| alinamocan39 a întrebat:

Bună. Voi cum ați trecut peste moartea unui animal de companie? A fost alături de mine 13 ani și îmi este foarte greu (. Sunt foarte deprimată. nu prea pot mânca, dormi. Aș dori niște sfaturi care v-au ajutat pe voi. Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Giulia943 a răspuns:

Ia-ți timp să conștientizezi pierderea și nu încerca să îți suprimi suferința. Nu îți lua un nou animăluț până nu ești mai okay, ca să nu vină ca un pansament. Îmi dau seama cât de mult l-ai iubit, așa că trebuie să realizezi că în acești 13 ani ai avut grijă de el. A trăit o viață lungă și nu ar fi putut să fie mai fericit decât a fost cu tine. Am trecut prin multe astfel de momente, trebuie să realizezi că sentimente precum vina și frica nu își au locul. Ai grijă de tine, și, atunci când va fi cazul, adoptă! Atât de multe animale cu o grămezime de iubire de oferit așteaptă pe străzi și în adăposturi.

| alinamocan39 explică (pentru Giulia943):

Mulțumesc mult, m-a ajutat foarte mult mesajul dvs! Într-adevăr, acum nu pot avea grijă de cele pe care le am, nici nu mă pot uita la ele, dar încă să adopt pe cineva. Am nevoie să mă vindec, probabil timpul mă va ajuta …

15 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am "pierdut" animale doar atunci cand eram mai mic, si nu le aveam de mult timp. Tot m-au traumatizat, dar m-am luat repede cu altele.
Acum nu stiu cum as reactiona, am aceeasi pisica de aproape 14 ani.
Partial sunt impacat cu gandul ca (probabil) va muri inaintea mea, si va trebui sa o inlocuiesc... Cu una care poate ca nu va fi la fel de longeviva/misto sad

| alinamocan39 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Așa trăiam și eu cu gândul ăsta, ca va fi totuși cândva, dar s-a întâmplat oarecum foarte repede totul. Săptămâna trecuta era bine, asta a murit …. Greu. Știu ca a avut o vârstă însă când eram atât de obișnuită cu ea …

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru alinamocan39):

Ce a patit?

| alinamocan39 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

A luat virus, rinotraheita. Organismul i-a respins tratamentul … a început să fie din ce în ce mai rău, și în cele din urmă a murit.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru alinamocan39):

Macar stii ca ai facut tot ce se putea. Si ca in rest a avut o viata buna, cred.

| siriusblack98 a răspuns:

Iti iei altul. O sa fii ocupata sa te joci si sa ai grija de noul animal iar asta o sa te ajute sa treci mai repede peste pierdere. Man up yourself because life is tough! Comparativ cu multe alte situatii pe care o sa le intalnesti, pierderea animalului de companie nu inseamna nimic.

| alinamocan39 explică (pentru siriusblack98):

Mai am două de care la moment mă simt prea rău să am grijă! Nu este atât de ușor precum pare. Am pierdut oameni, învăț la academia de poliție și am fost des la cadavre, chiar și la copii, nici o durere nu mi-a fost mai rău.

| siriusblack98 a răspuns (pentru alinamocan39):

Inseamna ca din ceea ce ai vazut si din experientele pe care le-ai avut, nu ai invatat absolut nimic.

| alinamocan39 explică (pentru siriusblack98):

Nu. Pur și simplu am fost foarte atașată de ea.

| siriusblack98 a răspuns (pentru alinamocan39):

Pai asta ziceam si eu. Din moment ce te atasezi prea mult de lucruri/persoane/animale efemere si nu stii cum sa treci peste o pierdere, inseamna ca nu ai invatat absolut nimic din experientele pe care spui ca le-ai avut pana la varsta asta.

| TimberWolf a răspuns:

Am un caine in varsta de 15 ani si nu stiu cat mai are ca e cam nasol, il iubesc mult de tot, si nu stiu ce sa-ti zic, mai ales ca el e singurul pe care il iubesti, trist rau de tot.
Daca simti nevoia sa vorbesti cu cineva trimite mesaje si orice idee iti vine sa nu faci vreo prostie! sunt aici langa tine!

| alinamocan39 explică (pentru TimberWolf):

Mulțumesc mult, orice mesaj de genul chiar mă ajută. Mă ajută să știu ca nu am fost singura care a putut să iubească atât de mult un animăluț.

| Celdrept a răspuns:

E o pierdere grea, chiar ca unui om drag din familie. Doar timpul îți va umple încet încet acel vid interior. Toate cele bune.

| alinamocan39 explică (pentru Celdrept):

Mulțumesc, sper să fiu mai bine …