| Vişine1997 a întrebat:

Buna ziua TPU!
Bine v-am regasit.
TPU, ce parere aveti despre femeile foarte frumoase si destepte, sau despre cuplurile care nu vor sa se reproduca, sa aduca pe lume un copil? Eu una buna, dar voi? ( excludem femeile care ai probleme cu fertilitatea)

Răspuns Câştigător
| escovici a răspuns:

Nu te lua dupa cei care iti flutura biblia in față.
Fiecare om este stapanul propriului corp si al propriei vieti si decide singur care ii este scopul pe acest pamant. Daca un cuplu decide sa nu aibe copii, este alegerea celor doi si nimeni nu are dreptul sa ii judece.
Cat despre femei frumoase si destepte, le admir. happy Desi apreciez mai mult inteligenta, e meritul ei. Frumusetea e doar o potrivire genetica.

89 răspunsuri:
| Vişine1997 explică (pentru T0T):

Sigur! Nu contesc afectivitate, am pe cineva langa mine de ceva timp, insa amandoi, nu ne-am dori copii, amandoi avem acelasi preocupari si conceptii

| Vişine1997 explică (pentru RAY):

De fapt, am pe cineva langa mine, un om minunat la care tin foarte mult, avem aceleasi conceptii despre viata, sunt norocoasa

Sti cum e? Fiecare persoana prin firea ei este unica, deci diferita. Asadar, fiecara gaseste fericirea in lucruri diferite.

| Cristina3334 a răspuns (pentru T0T):

Stiu. Se cheama prostie si cred ca incep si eu sa ma molipsesc. Imi pare rau daca te-a deranajat cu ceva.

| Cristina3334 a răspuns (pentru LostInPark):

Daca nu stiai eu chiar traiesc in sec 20. Am descoperit din greseala masina timpului si de asta. Momentan sunt in perioada interbelica astept sa inceapa al doilea razboi mondial.
Si acum... Scrie omul un comentariu complet pertinent cu o singura eroare si voi tocmai pe aia o sesizati? Pe bune?! Asa a ajuns lumea in ziua de azi?

| ania a răspuns:

Am discutat cu multe femei în vârstă despre ce regrete au cu privire la viață și nici una nu mi-a spus că e fericită că nu a făcut nici un copil, dimpotrivă multe regretă că nu au avut sau că au avut doar unul și nu mai mulți.

| Vişine1997 explică (pentru ania):

Cum spuneam, fiecare cu parerea lui, am si eu o verisoara care calatoreste mult, are 40 de ani imediat, cel putin a spus ca ni regreta deloc

| T0T a răspuns (pentru Cristina3334):

De ce m-ar deranja? Doar ți-am atras atenția.

| T0T a răspuns (pentru Vişine1997):

Fiecare persoană e unică în anumite feluri însă toți suntem oameni și cu foarte mici excepții afectivitatea și nevoia de afectivitate ne caracterizează chiar dacă negăm asta sau nu am cunoscut plăcerea în așa ceva pentru că nu am fost în stare.

Asa este, afectivitatea e una, sa procreezi e alta treaba.

Oricum asta e o chestie ce se conștientizează cu vârsta dacă din păcate nu a fost conștientizată la timpul ei dar poate ești una dintre micile excepții, cine știe. Însă mai încolo poate apărea regretul. Însă asta vei știi doar tu în momentul în care vei mai evolua.

| PersonajFictiv a răspuns:

Exista un anumit motiv pentru care nu fac copii, cum si la cei care fac, exista un motiv.

Ce parere sa am? Una sincera : nu imi pasa absolut deloc daca fac, daca nu fac.

Daca nu poti sa fii un exemplu pentru copilul tau, nu poti sa-l ajuti sa ajunga sa aiba o viata ok, de ce sa il faci? E usor sa il faci, dar ce-i poti oferi?

Respect mai mult pe cei care nu fac copii cu motivul ca nu sunt siguri ca acel copil nu ar avea nicio lipsa, decat pe dobitocii care ii fac si zic " eh lasa, poate o sa ne descurcam noi, poate se descurca el " si fac copii, nu le ofera educatie si aia sunt obligati sa traiasca o viata neimplinita, cu posibilitati foarte mici de a se realiza.

| Neverrrrrr a răspuns (pentru KoroSensei):

Barbatul este egal cu femeia,interiorul conteaza nu exteriorul,m-i se face scarba de imbecilitatile enumerate de tine mai sus,daca stii sa pretuiesti un OM nu te-ai gandi niciodata la asa ceva, stiu stiu, o sa ard in iad,,, vezi tu dupa ce mori''. Fiecare poate face ce vrea, ai doar o viata, make it count.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Neverrrrrr a răspuns (pentru KoroSensei):

Da,lumea e stricata din cauza religiilor(ele cuprind si cele enumerate mai departe),sexismului, anti-semitismului, elitismului, rasismului, si imbecilitatile pe care le-ai citat tu mai sus asta exprima.Deci voi regreta ca nu urmez ce este scris acolo in biblie? Fericirea nu este definita de nimic, iar daca esti crestin este evident ca nu mai avem de ce sa mai discutam din moment ce susti afirmatiile mai sus intr-un fel sau altul.Practic poti avea ce parere vrei despre orice referitor la intrebarea propriuzisa, parerea altora despre mine nu valoreaza nimic si chiar daca zici ca voi regreta si ca tu stii adevarul tot 0 valoreaza.

| LostInPark a răspuns (pentru Cristina3334):

Nu stiu fata, eu imi spalam hamsterul cu Pantene si citeam raspunsuri pe aici.Ne-am uitat unul la altul, el a zis ca daca-i sec 20 se arunca in gura pisicii si am zis sa fac ceva.Nu te superi, ma scuzi.
Ah, si Trump e presedinte in caz ca...in fine.

| pufipo a răspuns (pentru Vişine1997):

Eu, una, sigur as face copil doar ca nu acum, cand o sa am cu ce sa-l intretin, de ce nu? (doamne ce ciudat a sunatlaughing )

| BlackRose03 a răspuns (pentru KoroSensei):

Scopul femeiii nu e acela de a aduce pe lume un copil care la randul lui va aduce un altul.
Viata trebuie traita,de asta a fost creata, nu sa faci copii si sa spui ca ti-ai implinit scopul din aceasta viata.
Nu vreau copii si nu am vreo problema.
Dar cred ca dupa casatorie si copii apar prea multe responsabilitati.
Plus de asta ca la varsta adolescentei acei copii pe care i-ai crescut cu drag vor ajunge sa te injure pe la spate(nu toti).
Nu e indeajuns sa dai nastere unui copil daca pe urma il abandonezi fara a-i oferi un viitor sau o educatie.
Scopul femeii e acela de a-si trai viata, fie ca face copii sau nu.
De asta exista viata, s-o traiesti, nu?
Aducerea unui viitor virus pe lume e mai mult un dezavantaj pentru Pamant decat un avantaj pentru omenire.
Ia-ma ca mine spre exemplu.De ce nu vreau copii?
Pentru ca vreau sa-mi traiesc viata fara sa-mi fac griji si pentru cea a copilului.Pur si simplu vreau sa traiesc doar pentru mine insami si sa fac ceva in lumea asta fara a avea obstacole in drum.
Scopul meu e sa traiesc si sa fiu o bucata a planului din care fac parte, nu sa fac copii pentru a-mi indeplini "scopul" aici.Am un scop, dar nu e acesta.
Viata e mai mult decat reproducere.

| BlackRose03 a răspuns (pentru T0T):

Si ce e asa admirabil in a avea unul? Daca nu iti vezi locul intr-o familie si traiesti dupa alte reguli fiind diferit e un motiv de lauda.
Nu tuturor ne place sa functionam dupa aceleasi reguli.M-am saturat de logica. Poate a avea o gandire diferita fata de ceilalti si a cauta mai mult decat reproducere si/sau placere e adevaratul scop al vietii...a fi mai mult.
Exista o bucurie profunda pentru majoritatea dintre noi cand au parte de o familie si copii, dar sunt si altii care se simt bine pe cont propriu, urmand alte reguli.E gresit?

| T0T a răspuns (pentru BlackRose03):

Păi nu am zis că e admirabil dacă ai unul, nu dacă nu știi să îți asumi responsabilitatea. În caz contrar să știi că e admirabil să îngrijești și să dezvolți un suflet așa cum au făcut ai tăi cu tine că altfel nu mai răspundeai azi aici. Nu, nu e neapărat admirabil să ai o altă gândire. E foarte important să gândim logic și rațional iar un lucru ca să fie admirabil trebuie să aibă motive ca să fie admirabil. Și criminalii sunt diferiți însă asta nu înseamnă că e admirabil. E o idioțenie să zici că un lucru e admirabil doar pentru că e diferit, eu nu îmi imaginez cum poate un om să își folosească așa puțin rațiunea, deci creierul...

| Clorox a răspuns:

Nu am nimic impotriva, fiecare face ce vrea!

Uite pana s-a ajuns cu aceasta discutie. Fiecare om are parerea lui si o respect, deci o tolerez. Nu are rost sa va contraziceti pe baza a doua conceptii diferite. Ce este de mentionat este faptul ca nu am spus nimic despre lucrurile admirabile, fiecare vede prin ochii lui asta, deci nu trebuie sa ne atacam, verbal.
Intr-adevar, familia si-a pierdut mult din caracterul ei de institutie sociala. Cuplurile sunt tot mai mult interesate de satisfacerea intereselor proprii si mai putin de realizarea functiilor pe care societatea le atribuie familiei. In tot mai multe societati s-a produs o disociere relativa, astfel scazand numarul casatoriilor si a nasterilor.
Astfel, modelele familiale sunt adeseori contractate de alti factori precum atasamentul fata de normele familiei traditionale.
Deci, in concluzie: natalitatea scade, da multi au o problema cu asta si multi dintre ei ar trebui sa isi deschida mintea.
Trebuie sa respectam parerea fiecaruia, fiecare om trebuie sa traiasca dupa propriile sale reguli.

Fiecare părere are o construcție logică, cel puțin teoretic. Când tu zici că o părere e bună doar pentru că e diferită ce înseamnă asta? Nu ce am zis eu? Eu pot aduce argumente că nu vorbesc doar ca să fiu în treabă însă argumentele astea au nevoie de o relevanță și ele că atunci părerile noastre sunt prostești. Dai un argument bun, ok, sunt mulțumit însă ce argument e ăla că dacă te ungi cu rahat pe față și te duci așa la muncă e un lucru bun doar pentru că e diferit? Eu nu condamn părerile distincte, condamn părerile prostești.

| Vişine1997 explică (pentru Clorox):

Așa este, dar sunt probleme in viata unei femei/barbat caci statul sau familia impun anumite norme si transmit mesaje de alarma, deci este o constrangere si cunosc multe persoane care si-au intemeiat o familie datorita constrangerilor.

| Clorox a răspuns (pentru Vişine1997):

Asta inseamna ca au fost fraieri, daca un cuplu nu vrea sa faca un copil nu-l face si gata, la fel merge si cu cuplurile de homosexuali, chiar crezi tu ca conteaza ce cred altii cand ei sunt fericiti?
Mie nu-mi pasa de ce crede lumea, daca sunt fericit totul este perfect! happy

| BlackRose03 a răspuns (pentru T0T):

Eu nu inteleg cum un om poate sa fie asa irational incat sa nu-si dea seama de faptul ca nu la asta ma refeream.Stii si tu(sper) ca prin "diferit" ma refeream la o persoana unica intr-un sens pozitiv, nu la un criminal.Era cu subinteles.
E la fel de admirabil sa-ti traiesti viata dupa bunul plac fara obligatii ca si cand ai creste un copil.
Fiecare cu preferintele lui, nu pe toti ne incanta gandul de a da nastere si a creste un copil.
In loc sa faci asta iti poti dedica viata in incercarea de a face lumea in care traiesti mai buna, lucru admirabil si destul de rar intalnit in ziua de azi, deci, ceva diferit(nu intelege si de data asta gresit).

Nu m-am favut inteleasa, am o parere buna si despre cei care aleg sa isi intemeieze o familie dar si fata de cei care nu vor, am spus ca fac parte din categoria care nu vor. Argumentul tau nu sta in picioare.

| T0T a răspuns (pentru BlackRose03):

Tu nu ai spus diferit în sens pozitiv ci ai spus diferit ceea ce nu e totuna și nu, nu se subînțelege. Lucrurile devin chiar mai greu de subînțeles atunci când privești în perspectivă și realizezi că un lucru care ție poate să îți pară pozitiv poate fi de fapt negativ pentru altcineva, sau pentru ceilalți sau chiar pentru societate sau conduita morală în sine. Eu zic că un om rațional include mai multe detalii și specificații mai ales că termenul "diferit" se poate referi la atâtea lucruri. În plus tu mi-ai negat o afirmație care făcea referite strict la un lucru diferit ca fiind admirabil, nicidecum un lucru pozitiv, diferit ca fiind admirabil. La mine cred că e de subânțeles că un lucru legat de o opinie simplă nu poți să îi zici că e admirabil, mai ales nu pentru că e diferit. Deci oricum ai da-o nu despre asta era vorba chiar dacă acum o întorci ca la Ploiești. Fiecare își construiește viața pe ce principii vrea și majoritatea au parte de regrete că nu iau mereu cele mai bune decizii. Noi când vorbim dacă un fapt e cu adevărat bun sau nu e bine să nu ne raportăm la nimic altceva, adică nici la normă nici la lucruri diferite, ci strict la rațiunea noastră. La asta făcea referire răspunsul meu. Noi trebuie să gândim rațional nu să ne gândim la cum este sau la cum nu este că altfel nu ne luăm după noi ci tot după alții, indiferent dacă vrem să fim adaptați normei că și ceilalți sunt la fel, sau dimpotrivă ca să fim noi altfel, ceea ce e la fel de penibil.

Ce argument nu stă în picioare că ce am argumentat e de ce cred că e penibil să lauzi un lucru doar pentru că e diferit de acolo argumentându-mi reacția la răspunsul dat celeilalte persoane, nu la al tău strict care și el făcea referirea la răspunsul respectiv. Ceva greșit?

Întrebări similare