Nu te lua dupa cei care iti flutura biblia in față.
Fiecare om este stapanul propriului corp si al propriei vieti si decide singur care ii este scopul pe acest pamant. Daca un cuplu decide sa nu aibe copii, este alegerea celor doi si nimeni nu are dreptul sa ii judece.
Cat despre femei frumoase si destepte, le admir. Desi apreciez mai mult inteligenta, e meritul ei. Frumusetea e doar o potrivire genetica.
Am discutat cu multe femei în vârstă despre ce regrete au cu privire la viață și nici una nu mi-a spus că e fericită că nu a făcut nici un copil, dimpotrivă multe regretă că nu au avut sau că au avut doar unul și nu mai mulți.
Cum spuneam, fiecare cu parerea lui, am si eu o verisoara care calatoreste mult, are 40 de ani imediat, cel putin a spus ca ni regreta deloc
Oricum asta e o chestie ce se conștientizează cu vârsta dacă din păcate nu a fost conștientizată la timpul ei dar poate ești una dintre micile excepții, cine știe. Însă mai încolo poate apărea regretul. Însă asta vei știi doar tu în momentul în care vei mai evolua.
Cred ca bucuria de a fi mama nu poate fi inlocuita de nimic,de asta multe femei sunt depresive pentru ca ele se cred barbati dar uita ca sunt femei,hai sa lasam natura sa isi urmeze cursul firesc, daca tu find inteligenta, frumoasa nu te reproduci genele tale mor ceea ce e pacat, scopul vieti nu sunt mereu banii, cariera, sa stii ca fericirea o gasesti si daca nu ai banii da ai pe cineva drag langa tine
Bună seara!
Multumesc pentru raspuns, apreciez fiecare parere, insa eu nu imi gasesc fericirea intr-o alta persoana, nu pentru ca am fost dezamagita sau ceva similar, plus provin dintr-o familie stralucita, nu am motive de genul. De regula, alte lucruri ma fav mult mai fericita decat o persoana. Mai mult de atat, ma dezgusta copiii, mai ales cand ii vad pe strada, nu imi vad locul intr-o viata de familie.
Facand o mica glumita...din punct de vedere sociologic, stii in ce consta functia economica a familiei? In cea de consum a bunurilor, plus asigura piata de desfacere. Privind mai departe, exercitarea rolurilor familiare in mod invadecvat sau partial, pot duce la esec de rol, ceea ce poate afecta coeziunea familiara producand dezbinarea sau chiar destramarea familiei.
Cand vei iubi cu adevarat vei gandi diferit
Spui? Ei bine, parerea fiecaruia, nu sunt aici sa ma cert sau sa ma impun. Dar, nu ma cunosti, nu judeca agatandu-te doar de o conceptie.
De fapt, am pe cineva langa mine, un om minunat la care tin foarte mult, avem aceleasi conceptii despre viata, sunt norocoasa
Studiaza nitel. Mecanismele iubirii sunt aceleasi cu cele ale drogurilor de risc. Simptomele despartirii sunt identice cu cele ale sindromului de sevraj. In ambele situatii (iubire si droguri) apare acomodarea. In cazul drogurilor, poti mari doza. In cazul iubirii... Nu.
Asa ca nu mai ridica atat in slavi o amarata descarcare de dopamina si oxitocina.
Ray are jumatatea varstei tale, si sa,, trezeste'' sa dea lectii altora.
Filtreaza cu toate fetele de aici!
Cred ca iubitele dim viata reala l-au cam parasit si se bazeaza pe cele din jocurile online.
Eu nu dau lecti nimanui de viata,fiecare om sasi urmeze iluminarea prin a invata greselile din trecut si prin ratiune,logica sa descopere stiinta,eu am afirmat ceea ce am simtit eu nu e doar o simpla descarcare a dopaminei in creier cand iubesti,nu cred ca de asta se sinucid uni e mai mult ca atat, face parte din genetica noastra, cu ce fete filtrez eu pe aici? eu nu ma joc jocurii online si nici nu vorbesc cu fete online, rar poate in glume atat, n-am avut iubite asa ca nu m-a parasit nimeni, mam parasit eu cand credeam in lucruri irationale, mi-am parasit ratiunea
Știntific a afirmat corect, insa exista o corelatie puternica intre ceea ce ai scris tu și sinucidere.
Nu înțeleg ce treabă are una cu alta și de ce ai avea o părere bună despre cei care nu vor să se reproducă când asta oferă plăcere și e în firea umană? Deci, wtf?
Placerea poate fi oferita si fara a vrea un copil si prin alte mijloace, prea multa bataie de cap
Ce mijloace?
E o formă de egoism și asta că tot se întreba cineva odată dacă e sau nu. Nu te condamn sau ceva însă eu tot nu înțeleg ce e așa de admirabil în a nu vrea un copil?
Succes,cariera,calatorii,realizari,satisfactii personale, sa ajungi in top
De ce...pentru ca fac parte din aceasta categorie
Nu e admirabil, este o decizie, a insinuat cineva cumva ca este admirabil? Desigur ca nu, depinde de fiecare persoana in fond.
Și cu ce te satisface așa mult cariera, îți dă org.asm sau ceva? Nu e același tip de satisfacție. În viață poți avea parte de mai multe tipuri de satisfacție însă oare cât de completă îți este viața dacă te rezumi doar la câteva, și alea destul de superficiale? Cariera nu înseamnă câștig sufletesc, emoțional atât de mare pe cât ar însemna dragostea însă mulți nu mai știu ce e aia de aia ajung la opinii de genul. Trist, dar asta e, e ceva comun azi.
E cum ai fi primul mereu, ai cei mai mulți bani, de exemplu, dar ești singur și ai lângă tine doar niște manechine(căci "prietenii" din jurul tău asta vor fi cel mai probabil). E cum ai avea pretenția să fii fericit după ce ai ajuns pe Marte. Ești faimos, super, te știe toată lumea, dar cu ce rost dacă ești singur și nu ai cui să îi împărtășești bucuriile emoționale și trăirile alea frumoase?
Sigur! Nu contesc afectivitate, am pe cineva langa mine de ceva timp, insa amandoi, nu ne-am dori copii, amandoi avem acelasi preocupari si conceptii
Sti cum e? Fiecare persoana prin firea ei este unica, deci diferita. Asadar, fiecara gaseste fericirea in lucruri diferite.
Fiecare persoană e unică în anumite feluri însă toți suntem oameni și cu foarte mici excepții afectivitatea și nevoia de afectivitate ne caracterizează chiar dacă negăm asta sau nu am cunoscut plăcerea în așa ceva pentru că nu am fost în stare.
Asa este, afectivitatea e una, sa procreezi e alta treaba.
Si ce e asa admirabil in a avea unul? Daca nu iti vezi locul intr-o familie si traiesti dupa alte reguli fiind diferit e un motiv de lauda.
Nu tuturor ne place sa functionam dupa aceleasi reguli.M-am saturat de logica. Poate a avea o gandire diferita fata de ceilalti si a cauta mai mult decat reproducere si/sau placere e adevaratul scop al vietii...a fi mai mult.
Exista o bucurie profunda pentru majoritatea dintre noi cand au parte de o familie si copii, dar sunt si altii care se simt bine pe cont propriu, urmand alte reguli.E gresit?
Fiecare părere are o construcție logică, cel puțin teoretic. Când tu zici că o părere e bună doar pentru că e diferită ce înseamnă asta? Nu ce am zis eu? Eu pot aduce argumente că nu vorbesc doar ca să fiu în treabă însă argumentele astea au nevoie de o relevanță și ele că atunci părerile noastre sunt prostești. Dai un argument bun, ok, sunt mulțumit însă ce argument e ăla că dacă te ungi cu rahat pe față și te duci așa la muncă e un lucru bun doar pentru că e diferit? Eu nu condamn părerile distincte, condamn părerile prostești.
Nu m-am favut inteleasa, am o parere buna si despre cei care aleg sa isi intemeieze o familie dar si fata de cei care nu vor, am spus ca fac parte din categoria care nu vor. Argumentul tau nu sta in picioare.
Tu nu ai spus diferit în sens pozitiv ci ai spus diferit ceea ce nu e totuna și nu, nu se subînțelege. Lucrurile devin chiar mai greu de subînțeles atunci când privești în perspectivă și realizezi că un lucru care ție poate să îți pară pozitiv poate fi de fapt negativ pentru altcineva, sau pentru ceilalți sau chiar pentru societate sau conduita morală în sine. Eu zic că un om rațional include mai multe detalii și specificații mai ales că termenul "diferit" se poate referi la atâtea lucruri. În plus tu mi-ai negat o afirmație care făcea referite strict la un lucru diferit ca fiind admirabil, nicidecum un lucru pozitiv, diferit ca fiind admirabil. La mine cred că e de subânțeles că un lucru legat de o opinie simplă nu poți să îi zici că e admirabil, mai ales nu pentru că e diferit. Deci oricum ai da-o nu despre asta era vorba chiar dacă acum o întorci ca la Ploiești. Fiecare își construiește viața pe ce principii vrea și majoritatea au parte de regrete că nu iau mereu cele mai bune decizii. Noi când vorbim dacă un fapt e cu adevărat bun sau nu e bine să nu ne raportăm la nimic altceva, adică nici la normă nici la lucruri diferite, ci strict la rațiunea noastră. La asta făcea referire răspunsul meu. Noi trebuie să gândim rațional nu să ne gândim la cum este sau la cum nu este că altfel nu ne luăm după noi ci tot după alții, indiferent dacă vrem să fim adaptați normei că și ceilalți sunt la fel, sau dimpotrivă ca să fim noi altfel, ceea ce e la fel de penibil.
Ce argument nu stă în picioare că ce am argumentat e de ce cred că e penibil să lauzi un lucru doar pentru că e diferit de acolo argumentându-mi reacția la răspunsul dat celeilalte persoane, nu la al tău strict care și el făcea referirea la răspunsul respectiv. Ceva greșit?
Mi se pare ciudat cum a evoluat discutia, in sensul in care nu exista o corelatie intre subiectul dat si argument.
Cum nu există corelație că și despre asta e vorba așa cum s-a pus accent în întrebarea ta și în răspunsul dat mie?
Tu:
" ce parere aveti despre femeile foarte frumoase si destepte, sau despre cuplurile care nu vor sa se reproduca, sa aduca pe lume un copil? Eu una buna, dar voi? "
Ea:
" fiind diferit e un motiv de lauda"
Exact despre ce vorbeam. Deci unde nu vezi tu corelația? Mi-e lene să repet iar ce am zis dar am fost destul de explicit în părerile alea bune sau proaste doar pentru că ceva e diferit. Țin să îți spun că nu eu am dat răspunsul respectivei ci invers respectiva spunându-mi că a fi diferit e de laudă. Deci eu sunt ăla ce a deviat? Wtf?
Nu exista o corelatie, nu am intrebat daca e motiv de lauda sau nu. Serios acum.
Și ți-am răspuns la întrebare și după am răspuns la ce mi s-a spus. Nu era normal sau ce? Încă o dată zic, nu eu am deschis discuția, dar văd că e nevoie să repet.
"Spui ca atitudinea celor ca cea care a pus intrebarea denota superficialitate, egoism, individualism, etc. insa fix asta promovezi tu in mod inconstient"
Unde? Adu exemple nu doar vorbe în vânt și argumentează.
"Pe langa faptul ca aduci contraexemple total de-a-n boulea."
Ce contaexemple "de-a-n boulea"? Argumente, iar altfel afirmațiile tale sunt total "de-a-n boulea" incluse așa doar ca să te afli în treabă.
"Pentru tine e mai importanta propria bucurie individuala impartita in mici "Horcruxuri" care iti asigura viitoarea generatie de capete patrate."
A? Încă ceva să te afli în treabă? Hai că poate vei reuși să îmi răspunzi totuși cu ceva concret.
"Sau am mai citit ineptia ca prin cariera nu exista decat bucurie individuala. Esti prost."
Prin carieră există bucurie individuală căci vorbim de bani, deci mă întreb cine-i prostul mai ales că eu nu am zis așa ceva. Am zis "cariera înseamnă bucurie individualistă în mare". Nu ești în stare să înțelegi o propoziție simplă și te dai inteligent? Nu prea te prinde bine postura din păcate.
"Ca nu-i afecteaza viata personala, dar o afecteaza in mod pozitiv pe a altora, ceea ce face mai mult decat faptul ca ai turnat tu vreun plod care-ti insenineaza zilele de c.acat."
Totuși acel bine ce îl faci tu îl faci în schimbul acelei răsplăți care culmea, e în bani, adică bucurie individuală. Nici dre.q nu ar sta să vindece pacienți dacă nu ar primi acea răsplată sau ești tu mai special? La cum gândești și cum interpretezi cred că ai o condiție mai specială, însă nu aș zice că într-un sens pozitiv. În fine, când am văzut că vine ceva concret, acum mă gândesc că era mai bine dacă nu mai venea. Desigur că ai dat-o pe bucuria de a avea un plod. Nu prea te caracterizează logica căci dacă compari puțin situațiile pe un plod îl îngrijești o mare parte din viața ta, ai o responsabilitate mult mai mare decât ai avea în cazul unui pacient care stă maxim juma de oră și pleacă. Deci mai rău ai dus argumentul în mijlocul rahatului decât să îi dai un înțeles plauzibil. Bucuria aia nu poți zice că e strict individualistă căci nu faci plodul ca să ai un beneficiu, cum e cel financiar ca în carieră. Acolo îți asumi fără nicio obligație și fără să primești ceva extraordinar în schimb cu excepția ajutorului la bătrânețe(care să fim sinceri și ăla poate fi cumpărat și ieși mult mai bine decât dacă ai sta 20 de ani să te ocupi cu un suflet). Deci e ceva mai mult cu caracter emoțional. De aici și diferențierea dintre cele 2 aspecte pe care nu ai reușit să o sesizezi.
"Cine nu vrea sa faca copii...treaba lor! "
Am zis eu că nu e treaba lor? Mi se pare că am specificat că e treaba lor, nu mai stau să recitesc ce am zis că am văzut că oricum nu are rost.
" Femeia a cerut o parere si atat. N-a zis-o ca sa se laude, ci ca sa demonstreze ca "a face copii" nu e un scop primordial in viata decat pentru animale."
Tu știi triunghiul lui Maslow? E mult de discutat pe tema lui dar poți să fii instruit, ai destul timp. În fine, la bază sunt scopurile care sunt asociate și animalelor, scopuri de supraviețuire și instinctuale. Normal sunt scopurile cele mai importante căci și noi la urma urmei suntem animale, culmea. Uite că afli mereu lucruri noi, nu? Așa, și normal că alea se regăsesc atât la noi cât și la restul viețuitoarelor. Însă noi pentru că ne-am dezvoltat o rațiune, o conștiință, o moralitate, putem adăuga și alte trepte. Pe a 3-a treaptă vei găsi familia și intimitatea sexuală. Noi nu suntem ca restul animalelor deci pe lângă sex, că deh asta e la orișicine, noi am dezvoltat o inteligență emoțională care eu zic că primează sau ar trebui să primeze într-o viață de cuplu, pe lângă simplă reproducere. Eu nu aveam de unde să știu dacă tipa are pe cineva sau nu însă chestiunile astea sunt caracteristici omului, cum am zis, în mare. Că sunt și deviații, asta e altă treabă, am folosit principiul ipotezelor simplificatoare care desigur că nu cunoști faptul că sunt esențiale că deh, aici sunt discuții libere la care mi-am dat cu părerea ca toată lumea. E inevitabil ca discuțiile să devieze căci sunt dezbătute diferite chestiuni. Eu am comentat exact la ce făcea referite răspunsul însă am primit răspunsuri care se legau și puneau accentul pe anumite chestiuni numite de mine și era complet normal să le răspund și nu în 2 propoziții. Dar normal, ne contrazicem doar ca să fim în treabă.
"Nu obliga nimeni omul sa se reproduca, iar fiecare om e diferit, tocmai ca acesti "individualisti" ar trebui apreciati ca isi gasesc afectivitatea din alte surse."
