Bună.
Din clasa întâi trebuie să aibă consult la psihologul școlii, pentru a urmări evoluția fiecăruia.
Pa, pa.
Şi ce dacă creşte? Nu trăieşti tu pentru ei. Lasă-i să moară. E alegerea lor. Şi e stupidă. Deci mă doare-n c.ur.
Asta mă frământă și pe mine, bieții tineri care din diverse motive apelează la acest gest extrem. Mare păcat.
Vroiam să pun și eu înainte o astfel de întrebare fiindcă nu știu o soluție bună pentru asta.
Acei tineri au nevoie de cineva alături în momentele lor mai grele fiindcă suferă de depresii, mai ales cauzate de bătaia de joc a colegilor.
Știu exact cum este fiindcă și eu am trecut și încă trec prin asta.
O soluție la care mă gândesc ar fi o relație cât mai bună cu familia, orice dar nu SEDENTARISM.
Multe sunt motivele, printre care și http://youtu.be/81rNRM4bHvs.
E viata lor, dreptul lor sa plece cand vor. Cat timp traiesti esti supus durerii de orice fel, doar moarte te poate elibera, de ce vrei sa tii oamenii prizonieri?
Da, refuzand sa imprimam in minte imagini violente, morbide lucru ce nu inseamna indiferenta. Igiena psihicului tocmai in aceasta consta:sa te distantezi de lucrurile care provoca emotii negative ca dezgustul, frica, mania, umilinta.Si in schimb sa-ti imbogatesti sufletul cu lucruri frumoase.Cu preocupari spirituale, lecturi de calitate, seri agreabile, petrecute in compania prietenilor, cu discutii serioase ori amuzante si cu ganduri optimiste.
Orice gand poate deveni realitate.
Poate fi prevenita, dar Doamne fereste. Viata este un dar si trebuie sa profitam de ea. Ma rog, din punct de vedere religios are si un anumit scop, dar acum vreau sa vorbesc la modul general. Asta din cauza faptului ca pur si simplu nu au PUTUT sa se adapteze la mediul de viata res[ectiv. Credeti-ma ca norocosi trebuie sa fie cei pentru care viata li se pare doar 1 joc sau este simpla, dar nu este asa.
TInerii care accepta tentativa de suicid sunt pur si simplu prezenti in partea neagra a vietii, fara nicio speranta sau iluzie, iar singurul gand este cel de-a-ti pune capat zilelor si de-a te ''elibera'' de aceasta provocare.
Nu mai poti trai din cauza asta?
Lasa-i sa moara, au dreptul la viata, nu tu le impui regulile.
Nu, nu se poate. Mentalitatea romaneasca este una foarte proasta, mai ales cea a tinerilor. Daca nu mai pot face nimic, ei aleg sinuciderea in loc sa repare problemele.
Buna!
Da, eu cred ca sinuciderea poate fi prevenita si singurul motiv pentru care rata sinuciderilor creste anual este faptul ca cei care opteaza pentru acest lucru nu cunosc marginile dragostei lui Dumnezeu...
anonim_4396 întreabă:
AlexandraAle121 întreabă: