Asa patesc si eu.Dorinta de a avea, multe carti, doar sa le vad.Le cumpar, si nu le citesc.Incearca sa cumperi o carte, citeste-o, apoi cumpara pe urmatoarea.Vei avea motivatia necesara sa termini cartea rapida, si sa o iei pe urmatoarea de pe lista.
Salut! Inseamna ca ar trebui sa schimbi genul, poate. Probabil cartile respective nu te-au prins suficient cat sa te faca sa nu le mai lasi din mana. Poate doar te plictiseste cititul in sine, si ar trebui sa incerci o alta metoda de divertisment.
Si eu patesc la fel. Parerea mea e ca folosirea prelungita a aplicatilor de social media ne miceste perioada de atentie, altfel spus avem mai putina rabdare sa fim atenti la un singur lucru (cum ar fi o carte) pe o perioada lunga de timp.
Aplicatii de genul Facebook, Instagram, snapchat sau tik tok mai nou iti obisnuiesc creierul sa consume informatie noua tot la cateva secunde si astfel capacitatea de a fi atent un timp indelungat la ceva e tot mai slabita.
Este oarecum normal, si mie mi se mai intampla... insa incerc sa le termin, parca imi pare rau sa o las asa.
Daca iei carti sa citesti asta inseamna ca tu cauti ceva acolo, te atrage titlul, crezi ca este ceva mai "special" si citesti, dupa iti dai seama in subconstient ca nu este asa si parca tinzi sa o lasi si sa nu o mai citesti.
Legat de comparatia cu hainele... nu e chiar asa, hainele le iei sa le imbraci si sa le porti. Sau hai sa zicem ca ar fi asa, daca si cartile le iei, nu pui pret pe ele dupa si nu o sa le mai citesti deloc.
Emilia19 întreabă: