anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, TPU!

Oare persoanele care pretind respect bagandu-si varsta la inaintare, o fac pentru ca altceva nu au ce baga in fata?
Eu cred ca daca o persoana are macar o singura realizare in viata, isi va aduce in discutie realizarea respectiva ca motiv sa fie respectata, nu varsta sa.
Pana la urma, nu e meritul/vina nimanui ca s-a nascut mai devreme/tarziu.
Intotdeauna mi s-a parut gresita mentalitatea asta a unora, ca "trebuie" sa respecti o persoana pentru simplul fapt ca s-a nascut mai devreme. Ala nici nu e meritul ei.
Oamenii ar trebuie sa fie respectati doar daca si ei la randul lor respecta restul oamenilor. Dar asta e problema, ca batranii vor respect din oficiu, dar ei nu respecta oamenii mai tineri decat ei.

Eu respect doar pe cine ma respecta. Voi?

P.S. Nu imi lasati comentarii cu "asa trebuie, asa e din totdeauna, asa e frumos". Stiu foarte bine ce crede lumea ca e corect. Acum vreau sa citesc opinii sincere, pentru ca lumea in care traim dupa cum vedeti mai are si nedreptati.

P.P.S. De asemenea, cei care raspundeti puteti sa mentionati si cati ani aveti. (am asa o presimtire ca astia in varsta o sa sustina ca persoanele in varsta trebuie respectate pentru simplul fapt ca sunt in varsta laughing ) In fine.

Răspuns Câştigător
| LILILLIIlIlIPIlLsiahayGu4d837hsuxh1lUbILHIBLlBiHIi a răspuns:

Da, ai dreptate. Nici eu nu vad de ce ar trebui sa respect pe cineva doar pentru ca e mai batran decat mine. Sa vina cu un motiv real pentru care ar trebui sa il respect. Nu e meritul lui ca l-a fatat ma-sa mai devreme asa ca sa ma scuteasca de pretentii de genul.

7 răspunsuri:
| MPersephone a răspuns:

Trebuie sa ne respectam reciproc. Am observat si eu tendinta batranilor sa ceara un respect enorm si de multe ori ei nu ofera respect inapoi. De exemplu fac galagie ca nu le oferim locul in transport. Eu mereu cand urc in transport incarcat, cele mai multe locuri sunt ocupate de batrani. Fiecare persoana plateste pentru transport. Am oferit de multe ori locul pentru ca eram in stare buna. Dar si mie putea sa imi fie rau, si in acest caz, nu as fi oferit. Si sunt multe alte exemple.
Deci, desi consider ca trebuie sa respectam fiecare persoana, cred ca nu e bine ca sunt oameni care cer prea mult respect fara un motiv anume.

| Ineys a răspuns:

De acord.
Daca cineva nu te respecta si-ti vorbeste cu un aer de superioritate sau alte gesturi idioate, ar trebui sa faci la fel, chiar daca el are 50 si tu 30.
Si de asemenea ar trebui sa respecti pe cineva mai mic decat tine daca are creierul mai "mare". O sa iti spuna el sa te opresti daca vrea asta. In unele cazuri si cei mai inaintati in varsta cu ceva mai multi neuroni isi dau seama ca "respectul" asta n-are nici un rost si-o sa-ti spuna eventual ca e in regula daca te adresezi cu tu, etc.

Bine, acum treaba asta e destul de veche si e bagata in mintile copiilor de catre parinti. Deci tot astia batrani o duc mai departe.

| Horus35 a răspuns:

Legat de întrebarea ta, nu respecți vârsta, respecți ceea ce a ajuns omul ăla să realizeze cu trecerea anilor. Nu ştii niciodată pe cine ai în față, dar de un lucru pot fi sigură: o persoană mai în vârstă a adunat mai multă înțelepciune, experientă de viată şi a avut realizări mai importante decât ale mele pentru care consider că merită un minim de respect măcar.
O persoană care a realizat ceva în viată nu va scoate asta la înaintare pentru a primi laude, respect şi aplauze, cu atat mai puțin în autobuz sau în drum spre magazin.
Niciodată n-am fost o fire răzbunătoare. N-am urât pentru că am fost urâtă, n-am rănit pentru că am fost rănită, n-am mințit pentru că am fost mințită şi niciodată n-o să lipsesc respectul cuiva doar pentru că nu mă simt respectată.
Am ajuns să respect persoane care nici nu stiu că exist şi persoane care deşi stiu ca exist, n-ar avea pentru ce să-mi întoarcă acelaşi respect.
Atâta timp cât trăim împreună într-o societate, consider că trebuie să avem unii față de alții respect şi fiecare să ofere ce are de oferit.

| Pasiunepentrumasini a răspuns:

Asa e de cand e lumea
Il respecți ca e bătrân/a
Dacă tu nu ai cei șapte ani de acasă atunci ajungi sa pui asemenea întrebări

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Horus35):

Apreciez ce ai spus, insa eu nu pot fi sigura ca o persoana are mai multa intelepciune sau realizari decat mine doar pentru ca e batrana. Asta mi se pare un stereotip precum acela ca blondele sunt proaste. Nu toate blondele sunt proaste, asa cum nu toti batranii sunt intelepti sau realizati. De asta cred ca ar trebui sa ne respectam reciproc, si tinerii pe batrani si batranii pe tineri. Dar sa fie reciproc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@pasiunepentrumasini, tu nu ai cei 7 ani de acasa. Daca ii aveai nu dadeai dovada de atata lipsa de respect cu comentariile tale irelevante.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie asa mi se pare normal sa respecți din start o persoana mai in varsta.
Dar, dacă persoana aia la rândul ei nu oferă respect se duce și respectul meu pe apa sâmbetei.