Ce e de apreciat la asta? Apreciat nu e faptul că faci altfel niște lucruri ci apreciat e de cum le faci. De asta e irelevant să spui că e de apreciat acest lucru și văd că trebuie să specific că nu am spus că ar fi de neapreciat. Am spus clar că e un lucru căruia nu are de ce să i se pună o apreciere. Apreciere se pune atunci când faci ceva bun pentru cei din jurul tău. Eu am dus discuția la ceea ce e caracteristic omului și am venit cu o opinie care nu a fost impusă că nu pot eu să îi impun viața. Era doar o perspectivă pe care ea foarte bine poate să o ignore însă în momentul când intervin argumente prostești asta e deja altă treabă. Eu nu am deviat un moment, am comentat strict la ce mi s-a spus în caz contrar nu ai priceput o iotă din ce am scris eu aici.
"Regrete pot aparea la fel de bine si in familiile "normale/traditionale", cele care au deja copii.
Uite, de exemplu, o matusa de a mea s-a chinuit vreo 5-10 ani prin operatii, a avut probleme, dar in cele din urma tot la inseminare artificiala a ajuns."
Încă o dată dezvolți niște lucruri la care nu am făcut referire. Eu am spus că regrete apar la fiecare om și punct. Am făcut eu referire la familii tradiționale, netradiționale? Eu am făcut referire la faptul că există o fire umană că oricât de diferiți am fi totuși ceva ne leagă căci suntem parte din aceeași specie, desigur și asta cu mici excepții. Eu am dat de înțeles că și asta poate duce la regrete nicidecum că o altfel de viață cum ar fi și cea familială nu poate duce la regrete. Asta ar fi o idioțenie.
"Dar uite ca viata iti da si necazuri, nu doar bucurii, indiferent de ce decizii iei in viata."
Pe principiul ăsta de ce mai muncești, de ce mai înveți? Viața e inevitabil să îți dea și necazuri însă ține de tine dacă le combați, diminuezi lucru care trebuie făcut prin efort. În viață nu te gândești (asta e gândirea românească) că oricum nu o să faci mare lucru, că oricum în viață ai necazuri etc. Nu. În viață mereu trebuie să faci tot ce poți ca să ajungi unde îți dorești. E normal să fii conștient ca un adult responsabil de riscuri și lucruri ce pot interveni însă șansa ca ele să intervină scade dacă tu faci tot ce ai putut și atunci măcar rămâi împăcat că ce a ținut de tine ai făcut și așa reduci și regretul, îl elimini chiar.
"Și cu ce te satisface așa mult cariera, îți dă org.asm sau ceva?"
"Cariera nu înseamnă câștig sufletesc, emoțional atât de mare pe cât ar însemna dragostea însă mulți nu mai știu ce e aia de aia ajung la opinii de genul. Trist, dar asta e, e ceva comun azi."
nici nu mai e nevoie sa-i dea cineva la cioc lui Zwielicht aka GheyN, si-o da singur cu tampeniile de libelula gay pe care le tot enunta pe aici.
ai dreptate, mai bine sa ne ghioraie matele de foame si sa stam cu iubirea in gura toata ziua.
ziceai ca vrei sa te faci profesor, sa vezi ce orgaszme o sa ai tu in cariera cand o sa te faca posta proprii studenti.
aici raportezi si dai eronate cand nu-ti convine ca-ti da cineva peste bot, in viata reala ce faci cand se ia vreun student/elev de tine pe buna dreptate ca le zici prostii?
le dai replici din anime, avand ca inspiratie personajele ratate si fataloaice de acolo...personaje in care te refugiezi?
da! asa o sa le arati tu lor!
"Ești faimos, super, te știe toată lumea, dar cu ce rost dacă ești singur și nu ai cui să îi împărtășești bucuriile emoționale și trăirile alea frumoase?"
asa mananca rahat si se consoleaza toti umanistii si saracii intre ei...ca aia cu bani sunt singuri.
asta e filosofia ta de viata: cand cineva iti da o palma peste fund cand te pune doggy, intoarce si celalalt fund, adica gura ta.
"Totuși acel bine ce îl faci tu îl faci în schimbul acelei răsplăți care culmea, e în bani, adică bucurie individuală. Nici dre.q nu ar sta să vindece pacienți dacă nu ar primi acea răsplată sau ești tu mai special?"
pai nu zici tu ca banii din cariera nu conteaza, doar iubirea?
te contrazici constant, Domnu' antiteza care ti-o iei in freza.
""Cine nu vrea sa faca copii...treaba lor! "
Am zis eu că nu e treaba lor?"
um... daaaaaaaaaaaaaa!
"Tu știi triunghiul lui Maslow?"
auzi, dar tu stii Triunghiul Bermudelor? unde s-a pierdut creierul tau?
e piramida lui Maslow, btw.
nu ai piramide, pira pira midee!
asa e, toti suntem animale, hai sa ne si batem cu fecale ca gibonii; cand arunca cineva in tine cu fecale le prinzi direct in gura, nu poti sa te abtii si sa inchizi gura, vine din obisnuinta.
nu toti sunt animale primitive ca tine care alta dorinta in viata nu au decat sa toarne boraci, ca de altceva nu mai sunt in stare, si asteapta laude pentru asta si acceptul altor mediocri ca tine.
""Nu obliga nimeni omul sa se reproduca, iar fiecare om e diferit, tocmai ca acesti "individualisti" ar trebui apreciati ca isi gasesc afectivitatea din alte surse."
Ce e de apreciat la asta? Apreciat nu e faptul că faci altfel niște lucruri ci apreciat e de cum le faci. "
aici iar te consolezi ca vezi duamne, aia care aleg sa aiba alte surse de fericire, gen sa aiba alte preocupari, clar nu le fac cum trebuie.
"Apreciere se pune atunci când faci ceva bun pentru cei din jurul tău."
fa ceva bun pentru cei din jurul tau si sterilizeaza-te.
"Viața e inevitabil să îți dea și necazuri însă ține de tine dacă le combați"
cand viata iti va da necazuri, tu o sa le dai eronat si nefolositor si report.
"ia de aici, viata! haaaa! ti-am facut-o!"
oricine te citeste pe tine, e sado maso, mie deja mi se tavalesc toate simturile in chinuri la cate prostii am putut sa citesc.
sa nu-mi vii cu un roman, ca inca nu ma trece la baie sa am ce sa citesc pe toaleta.
Nu toti oamenii te inteleg, acum te-ai facut inteles, asadar cel mai bine este acum sa ne oprim aici caci, relatiile de familie au un caracter de complexitate ce nu il mai intalnim la alte categorii sociale, dat fiind ca, in cadrul relatiilor de familie, apar aspecte morale, psihologice, fiziologice si economice intre cei care formeaza comunitatea de viata si interese, este un subiect milt prea amplu de dezbatut.
Nu sunt umanist iar dacă nu mă crezi nu cred că ai vrea să ne întrecem la puțină fizică, matematică sau informatică, ce zici? Automat nefiind umanist răspunsul tău este eronat pe lângă restul aberațiilor care nu mai au rost să fie comentate. Nu mi-am dat seama că celălalt tip e fratele tău de sânge că altfel nu știu dacă mă mai chinuiam să răspund, însă de ce nu...La ce minți puerile aveți totuși nu se lipește nimic de voi. Sunt copii mult mai dezvoltați intelectual, de asta nu îmi fac griji.
Eu vreau să îi zic triunghi, e vreo problemă? De ce nu ar fi triunghi, apropos?
În rest nu am de ce să comentez toate inepțiile ce îți intră din tastatură. Deja știu că e în zadar. Măcar frac-tu mai zice ceva plauzibil așa printre rânduri, la tine a ajuns plauzibilitatea asta deja o raritate pe cale de dispariție sau numărul conturilor pe care le faceți e direct proporțional cu involuția rațiunii de care dispuneți?
Dar am facut deja fizica, mate si info cu tine.
ti-am dat la cioc cu viteza luminii, ti-am introdus pe toata aria, volumul, lungimea si latimea gurii 1 daravela+ 1 ou+ 1 ou, totul la capul tau patrat si te-am informat cat esti de trepanat.
Dragă Conquina era îndeajuns volumul și cuprindeai și arie și lungime și lățime, ca să scrii mai puțin. În rest nu prea ești tu în posesie de daravele din păcate iar dacă ai fi le-ai păstra pentru tine și pentru gurița ta aia salivândă...Dar mă opresc aici că ți se face poftă.
De asemenea mă gândesc și la cea care a pus întrebarea, uite că acum chiar deviem. Eu am terminat-o pe topicul ăsta. Cine a avut ochi a văzut, cine a avut minte a înțeles. Conquinnei îi e îndeajuns gura însă, că deh, e femeie descurcăreață dacă i se dă posibilitatea.
Despre femeile foarte frumoase si destepte nu am nici o parere, conteaza foarte mult si caracterul, doar asa imi pot face o parere despre cineva. In legatura cu copiii, fiecare face ce crede ca este mai bine pentru el.
Așa este, dar sunt probleme in viata unei femei/barbat caci statul sau familia impun anumite norme si transmit mesaje de alarma, deci este o constrangere si cunosc multe persoane care si-au intemeiat o familie datorita constrangerilor.
Asta inseamna ca au fost fraieri, daca un cuplu nu vrea sa faca un copil nu-l face si gata, la fel merge si cu cuplurile de homosexuali, chiar crezi tu ca conteaza ce cred altii cand ei sunt fericiti?
Mie nu-mi pasa de ce crede lumea, daca sunt fericit totul este perfect!
Exista un anumit motiv pentru care nu fac copii, cum si la cei care fac, exista un motiv.
Ce parere sa am? Una sincera : nu imi pasa absolut deloc daca fac, daca nu fac.
Daca nu poti sa fii un exemplu pentru copilul tau, nu poti sa-l ajuti sa ajunga sa aiba o viata ok, de ce sa il faci? E usor sa il faci, dar ce-i poti oferi?
Respect mai mult pe cei care nu fac copii cu motivul ca nu sunt siguri ca acel copil nu ar avea nicio lipsa, decat pe dobitocii care ii fac si zic " eh lasa, poate o sa ne descurcam noi, poate se descurca el " si fac copii, nu le ofera educatie si aia sunt obligati sa traiasca o viata neimplinita, cu posibilitati foarte mici de a se realiza.
Din experienta mea (si am vorbit cu foaaarte multa lume), cei care nu concep viata fara copil, familie sau iubire, sunt ultimii prosti de pe planeta.
pardon, sunt primii prosti de pe planeta.
vezi aici, pe site, care ti-au raspuns, oameni destui care-mi confirma teoria.
chiar si eu am pus cateva intrebari mai demult despre ce presupune a avea un copil si cat de egoist e acest act, aducand N argumente pertinente si biness si mi-au raspuns numai terminati pro iubire, copil, familie, niciunul sanatos la cap, care au demonstrat ce parinti abuzivi si bolnavi psihic vor fi, sau sunt, dupa caz.
am scris romane intregi mai demult si lui GheyN despre iubire, nevoia bolnava de iubire, dar mi-am batut gura degeaba, ala e un umanist fatalau terminat pe alta frecventa care sta cu iubirea in gura toata ziua. Zici ca l-au rapit extraterestrii si l-au setat pe modul "romantic stupid".
traim intr-o natie scarbos de bolnava si proasta, nimic nou.
vezi-ti de viata ta, de valorile si pasiunile tale, si sa nu-ti mai pese de parerile altora, care sunt absolut gresite din toate punctele de vedere.
astia nu vad dincolo de tiparul lor bolnav, oricate argumente realiste si pertinente le-ai aduce.
nu-ti mai bate capul.
Cele care nu doresc sa aiba un copil sunt constiente ori ca nu il pot creste(nu isi permit sau nu au timp) ori au deja prea multi
Sau vor sa se bucure de viata.
1 - Rolul femeii nu este sa faca, copii
2 - Femeile ce au probleme cu fertilitatea, pot urma tratamente
Si cu privire la intrebarea ta: este decizia fiecaruia daca vrea sa faca sau nu copii - te-ai gandit ca poate nu vrei sa faci un copil ca poate nu ai cu ce sa-l tii (in cazul in care tu si el castigati mult prea putin), daca se naste cu probleme, daca moare la nastere, daca x, y, z probleme?
M-am gandit sigur, am cerut o parere, iar cand am spus a rolul femeii este acela de a face copii am afirmat ceea ce crede lumea prin prisma societatii traditionale.
Eu, una, sigur as face copil doar ca nu acum, cand o sa am cu ce sa-l intretin, de ce nu? (doamne ce ciudat a sunat )
anonim_4396 întreabă: