anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care considerati ca sunt motivele pentru care, desi populatia a crescut mult la nivel global, numarul oamenilor care se simt singuri este extrem de mare?
In mod paradoxal, mai ales in orasele mari unde sunt foarte multi locuitori sunt si cei mai multi oameni care se simt singuri.
Ce anume ii limiteaza pe oamenii care se simt singuri de nu pot sa se apropie unii de altii?
Ce solutii ar putea exista pentru asta?

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pe multi din ei i-a luat naiba de aia nu sant in stare sa relationeze, dracia se bazeaza mult pe bani si putere sa fie cineva mai presus de altul. Ele scarbe din oficiu sa faca km la greu cu multi respect uitat incredere ioc...

| Roger645 a răspuns (pentru mgtow):

Pe la 16-20 ani, toceam adidasii in fiecare week-end prin Strandul Studentesc, Parc Tineretului cu sau fara gasca, liceu Mihai Viteazu Legam prietenii jucand baschet, iar la volei cu fete...de nu ii mai stiam, ma striga lumea pe strada..parca te cunosc de undeva - seman un pic si cu Harrson Ford. Pe atunci se facea baie in lac. Acolo iti arata-i vitejia, la sport, nu pe net. Pe net si PC iti arati vitejia prin programare C si Java, nu sa stai sa bananai ca o baba care se uita la televizor 8 ore / zi. Ca nu se desteapta cu nimic. In Studentesc erau vreo 25 panouri baschet, toate ocupate. Vara stateam afara cate 4-6 ore pe zi. Se tocea talpa la adidasi + cauciucul la biciclete.

| RAY a răspuns:

Sa știi ca toate curentele din ziua de azi au existat mereu,doar ca acum au prins glas prin intermediul retelor sociale, eu de exemplu eram foarte timid, dar cum întâlnesc oamenii zilnic, numai am timiditatea aia, deși e și factor genetic 50% dar și mediu 50%, dar prefer singurătatea sau socializarea cu un om inteligent

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Au un gard interior.
Soluția. Să vină o inundație să rupă gardul.

| Goete a răspuns:

Parintii mei imi povesteau cum ca, copii fiind, venea vecina si cerea o.lingurita de zahar sau mergeau parintii lor sa ceara o cana de ulei de la vecina; ei se jucau impreuna afara fara nici un pericol si umblau pe biciclete fara casca. Se adunau in cartier si stateau la taclale (nu pe smartphone), jucau "Roata tiganului" si in fiecare luna imprumutau bani la altul din roata fara sa mearga la Banca, bunicii si-au construit casele ajutabdu-se intre ei, acum construim pentru unul maine pentru altul; parintii ramaneau in pana cu masina si se oprea un necunoscut sa-i ajute.
Nimeni nu era singur. Acum societatea ne amendeaza daca oprim sa ajutam pe altul cu masina, ne amendeaza daca construim o casa ajutandu-l pe vecinul, trebuie sa imprumutam de la banca si societatea taie toate relatiile interpersonale. Eu am crescut stand cu parintii langa mine daca mergeam intr-un parc - dar ca noroc aveam si avem o parcela intr-un camping unde am fost mereu liber ca un mini orasel unde niciodata nu esti singur

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu este nimic paradoxal aici. Si inainte erau persoane care se simteau singure si normal ca atunci cand creste populatia creste si acel numar de persoane...
Siguratatea in acest context nu are legatura cu faptul ca nu sunt destul de multe persoane care se creeze perechi.
Totusi, raportul probabil este mult mai mare.
De ce?
1. Unul din factori este, dupa cum a spus si persoana de mai sus, socila media, dar nu intr-un raport atat de mare si nu din motivul mentionat. Are mai degraba legatura cu faptul ca am devenit foarte superficiali. Punem prea mult pret pe aspectul fizic, imbracaminte, statut social, tocmai pentru a ne expune pe retelele de social media si pentru a primii atentie. Dar exista o problema foarte mare aici... Vor exista mereu persoane care arata mai bine, se imbraca mai bine si au un statut social mai bun ceea ce creeaza extrem de multa nesigurata oricat de frumos, bine imbracat si situat social ai fi. Nesiguratele creaza u impediment in a socializa si a ne gasi un partener deoarece ne vom gandi de cele mai multe ori "poate gasi pe cineva mai bun", "merita mai mult", etc.
In plus stim ca societatea a devenit foarte sperficiala asa chiar si persoanle care sunt intr-o relatie de multe ori nu se pot bucura de ea deoarece simt o frica continua, "daca nu voi mai fi la fel de bun pentru ea, daca isi va gasi pe cineva mai bun".
2. Suntem mereu foarte conectati asa ca de multe ori nu ne mai concentram pe persoanele din jur.
3. Viata a devenit foarte digitala ceea ce a elmininat foarte multe oportunitati de a interactiona. Doresti o informatie? O cauti onlie in loc sa te duci la bilioteca sau sa intrebi pe cineva. Doresti ca cumperi ceva? Poti comanda online. Sa platesti taxe si alte prosti? Online.
Toate aceste situatii ar fi putut crea oportunitati de a interactiona si a intalni persoane cu care am avea pasiuni/idei comune ceea ce ar putea crea relatii.
Mai sunt cativa factori pe care nu am nici un chef sa ii expun acum.

Solutii nu prea sunt.
Sistematizare sociala, interactionare fortata? Lucruri la care generatile noi au renuntat si incearca sa le elimine.
Mai degraba o educatie pe aceasta ideea de la varste fragede pentru generatile viitoare.
Asta este doar o opinie personala care probail in timp se va dezvolta sau chiar schimba.

| Roger645 a răspuns:

Zice ca doar cei care esueaza in viata reala se refugiaza in social media cu "prietenii virtuale".
Au cam disparut pana si gastile de bloc formate din tineri, au dat-o in mania butonatului si gaming. Dar ce te opreste sa iesi cu niste vecine/ colege la plimbare in parc, la un sport etc?

| Bia18 a răspuns:

Sincer social media a contribuit cel mai mult la asta. Pentru ca avem impresia ca ne putem conecta cu oricine și de oriunde, însă in realitate asta ne-a făcut sa nu mai comunicam la fel de bine cu cei din jur și sa fim niște inapți sociali. Apoi ar mai fi și faptul ca lumea asociază stima și iubirea de sine cu egoismul, promovându-se tot mai mult acest concept cu "a te pune pe tine pe primul loc", ceea ce nu este greșit, sa ne înțelegem, dar nu trebuie interpretat ca si cum noi suntem centrul universului si restul oamenilor niște nimicuri si eu trebuie sa primesc tot ce îmi doresc in viața asta. Mulți oameni din păcate așa interpretează acest concept al iubirii de sine. Total eronat. Este nevoie de multă educație emoțională pentu a se schimba ceva, iar aceasta educație nu ți-o poți face decât singur?

| Bia18 a răspuns (pentru Bia18):

Fără acele semne de întrebare laughing