Întrebare recomandată | MihaelaMiikii a întrebat:

Care credeti ca sunt problemele cu care se confrunta persoanele de 14-15 ani? O primavara frumoasa!

56 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Conducta educativa care nu o primesc in proportii corecte ajungand o rusine pentru societate, sant minori care singuri stiu sa se maturizeze dar un numar mic

greece12
| greece12 a răspuns:

In primul rand,imposibilitatea sa discute sincer si deschis si sa se faca ascultati.
Cu parintii,cu profesorii,cu oricine care ar putea avea o influenta benefica asupra framantarilor lor si i-ar putea lamuri si indruma astfel incat sa evite marile greseli. Cele mici nu conteaza, toti le-am facut.
Ei sunt in situatia ingrata de a nu fi nici copii, nici adulti si e foarte greu sa-si gaseasca locul si rostul in societate si lipsa de comunicare ii indeamna sa discute si sa se lase influentati de oricine este dispus sa le acorde atentie.
Adaugam si acneea rebela, examenul de capacitate, primii fiori ai atractiei pentru sexul opus si descoperim ca persoanele de 14-15 ani sunt intr-o situatie deloc privilegiata!
Un lucru este sigur,insa,fluturele inainte sa zboare colorat uimitor in fata ochilor nostri, trece prin atatea faze inestetice, lebada pana sa ne incante ochii plutind gratios pe ape, e un mic puf pocit, sa nu ne grabim sa tragem concluzii!
Persoanele de 14-15 ani au nevoie de cateva lucruri esentiale,educatie,afectiune multa,intelegere, comunicare si rabdare.
Si ii vom admira curand, fluturi si lebede, reale minuni ale vietii!
happy
Le-o doresc mult, tuturor!

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

-Mama, nu mai sunt un copil! straight face
-Am buletin acum, sunt mare.
-Pot sa ma pensez? Eu cand ma pensez? Toate fetele din clasa s-au pensat deja. Si baietii.
-Dar putin rimel pot folosi?
-Cu ce ma imbrac maine la scoala?
-Vreau haine, vreau sa ma inec in haine.
-Nu am cu ce sa ma imbrac!
-Unde mi-ai pus bluza aia albastra? Nu-mi gasesc niciodata lucrurile.
-Vreau sa-mi schimb tunsoarea. Cum sa ma tund?
-Oare sunt frumoasa?
-Mama, tu nu ma intelegi!
-Mama, nu stii nimic!
-Da, am invatat pentru maine...lasa-ma in pace!
-Nu înteleg ce vrei!

(fiica mea, 14 ani)

| Duucu a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Bine că-i fată și-ți cere să se dea cu rimel.Mai rău dacă era băiat și cerea asta laughing

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Duucu):

Daca era baiat, il lasam laughing

| AlexanderAdrian a răspuns:

Ar trebui sa se confrunte cu pubertatea, cosurile si problemele cu scoala in special cele cu gramatica.

In schimb se confrunta cu alte probleme : cand sa faca sex, cu cine sa faca sex, ce sa fure, pe cine sa bata, pe cine sa paruie, cum sa chiuleasca, cum sa le cumpere parintii pantofi, farduri, tablete, mobile mai scumpe decat un televizor, cum sa insele, cum sa minta, cum sa faca caterinca in ore si pe net, daca se masturbeaza sau daca sa se masturbeze samd.

Probleme serioase nu gluma.

| AnonymousQ666 a răspuns:

In general putem spune ca pentru adolescenti insasi viata este o problema.

| Duucu a răspuns:

Anturajele.Și coșurile de asemenea.

| drogh a răspuns:

Neincrederea in propriile capacitati pentru a reusi examenului.

| andrei1237 a răspuns:

Cosurile si probleme cu scoala.Multumesc la fel!

| LegionarulRoman a răspuns:

Prostia crasa,telenovele, mall-uri, Facebook, lipsa de respect fata de parinti si oameni in varsta si cireasa de pe tort :muzica de la radio Zu, Pro sau Kiss.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La general vorbind, atunci când se confruntă cu o problemă, indiferent cât de mică, nesemnificativă şi irelevantă ar fi, ei fac din asta un chin şi lasă problema să-i copleşească. Vicii, neînţelegeri cu colegii de generaţie, neînţelegeri cu părinţii şi bunicii şi totodată lipsa de respect faţă de aceştia şi câte şi mai câte...

Şi să nu-i uit pe acei câţiva, speciali închipuiţi, care propăvăduiesc din înţelepciunea lor nemăsurabilă pe diverse site-uri cum că ei deţin deja adevărul absolut, iar cei care nu sunt de aceeaşi părere cu ei, clar sunt nişte fraieri şi nişte oameni buni de nimic, neevoluaţi şi demni de milă. Asta e o problemă cu care mă cam confrunt eu, ai naibii ei de filistini. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Astia se confrunta cu toate căcaturile, de parca s-au dat cap in cap cu viata.
Singura problema ar fi scoala, care nu-i o chestiune atat de serioasa.
A, si sa stie sa se acomodeze in mediul social in care intra, ca le e de ajutor treaba asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multi se confrunta cu gramatica limbii romane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne cred ca as scrie un roman laughing nici nu stiu de unde sa incep. Una din marile probleme cred eu in ziua de azi e agresivitatea. Am un amic are 14 ani pustiu' si toata ziua il aud ba hai sa ne intanlim acolo, ca trebuie sa-l bat pe ala, azi s-a luat la scoala de mine unul, l-am busit calumea. Numai de bataie aud, din pacate. Il intreb intr-o zi, ba da nu mai umbli cu aia? nu!, ca-s prosti, isi schimba repede prietenii. In fine ideea e ca eu am niste amici pe care ii cunosc de vreo 10-15 ani laughing si de cand ne stim ne-am batut foarte rar, dar tinerii din ziua de azi nu mai au respect, nici macar nu pot avea o prietenie adevarata, de durata, pai ce pe vremea mea laughing adica acum 10 ani cred, avea lumea calculator? smartpfone? sa nu mai zic de tableta, bai tata cand avea unu' telefon era smecheru' cartierului, pai noi cei din ziua de azi stateam afara cu orele si jucam tot felul' de jocuri, si nu eram asa frustrati. O alta problema a lor este ca au prea mult timp liber, sincer eu daca as avea acum varsta lor as face 2 lucruri: sa citesc mult si sa fac sport, dar na timpul trece, si e pacat sa-l irosesti aiurea. Intr-un fel nu e numai vina lor, pai ce? desenele de altadata gen copii de la 402, viata cu louie etc erau adevarate delicii! acum numa' rahaturi, daca ma uit pe disney incep sa borasc, numai seriale americane, de tot rasu. Si nici la filme bune nu se uita cand au timp liber, sa ii intreb cati dintre ei au vazut lista lui schindler sau godfather sau american history x etc, pai habarnau, ei se uita la pariu cu viata, o adevarata splendoare, si culmea dupa ce ca e varza serialu' au facut si continuare.O alta problema e sexul, se gandesc cum sa si-o traga mai repede cu cat mai multe tipe, ca deh asa au invatat in filmele americane, viata inseamna sa te imbeti ca un bou, sa ti-o tragi pana te trezesti la maternitate cu un mic bastard, sau te droghezi, ca deh e frumoasa viata in 4 scanduri. Chiar i-as intreba, bun, ai fost cu 4 tipe dar macar ai reusit sa ai o relatie de cel mult un an? sa te cunosti cu adevarat cu ea, sa ii stii dorintele, supararile s.a.m.d. Ma enerveaza atitudinea lor, is prea ignoranti, daca incerci sa le dai un sfat te iau un ras, se cred ai mai inteligenti, nimeni nu-i ca ei. Chiar as vrea sa se loveasca tare de viata, sa vada ca nu e asa roz precum o vad ei. Se mai mira lumea de ce cad la bacalaureat pe capete, pai uitati-va la tinerii din ziua de azi si plangeti, intrebarea este CE PUTEM NOI FACE PENTRU EI? Imi cer scuze pentru greselile de gramatica si de exprimare happy

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

La varsta asta adevaratele probleme sunt practic inexistente. Deci intrebarea corecta era : '' care ar fi pseudoproblemele...''

| Peaches a răspuns:

- respect foarte scazut pentru ei si pentru cei din jurul lor;
- lipsa increderii in fortele proprii;
- lipsa principiilor si valorilor-ceea ce au vazut si invatat acasa nu se potriveste cu ceea ce vad la colegii lor din scoala;
-goana dupa popularitate
-marginalizarea si ridicularizarea celor care invata bine

| Awesom a răspuns:

Examenul de capacitate.

