anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

vreau sa fac sirop din muguri de brad, si as vrea sa ma ajute cineva cu un raspuns cat se lasa sa fiarba sucul obtinut? as vrea sa primesc un raspuns cat mai repede multumesc pentru intelegere

2 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Eu am facut sirop de muguri anii trecuti dar este 100% natural. Adica, nu il fierb, pentru ca se distrug vitaminele. Am pus intr-un borcan mugurii de brad si am turnat peste ei miere. Am acoperit si am lasat la macerat 3 zile, dupa care am strecurat printr-un tifon si l-am pus in borcane sterilizate in prealabil in cuptor. Il tin la frigider, inchis ermetic.

| gabriela a răspuns:

1kg miguri de brad, 2 l. apa, se spala si se fierb 1 ora. Se ia de pe foc si se lasa 24 ore, apoi se strecoara cu tifon. La fiecare l de sirop se adauga 1 kg. zahar. Se fierbe pana ajunge ca mierea. (se poate adauga si lamaie )