| AlexAL275 a întrebat:

Voi ce părere aveți, există chakra? Și ce sunt mai concret ele? Cum le poți debloca?

3 răspunsuri:
| Naavin a răspuns:

Sincer, eu nu cred. Cred doar ce spune Biblia. In Biblie, Domnul nu ne spune despre aceste lucruri, daca ar fi existat si ar fi fost defolos si util sa le stim si sa ne folosim de ele, cu siguranta ne-ar fi spus. Mai mult, ele sunt folosite de hindusi mai ales pentru vindecarea bolilor. Dar Biblia spune va bolile vin asupra noastra din cauza pacatelor, sau pentru ca Dumnezeu sa se slaveasca prin viata noastra. Sper ca te-am ajutat. Nu intentionez aa jignesc pe nimeni, e doar parerea mea.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Naavin):

Da? Si daca in Biblie nu se zice care este procesul prin care se formeaza curentul electric, inseamna ca nu exista? :/ Si totusi nu il vedem sa stim ca exista, nu? La fel si magnetismul si multe multe alte exemple banale.

Ce ai zis tu acolo nu are legatura cu religia, Dumnezeu ne ofera tot ce avem nevoie pentru a putea sa fim impliniti spiritual, nu conteaza daca aceste informatii se gasesc in Biblie sau in alte carti, in experiente personale sau in spusele altor persoane sau culturi. Totul este conectat. Nu mai rezuma totul la o singura chestie si nu trebuie sa te opresti din cunoastere. (sa nu o iei in nume de rau).

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Exista oarecum, insa denumirea si conceptul difera de la cultura la cultura si se refera la faptul cum omul "simte" mediul inconjurator. Evident ca la baza lor sta chimia si diferite procese fizice, mai ales pe plan mental.

Nu trebuie sa pui problema de deblocare, pentru ca nu trebuie sa le intelegi ca pe ceva fizic, asa... nu mai ajungi nicaieri. Mediteaza fara sa te gandesti daca meditezi bine sau rau, incearca sa nu ai nici un gand in cap. Cand nu o sa te mai intrebi lucruri legate de acest subiect, atunci sa stii ca ai reusit. Insa e drum lung pana acolo sau poate chiar unul scurt, depinde de tine. Insa nu trebuie sa iti pui in cap acest lucru ca pe o misiune, pentru ca repet, nu acesta este scopul.

Prin meditatie sau mai bine zis, prin linistea si pacea mentala, poti sa iti concentrezi atentia asupra acestor puncte din cor, poti sa simti mai bine ce te inconjoara, dragostea, sunetele sau conceptul de sine.