1. Elevii nu isi dau deloc interesul.
2. Inainte se lua bacalaureatul pe spaga si note din burta. Din cauza asta
Motive sunt multe si nu prea se poate scoate unul principal.
1. Multora li se pare mult prea dificila materia la obiectele la care se da Bac;
2. La romana, in special, se dovedeste ca trebuie sa citeasca EFECTIV niste carti si, de cateva generatii incoace, cititul se rezuma la postarile de pe Facebook la care dau sau nu "like" sau la cititul firmelor magazinelor de fite din Mall.
3. Si daca dau, si daca nu dau Bac-ul, vor deveni someri. Cei care dau Bac-ul si merg mai departe, la o facultate, vor prezenta doar o diploma in plus la Oficiul de Somaj.
4. Multi sunt obisnuiti sa fie sustinuti material de parinti si au senzatia ca asta se va intampla pana la adanci batranete, deci, ce sens ar avea sa-si mai bata capul sa invete ceva?
Si as mai putea continua cu inca multe alte motive, mai mult sau mai putin "bizare".
Dupa parerea mea este de vina si admiterea la liceu. Daca un elev intra la liceu cu media de admitere 4.50 sau ceva de genul, e de asteptat sa nu i-a bac-ul sau sa nu se prezinte la proba!
Motivul este simplu:Aproape nimeni nu mai invata, deci nu ai cum sa iei bacul in stilul asta
Lipsa de motivatie ar fi un motiv principal, evident, daca vine vorba de cei care nici nu se prezinta, insa nu sunt chiar asa multi cei care nici nu se prezinta. Nu-i prea ajuta cu nimic faptul ca vor avea diploma de Bacalaureat, astfel putand sa dea la o facultate, dar nu vor da. Nu poate sa vada elevul cu ce-l ajuta o facultate mai ales ca nu ii permite situatia materiala(daca nu o face in localitatea sa), nici nu poate sa invete, abia supravietuind printr-un liceu mai slab cu profil tehnologic si alte similare, iar probele de la Bacalaureat nu sunt chiar asa de «dificultate medie» cum spune Ministerul. Or fi pentru cei de la licee teoretice, acolo unde se mai invata.
Elevul de acest gen se multumeste cu mai putin probabil. Insa, in ziua de astazi, mai degraba ajungi foarte usor somer daca nu prea iti dai interesul fata de scoala. Partea proasta e ca si daca iti dai interesul, daca n-ai ales un profil cautat, ai facut facultate doar ca sa ai o diploma, nu si serviciu.
In rest, cei care vor sa dea la facultate si se si prezinta la examen sunt doar loaze.
Ganditi-va doar ca traim in aceasta era a vitezei si tehnologiei. Dragii elevi utilizeaza tehnologia ca sa-i scuteasca de efortul de a invata, in loc sa o utilizeze pentru a invata mai eficient.
Da, dar asta acum, mai recent. Sunt si avantaje si dezavantaje in privinta asta. Pe de o parte ti se da o sansa(daca vrei sa profiti sa inveti) sa iesi mai usor si mai bine de pe bancile scolii romanesti ca sa faci si facultate, pe de alta parte, daca tu chiar te multumesti cu mai putin, nu esti in stare, mai rau te termina un liceu! Pana acum cativa ani daca luai sub 5 la o proba, gata, erai picat si te duceai la SAM, pentru ca daca mai era o sesiune de toamna, n-aveai ce locuri sa mai prinzi la liceu. Si chiar si daca luai peste 5, aveai nevoie de note ceva mai maricele ca sa prinzi loc la liceu, dar depindea si de oras/judet.
Eu cred ca motivul principal este ca ei nu invata deloc. Cei care nu se prezinta au doua motive. Unul ca au probleme personale ( rare cazuri ), iar celalat este ca stiu ca nu au invatat si decat sa li se afiseze rezultat foarte slab pe care l'ar fi obtinut si sa se faca de ras, mai bine nu se prezinta. Funda?
Eu cred ca oricine are cunostitele de BAZA poate promova bacul.
Bacul este facut pentru ca fiecare om sa il poata trece, bineinteles daca invata. Dar pentru ce ai nevoie de bac? Ca sa fii somer cu diploma? Nu e ma bine sa mergem in Spania? Acuma unii elevi spun ca au invatat si tot nu au luat bacul... pai normal daca in 4 ani de zile nu faci nimic si dupa aceea nu dormi doua saptamani invatand nu prea poti sa inveti ( si cand spun,, nu prea poti,, ma refer la faptul ca o sa pici sigur ). Mai demult era usor, oricine mergea isi lua bacul, mai era unii care nu stiu sa copiezi si aceia picau.
Da, există.
Cele tehnice şi industriale dar îţi dai seama că acolo numai ore nu se fac!
Mulţi chiulesc, adresează jigniri profesorilor, ce să mai vorbim?! Trebuie să fie o adevărată junglă.
Da am cautat ceva pe net si am gasit licee unde media elevilor la mate e de 7- 8 si la bac de 2, 50
mentholinks întreabă:
YourSon întreabă: