| Andwta a întrebat:

Maine am de prezentat atestatul (XII)! In 7 minute trebuie sa il prezint. Pot citi de pe slide sau trebuie sa invat si doar sa trag cu ochiul? Mi se pare absurd sa invat absolut totul, mai ales ca eu am probleme cu retinerea informatiilor.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

In primul rand, pentru a fi prezentare de proiect, trebuie sa prezinti mai mult decat ce apare pe slide-uri. Insa totul in cele 7-8 minute, desigur.
Pe slide-uri trebuie sa existe foarte putina informatie, doar "punctat", si tu sa dezvolti oral acele puncte.

Cum poti face daca nu retii multe informatii?
Simplu: iti stabilesti pentru fiecare slide in parte exact ce vrei sa spui... (trebuia sa iti faci asta deja... avand in vedere timpul foarte limitat)
si... exista in partea de jos sub fiecare slide campul pentru notite.
Inserezi acolo textul pentru fiecare slide,

https://goo.gl/images/B9kjPs

iar cand rulezi slide-ul cu F5, voila.

https://goo.gl/images/okQPeq

Inainte sa incepi sa prezinti, faci slide-ul activ, cel din stanga, si mai mic, daca ai mult text, iar slide-ul urmator din dreapta poate fi si el foarte mic, textul conteaza...).

Si astfel poti trage usor cu ochiul si citi cuvant cu cuvant daca vrei, insa nu uita sa te uiti si catre profesori si catre peretele/ecranul pe care afisezi informatia...
Exerseaza inca de minim 3-4 ori sa vezi cum te incadrezi in timp.
Succes!

4 răspunsuri:
| FruttiFresh300 a răspuns:

Eu am citit tot, le-am răspuns la întrebări și a fost foarte bine. Depinde și la ce susții atestatul.

| Andwta explică (pentru FruttiFresh300):

Nu pot citi tot, e prea mult. La tehnologic despre turism.

| FruttiFresh300 a răspuns (pentru Andwta):

Dacă trebuie sa vorbești în romana, atunci nu ai scuza sa nu înveți. Eu am susținut într-o limba străină și am făcut o prezentare de peste 30 de slide uri pe care le-am citit efectiv. Răspunzi la întrebări și aia e, prin răspunsuri arăți ca știi ce ai scris acolo.

| Andwta explică (pentru NLS):

L-am prezentat, nu am mai vazut mesajul tau. Da aveam selectat ce era mai important si cred ca am citit de mai multe ori asa ca am terminat de prezentat in 7 min fata de ceilalti.