Cheia rezolvarii problemei nu sta in impuls ci functie de conjuctura, sunt situatii in care pentru rezolvarea problemei trebuie gasiti mai intaii vinovatii si apoi rezolvarea ei, ( nu poti rezolva cazul unei crime cu "primul impuls" ci obligatoriu gasirea vinovatului) si cazurile minore, nesemnificative care cere doar rezolvarea problemei (ai lovit o babă cu bicicleta, sa zicem).
Ce rost are sa caut vinovatii? Imi concentrez toate energiile in rezolvarea problemei (sau cel putin incerc).
Viata m-a antrenat sa imi pastrez sangele rece in fata catastrofei,daca n-o pot evita. Drept pentru care,mai intai, incerc sa rezolv problema, cu cat mai repede cu atat mai bine.Si,daca mai e nevoie,am timp, pe urma, sa caut si vinovatii...
Primul impuls diferă de la o persoană la alta în funcție de mai mulți factori cum ar fi: educație, temperament, conjunctură, complexitatea problemei. Teoretic este ca în primul rând să găsim o soluție pentru rezolvarea problemei, apoi, cum am mai spus, în funcție de gravitatea faptei, trebuie găsită cauza (ca să eliminam posibilitatea apariției pe viitor a altor probleme).
O zi cu zâmbet să ai!
Natura umana este sa caute vinovatii si dupa aceea o rezolvare.
Grav este cand vinovat esti doar tu si cauti in continuare vinovatii...
Intotdeauna caut o rezolvare, si incerc sa nu ma agit: oricine ar fi vinovat trebuie gasita o solutie!
Cauti vinovatii doar daca este primul pas catre rezolvare. Daca vrei sa te opresti la a muta vina pe altii pentru a te absolvi tu, as zice sa treci direct catre rezolvare...
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: