| IonelaIasmina a întrebat:

Bună TPU!
Știe cineva să-mi spună cum sunt ardelenii?
Sunt răbdători, harnici, zgârciți, nu știu, spuneți voi?!
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Sunt din zona Ardealului, mai exact din Țara Moților. Pot spune că moțul este, în general, un om răbdător, calm, cumpătat, foarte rar se ceartă, vorbește rar și, așa cum zicea Ioan Slavici, "are ceva din firea ursului".

18 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.In locul tau nu m-as lua dupa stereotipuri specifice zonelor, deoarece sunt cat se poate de subiective si poate chiar puerile.

| IonelaIasmina explică:

Sunt și supărăcioși? Știți cumva?

Bula
| Bula a răspuns:

Ardelenii get-beget sunt buni gospodari, harnici si se tin de cuvant /intelegere. Vai de cei care nu le respecta sau vor sa le insele!
Sunt primitori cu musafiri, chiar daca sunt straini.
Mai sunt multe caracteristici, dar trebuie sa le observi personal.

| IonelaIasmina explică (pentru Bula):

Pai ideea e ca nu e vorba despre o relație, adică gen ca am eu iubit un ardelean, nu. Spus așat pentru că a venit un ardelean la noi în sat și vreau sa știu cum se comporta aceștia. Deci. Pana stau eu sa l cunosc ca persoana.

| IonelaIasmina explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Foarte frumos! S-a mutat la mine în oraș un ardelean..are familie din Oltenia, dar.el e ardelean, și vreau sa știu cum se comporta aceștia. Deci..se comporta frumos din câte îmi spui tu?!

Dar..sunt suparacuosi dacă le spui ceva. Ceva...nu rău, ceva normal, sau ii întrebi ceva. Se supăra?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru IonelaIasmina):

În general da, nu ar trebui să aveți probleme.
Nu știam că ești din Oltenia! Am și eu niște strămoși din Slatina, dar nu prea am sânge oltenesc. Oltenii mi se par mai dinamici, mai activi, ei au o fire foarte energică și le place să vorbească mult, povestesc repede și nedeslușit (cum fac și eu uneori).

Adică? Fii mai explicită!

Sunt din Oltenia, da, noi asa suntem, mai repeziti, vorbim mult, doar că. eu nu sunt asa mereu. Ba din contra, îmi place să fiu calma și sa ma înțeleg minunat cu oamenii din jur

Adică...sunt suparaciosi?

În general nu sunt. Depinde și ce le zici.

Iti dai seama ca nu o sa I zic cine știe ce lucruri. Ma refer asa, uite: dacă vreau sa ii întreb ceva despre o persoana, sau sa le spun ceva despre o persoana, sau...sa le cer ceva despre eu persoana, se supăra?

Nu, clar nu!
Cu toată că sunt excepții, cum ai zis și tu, nu văd niciun motiv pentru care s-ar supăra, mai ales știind firea ardelenilor.

Ok, deci e bine! Mulțumesc frumos!

Bula
| Bula a răspuns (pentru IonelaIasmina):

O persoana se comporta altfel singur si altfel cand se adapteaza la comunitate.
"Cei 7 ani de acasa" insa raman pe viata.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| CleanHeart a răspuns:

Îs ardeleanca și am și răbdare și inima buna dar zgârcită deloc, îmi place să fac să se simtă bine oamenii care vin în casa mea