Salut! Eu lucrez la Profi de aproape 8 luni. Nu mi se pare greu sincer sa fiu. Este putin la inceput, pentru ca trebuie sa te acomodezi. Eu la inceput am fost lucrator comercial, dar din cauza faptul ca magazinul e mic (si cu personal redus) sunt simultan si casier.
La casa de marcat trebuie sa soliciti mereu cardul de fidelitate, sa intrebi de sacosa si de produsul zilei.
Trebuie sa fi foarte atent la bani si sa faci in asa fel incat sa dai restul cum trebuie.
1. Regula de aur: daca esti la inceput nu te grabi, indiferent de ce zice lumea sau seful! Risti sa dai restul clientilor aiurea (am patit si eu asta) si e grav. Ia-o cu calm, numara de 2 ori bani.
Dupa ce iti intra in reflex, crede-ma ca va fi de 10 ori mai usor.
Ca lucrator comercial am lucrat mai mult. Lucratorul comercial alimenteaza rafturile, aseaza marfa conform planogramei si face rotatie la raft.
Rotatie inseamna ca marfa cu termen de valabilitate mai mare trebuie sa fie in spate, iar marfa cu termen de mai scurt in fata.
Nu te alarma, daca lucrezi la unul dintre acele magazine cu vanzare, nu trebuie sa faci cine stie ce rotatie. Fii atent la produsele mai pretentioase.
De exemplu la ulei, apa,(alimentele de baza) nici nu trebuie sa faci rotatie.
Eu lucrez aproape de 8 luni si nu mi se pare greu. Am niste colegi ok.
Bafta!
SnYcK3rS întreabă:
anonim_4396 întreabă: