| Lule a întrebat:

Nu vi se pare trist ca toti adolescentii isi traiesc viata prea repede? Adica la nivel de relatii, distractie, experimentat lucruri care sunt adresate adultilor etc si ajung ca tineri adulti sa fie obositi sau sa nu-i mai atraga nimic pe zona asta pentru ca au experimentat de toate cand erau adolescenti.
Sa ma iau ca exemplu pe mine am terminat o facultate, am banii mei si acum dupa toti anii astia de invatat vreau sa ma distrez, sa ma plimb, sa calatoresc si n-am cu cine pentru ca toti cei de varsta mea se gandesc la casatorie ori sunt deja casatoriti, unii au deja si un copil, adica nici la nivel conversational n-avem ce discuta.
Astept pareri. Si de asemenea voi ce faceati intre 22-28 de ani? (acesta este intervalul de varsta la care ma refer mai sus).
Multumesc happy

9 răspunsuri:
| nooneishereboo a răspuns:

Eh, o să regrete ei mai târziu, crede-mă.
Cunosc persoane care s-au căsătorit, și-au avut impresia că căsătoria este o joacă de copil.
De câte ori mă întâlnesc cu ei se plâng cât de grea le este viața.
Eu am 21, și distracția pentru mine înseamnă călătorii, shopping, să citesc cărți.
Nicidecum viciile, relațiile etc.

| RKBlue a răspuns:

Adolescenta incepe la 15 ani si se termina cam la 18-19( cu totul la 21 de ani)
Cand vorbesti de oameni intre 22-28 de ani, deja sunt adulti.
Distractia inseamna sa calatoresti, sa acumulezi experiente noi, sa incerci lucruri noi...
Nu ai nevoie neaparat de cineva pentru a face aceste lucruri, chiar daca uneori e mai bine.
Doar fiindca multi aleg sa sara cu capul inainte nu inseamna ca nu te mai poti distra.
Nici eu nu inteleg de ce multi oameni tineri ajung sa se casatoreasca si sa aiba copii atat de devreme.
Adica nu mai suntem acum 100 de ani, oamenii traiesc mai mult, sansele de a muri sunt mult mai mici...
Si totusi unii pare ca se grabesc...Mi se pare ca varsta potrivita de a te casatori si a avea copii este dupa 28 de ani(mai bine chiar 30).
Pana atunci muncesti, incerci sa-ti gasesti locul in viata, calatoresti, nu ar trebui sa pui o piedica in fata distractiei si experientelor care ar putea veni.
Oamenii care se casatoresc mai tarziu au mai multe sanse sa ramana impreuna.Sunt experimentati, au cariere mai stabile, etc.
Pare ca multi oameni peste 20 de ani se casatoresc cu iubirea din liceu, sau cu cineva cu care nici macar nu au petrecut mai mult timp locuind impreuna(cum ar trebui sa o faca, sa vada daca se potrivesc)

| Drimmero a răspuns:

Niciodata, dar niciodata nu am inteles grabirea casatoriei, adica la maxim 20 de ani sa te casatoresti, aia e cea mai frumoasa perioada a vietii, de ce sa ti-o termini cu obligatii de genul? Viata e prea scurta ca sa ti-o scurtezi mai rau, sau cei care fac plozi de prea tineri, trebuie sa fii masochist de-a binelea, hai ca mai inteleg ca femeile sunt mai disperate dupa maritis, dar tu ca baiat/barbat de ce te grabesti? La 22-28 nu mai esti de mult adolescent, dar pot sa zic ca inca ma incadrez in varsta asta, nu mai e mult si trec la alta baricada. Nu am fost adeptul cluburilor, dar imi plac petrecerile, gratarele unde se strange lumea, unde se bea, unde e voie buna, mersul in calatorii, la munte in general, dar prefer o companie ca lumea, nu cu oricine, mai ies ocazional pe la un fotbal cand ne strangem ma multi si avem liber, in weekend-uri, cred ca n-am mai jucat un fotbal de cateva luni, cred ca sunt mort dupa 2 ture de teren si nici o pasa nu mai sunt in stare sa dau. Mai frecventam pub-urile sa vad meciuri, mai stateam ca baietii la o bere si barfe, mari optiuni nu prea ai de la o varsta, copilaria era in schimb mult mai frumoasa, pana liceu viata era perfecta, bine...am prins si vremurile alea de nostalgie.

| Justme1997 a răspuns:

Eu am 23 de ani si inca copilăresc cand pot, nu ma pot imagina măritată cu copii. Lucrez dar inca locuiesc cu parintii. Mi-ar fi placut sa ma fi distrat mai mult in adolescenta dar nu am avut bani sau prieteni sa călătoresc destul, petrecerile nu ma atrag.

Răspuns utilizator avertizat
| Lule explică (pentru RKBlue):

Multumesc pentru raspuns.
Stiu ca adolescenta este intre varstele mentionate de tine, la acestea ma refeream si eu cand spuneam de experimentatul prea devreme si acei adolescenti ajunsi acum adulti tineri (22-28 de ani) au imbatranit prea devreme as putea spune.

| Lule explică (pentru nooneishereboo):

Multumesc pentru raspuns happy

| Lule explică (pentru Drimmero):

Multumesc pentru raspuns.

| Drimmero a răspuns (pentru Lule):

Sa cresti mare!