Nu te lua dupa cei care iti flutura biblia in față.
Fiecare om este stapanul propriului corp si al propriei vieti si decide singur care ii este scopul pe acest pamant. Daca un cuplu decide sa nu aibe copii, este alegerea celor doi si nimeni nu are dreptul sa ii judece.
Cat despre femei frumoase si destepte, le admir. Desi apreciez mai mult inteligenta, e meritul ei. Frumusetea e doar o potrivire genetica.
Despre femeile foarte frumoase si destepte nu am nici o parere, conteaza foarte mult si caracterul, doar asa imi pot face o parere despre cineva. In legatura cu copiii, fiecare face ce crede ca este mai bine pentru el.
Lasând la o parte religia...toată lumea crede că menirea femeii este aceea de a aduce un copil pe lume, cred ca aceasta gandire este una traditionala. De regula lumea spune "Ai uter? Faci copil", am spus-o ironic, mesaj subanteles. Cred ca fiecare om, indiferent de sex este liber sa faca ce vrea, deci pana la urma este decizia femeii daca va vrea sau ni copil sa-i daca va vrea sau nu un barbat langa ea. Sunt oameni care au adus realizari mult mai importante decat un copil, priveste, oamenii de stiinta, etc.
Da, fac parte din categoria asta si prefer sa ma realizez, sa fac tot ce imi sta in putinta sa imi ating toate scopurile, nu am nevoie de plod. Și da, recunosc nu mi-as putea asuma o asemenea responsabilitate. Plus, sunt frumoasa, desteapta...deci nu imi trebuie atatea batai de cap.
Și mai adaug...nici constrangerile din familie nu sunt sanatoase.
Nu inteleg ce ai impotriva cuplurilor care nu isi doresc copii. Inteleg ca poate tu vrei sa devii parinte, dar asta nu inseamna ca toata lumea isi doreste acest lucru. Eu una, da, imi doresc, dar asta nu inseamna ca ii voi discrimina pe cei ce nu isi doresc asta. Crezi ca daca cineva face un copil doar pentru ca "asa trebuie si asa e scris in Biblie" isi va putea iubi copilul la fel de mult ca si cineva care si l-a dorit? Incearca sa iti schimbi aceste conceptii invechite. Traim in secolul 20
Cred ca bucuria de a fi mama nu poate fi inlocuita de nimic,de asta multe femei sunt depresive pentru ca ele se cred barbati dar uita ca sunt femei,hai sa lasam natura sa isi urmeze cursul firesc, daca tu find inteligenta, frumoasa nu te reproduci genele tale mor ceea ce e pacat, scopul vieti nu sunt mereu banii, cariera, sa stii ca fericirea o gasesti si daca nu ai banii da ai pe cineva drag langa tine
Bună seara!
Multumesc pentru raspuns, apreciez fiecare parere, insa eu nu imi gasesc fericirea intr-o alta persoana, nu pentru ca am fost dezamagita sau ceva similar, plus provin dintr-o familie stralucita, nu am motive de genul. De regula, alte lucruri ma fav mult mai fericita decat o persoana. Mai mult de atat, ma dezgusta copiii, mai ales cand ii vad pe strada, nu imi vad locul intr-o viata de familie.
Facand o mica glumita...din punct de vedere sociologic, stii in ce consta functia economica a familiei? In cea de consum a bunurilor, plus asigura piata de desfacere. Privind mai departe, exercitarea rolurilor familiare in mod invadecvat sau partial, pot duce la esec de rol, ceea ce poate afecta coeziunea familiara producand dezbinarea sau chiar destramarea familiei.
Este o gandire tipic traditionala, fiecare cu parerile lui, eu pur si simplu nu imi va locul intr-o viata de familie.:/
Nu înțeleg ce treabă are una cu alta și de ce ai avea o părere bună despre cei care nu vor să se reproducă când asta oferă plăcere și e în firea umană? Deci, wtf?
E secolul 21, vezi că nu prea e în avantajul tău acest răspuns.
Placerea poate fi oferita si fara a vrea un copil si prin alte mijloace, prea multa bataie de cap
Nu este gandire traditionala, este prostie. Unii se declara crestini dar aplica din biblie doar anumite parti, restul le ignora; altii spun ca sunt traditionalisti dar la fel, aplica doar unele principii, care le sunt pe plac, restul le fac uitate...
Ce mijloace?
E o formă de egoism și asta că tot se întreba cineva odată dacă e sau nu. Nu te condamn sau ceva însă eu tot nu înțeleg ce e așa de admirabil în a nu vrea un copil?
Grabeste pasul in sec. 21! Avem telefoane mobile, Pluto nu-i o planeta, Tesla a scos pe piata masini pe baterii si Bush did 9/11!
Cat despre subiect, ca sa nu fiu pe langa/dreptul de a face un copil nu ti-l poate lua sau impune nimeni.Partea proasta e ca inteligenta ramane un blestem, pentru ca nu poti tine pasul cu astia care toarna copii pentru alocatie.Nu eu! evident.Ma duc sa-mi trezesc fomeia ca tot am calculat si daca ma tin de treaba, in ianuarie, iese un telefon nou de la Apple si vreau sa il programez pe asta micu' pentru un abonament. Mitica o sa-l cheme, canapeaua e Alina, Lustra e Vasile iar parchetul si termopanele Cristi.Toate in rate pe doi ani.
Enjoy life!
Succes,cariera,calatorii,realizari,satisfactii personale, sa ajungi in top
Nu e admirabil, este o decizie, a insinuat cineva cumva ca este admirabil? Desigur ca nu, depinde de fiecare persoana in fond.
Corect, nu pot nega ceea ce spui.
Subiectiv vorbind, nu ma incadrez in nici una din cele enumerate de tine mai sus.
Și cu ce te satisface așa mult cariera, îți dă org.asm sau ceva? Nu e același tip de satisfacție. În viață poți avea parte de mai multe tipuri de satisfacție însă oare cât de completă îți este viața dacă te rezumi doar la câteva, și alea destul de superficiale? Cariera nu înseamnă câștig sufletesc, emoțional atât de mare pe cât ar însemna dragostea însă mulți nu mai știu ce e aia de aia ajung la opinii de genul. Trist, dar asta e, e ceva comun azi.
E cum ai fi primul mereu, ai cei mai mulți bani, de exemplu, dar ești singur și ai lângă tine doar niște manechine(căci "prietenii" din jurul tău asta vor fi cel mai probabil). E cum ai avea pretenția să fii fericit după ce ai ajuns pe Marte. Ești faimos, super, te știe toată lumea, dar cu ce rost dacă ești singur și nu ai cui să îi împărtășești bucuriile emoționale și trăirile alea frumoase?
1 - Rolul femeii nu este sa faca, copii
2 - Femeile ce au probleme cu fertilitatea, pot urma tratamente
Si cu privire la intrebarea ta: este decizia fiecaruia daca vrea sa faca sau nu copii - te-ai gandit ca poate nu vrei sa faci un copil ca poate nu ai cu ce sa-l tii (in cazul in care tu si el castigati mult prea putin), daca se naste cu probleme, daca moare la nastere, daca x, y, z probleme?
M-am gandit sigur, am cerut o parere, iar cand am spus a rolul femeii este acela de a face copii am afirmat ceea ce crede lumea prin prisma societatii traditionale.
Spui? Ei bine, parerea fiecaruia, nu sunt aici sa ma cert sau sa ma impun. Dar, nu ma cunosti, nu judeca agatandu-te doar de o conceptie.
anonim_4396 întreabă:
Cristina2008 întreabă: