Să mut muniții din loc doar eu.Altfel, familia, incluzând aici și animalele care fac parte din familia mea, plus alte câteva persoane.
Oamenii deosebiti ca CARACTER, PERSONALITATE, MORALITATE! ( altfel spus Oamenii Integrii! )
As da si exemple concrete, dar ar trebui la drept vorbind sa scriu romane!
Am sa fac totusi un mini- roman ( mini - mini roman ... si am sa explic, pe scurtt
E vorba doar de 2 persoane " principale"- de ele vreau sa vorbesc mai mult, pe seama lor sa ma centrez - dar au fost mult mai multi care m-au ajutat, chiar fara sa stie!, unii chiar si cu şuturi, stii ce se spune : " un şut ( in dos ), un pas inainte! "
Prima persoana a fost profesoara mea de istorie din liceu. Era o persoana ferma, extrem de inteligenta ( si nu ma refer la cunostiintele despre materia numita Istorie ), democratica ( desii elevii o numeau Comunista ), severa ( ne spusese inca din prima ora, clasa a 9 -a, citez: " Veti transpira la orele mele! " ), totusi empatica ( s-a oferit sa ofere sprijin financiar si moral unei colege caruia i-a murit tatal ).
Eu spre ex mereu aveam probleme cu materia numita Matematica, daca luam nota 5 eram mai fericita decat daca luam 10 de 10 cu steluta.La Istorie ( si la nicio alta materie NU aveam probleme avand mereu note peste 7 ), totusi, la Istorie era sa ramana cel putin 40% corigenti ( eram 30 in clasa ).
O alta chestie pe care mi-o amintesc si m-a impresionat la ea e faptul ca spunea mereu ca se considera... proasta ( doar proasta nu era! ) si ca cu cat studiaza mai mult cu atat isi da seama cat de proasta e.
Apoi avea si o doza de umor de calitate si explica atat incat, doar daca ai fost absent la ore nu ai inteles & retinut macar minimul necesar.
A doua persoana e matusa mea. Sa fac un rezumat : e o femeie de 68 de ani, cu 10 copii, sotul i-a murit de cancer acum 20 de ani, penticostala, marinimoasa, principii biblice si morale pe care le respecta cu strictete, " o lumina in intunericul acestei lumi ".
As putea-o asocia cu ( versurile acestui cantec ) :
https://youtu.be/_JQiEs32SqQ
Dar si " sora Helen "
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Culoarul_mor%C8%9Bii_(film_din_1995)
Desi nu ii impartasesc " viziunea / viziunile asupra vietii "... tot este un model de urmat pentru mine : plina de bunatate, inarmata cu rabdare & credinta, mereu cu zambetul pe buze, gata sa ajute pe oricine e in nevoie, renuntand la propria-i persoana - selfless...
Acum știu de unde această conexiune cu pufulete Și eu am o mătușă, și e exact ca ce spui și tu despre mătușa ta, doar că a mea este ortodoxă, și la fel ca și tine nici eu nu-i împărtășesc complet viziunea, deși God și religia m-a prins
însă nu complet ca pe ea
și cu toate acestea și ea e resursa mea și o iubesc.
Ce ne-am face noi fara matusicile noastre?
Mayar întreabă:
nyoentox2002 întreabă: