Nu as schimba pe nimeni pentru mine. Ori il iubesc asa cum e, ori renunt si cautpe altcineva.
„O schimbare necesară sau o stabilitatea care te poate proteja de orice risc"
Necesară din ce punct de vedere? Dacă e doar un punct de vedere subiectiv, atunci nu aș schimba nimic. Dacă e necesar, că nu se mai poate și simt eu că nu mai pot acolo, normal că aș schimba.
„iar munca îi răpește cele mai frumoase lucruri din viață, fiind ghidat numai de logică în acțiunile pe care le întreprinde„
Nu prea mi se pare logic deloc să faci ceva ce îți răpește „cele mai frumoase lucruri din viață". Sau ești tu ăla cel subiectiv, iar prietenul tău vede lumea cu totul altfel? E normal, să știi. Nu toți credem ceea ce crezi tu.
„ te poate scoate din zona de confort"
Dacă se simte confortabil acolo, foarte bine.
„dacă este spre binele persoanei respective"
Nu poți să știi tu mai bine decât persoana în cauză ce îi este ei mai bine. E o persoană diferită de tine. Ai fi potrivit în poziția de dictator.
Salut!
Greu de zis, mai bine spus... as alege o schimbare care imi ofera stabilitate pe anumite aspecte, si posibilitatea de schimbare ulterioara
Există persoane care tratează totul (inclusiv relațiile interumane) cu o atitudine și viziune businesslike. Da, se concentrează cel mai mult pe carieră și pe obiective, sunt ghidate de logică în orice fac. Sunt "ghidate" și de inimă dar nu în locurile, momentele și modurile în care te aștepți tu.
Am o prietenă foarte bună care se încadrează perfect în tiparul acesta, ei îi place să spună că "În timpul zilei vreau să am control total. Noaptea [...] (nu mai continui pentru că e intimitate)"
De schimbat, nu ai cum să schimbi ceva ce nu înțelegi suficient. E absurd. Dacă înțelegi pe deplin - realizezi că nu e nimic de schimbat. Oamenii au moduri diferite de a trăi și nu e vreunul corect. Și nici nu trebuie să fie. Important e să fie util și distractiv.
RAY întreabă: