeta si idiotii autentici
Fiecare persoana adulta are nevoie de noua ore de somn in fiecare noapte pentru a se odihni si a putea functiona cum trebuie.

Iata de ce este bine sa nu pierzi orele de odihna, conform All you:

1. Creierul: prea putin somn poate sa scada capacitatea de memorare, de invatare si abilitatile cognitive. Gandirea critica si orientarea spatiala sunt si ele afectate, cel in cauza devenind mai agresiv si chiar depresiv. Scade sensibilitatea creierului la neurotransmitatori, crescand vulnerabilitatea la boli legate de stabilitatea mintala.

2. Inima: femeile care dorm 5 sau mai putine ore pe noapte au indicele de inflamatie mai ridicat decat acelea care dorm minim 7 ore, potrivit unui studiu din Marea Britanie. O alta cercetare, realizata la Universitatea Columbia din New York, sugereaza faptul ca prea putin somn creste riscul aparitiei hipertensiunii.

3. Greutatea: daca nu dormi suficient, va aparea un dezechilibru hormonal care se va oglindi in felul in care te alimentezi. Concret, vei incepe sa te ingrasi. Femeile care dorm mai putin de 5 ore pe noapte au o rata a ingrasarii mai mare in decursul a 16 ani, comparativ cu cele care dorm 7 ore pe noapte, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea Case Western Reverse, din Cleveland.

4. Sistemul imunitar: cu cat dormi mai putin, cu atat esti mai predispus la raceli, gripa si infectii. Cercetatorii germani spun ca o noapte de odihna, la oamenii tocmai vaccinati impotriva hepatitei A, intareste sistemul imunitar.

5. Hormonii: un program de somn haotic creaza fluctuatii in nivelul cortizolului, hormonul stresului, potrivit unui studiu de la Universitatea Dalhousie, din Halifax. In plus, mai putin de 5 ore de somn pe noapte cresc riscul de rezistenta la insulina si diabet de tip 2.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze pentru. partea de inceput laughing.

| MadaSmiile a răspuns:

La odihnirea ochilor.
Nu?
Sau nu stiu.
Eu cred ca la odihnirea ochilor si al corpului.

| Lamaitzza a răspuns:

Viata sanatoasa, viata indelungata, prevenirea bolilor, de astea.
Zi buna!

| Niiiicu a răspuns:

La recuperarea organismullui

| mgtow a răspuns:

Mai pe scurt: recuperezi fortele care le elimini cand faci miscare si/sau facand un efort fizic major. Fara odihna cadeam la pamant de oboseala fara sa ne miscam pentru ca nu aveam puterea necesara.

| mihaitzacelviteaz a răspuns:

Daca te odihnesti esti mult mai odihnitalaughing cu placerehappy

Întrebări similare