| AndraRox a răspuns:

Exista multe probleme cu care se confrunta adolescentii dar ai dorit sa ii pui intr-o lumina foarte proasta, nefiind cazul la multe dintre exemplele tale, cu exceptii intr-adevar. De ce ai simtit nevoia sa extragi ce este mai rau din adolescentii acestor generatii? Poate nu stii, dar la aceasta varsta, foarte multi copii sunt stresati de examenul de capacitate, isi pierd increderea de sine, sunt dezorientati, nehotarati in ceea ce priveste liceul pe care il vor urma, intreaga lor activitate din ciclul gimnazial, prin aceasta intelegand media generala, ocuparea unui loc si pot continua. Printre lucrurile rele, ce nu se aplica la multi dintre tinerii adolescenti, ai adaugat o liniuta cu "Scoala". Urat. Te puteai axa pe aceste lucruri, sunt copii cu adevarat stresati din cauza scolii (note, examene, olimpiade, concursuri, premii).

| Wehrmacht a răspuns (pentru AndraRox):

Am ramas masca timp de 5 minute fiind surprins de prostia ta.Imi spui ca multi copii sunt stresati de examenul de capacitate, sunt dezorientati si nehotarati in ceea ce priveste liceul ce vor urma, intreaga lor activitate...etc,si dupa aceea imi spui "ai adaugat o liniuta "Scoala". Urat"? Tu realizezi cata prostia ai varsat asupra mea prin raspunsul tau? Practic,afirmi ca examenul, activitatea lor din ciclul gimnazial, liceul nu fac parte din scoala.Tu gandesti? Ai spus ca au ca problema activitatile scolare, dupa aceea mi-ai spus ca e urat sa spun ca scoala ii streseaza(ceea ce ai spus si tu cateva randuri mai sus), dupa aceea o arzi iar cu "sunt copii cu adevarat stresati din cauza scolii"...invata naibii sa spui ce ai in capatana sau taci din gura in loc sa te contrazici singura.

| AndraRox a răspuns (pentru Wehrmacht):

Tu nu ai inteles nimic din ce am spus!? Am vorbit despre multe lucruri pe care le puteai adauga in raspunsul tau si am vrut sa evidentiez faptul ca tu le-ai sintetizat intr-un singur cuvant, si anume "Scoala". Nu m-am contrazis, nu sunt proasta si nu iti permit sa ma faci in acest fel.
"-Vor sa f*ta si n-au ce.
-Prostia
-Aia care o tin p-aia "eu sunt mai mare deci mai intelept/"trecut prin viata"/destept...etc decat tine.
-Scoala
-Sarcinile nedorite
-Bolile cu transmisie sexuala
-Alte persoane de 14-15 ani
-Dorinta de leneveala care poate persista pe parcursul intregii vieti
-Sinteticele/contaminatele care dau dependenta"
Daca nici acum nu intelegi ca din punctul tau de vedere, scoala nu reprezinta o problema prea importanta cu care se confrunta adolescentii, ci mult mai multi (aproape toti din moment ce te-ai revoltat) sunt preocupati de sex si dependenti de sintetice, prosti, lenesi; atunci nu eu sunt cea tampita.

Daca asta vroiai sa spui trebuia s-o spui altfel.Degeaba intelegi tu ce vrei sa spui daca o spui in asa fel incat sa nu inteleaga altii.
Nici n-am zis ca nu e o problema prea importanta si n-am zis nici ca mai multi sunt preocupati de sex si dependenta de sintetice.Am facut decat o lista.Vezi tu cumva vreo statistica d-aia idioata facuta fara dovezi pe acolo? Sau le vezi cumva numerotate cu "1, 2, 3...etc"? Nu, pentru ca nu sunt asa.Este doar o lista si n-am afirmat ca sunt mai preocupati de ceva decat de altceva.Pe asta ai scos-o tu singura.

| AndraRox a răspuns (pentru Wehrmacht):

Se intelege din moment ce ai pus accentul pe alte probleme.
"-Vor sa f*ta si n-au ce/-Sarcinile nedorite/-Bolile cu transmisie sexuala" si "-Scoala". Observi diferenta? Ai scris 3 enunturi pentru a accentua aceeasi idee. Deci te puteai rezuma la unul singur, asa cum ai facut cu scoala. Legat de tot ce ai spus, este parerea ta.

Poti sa te duci la scoala si sa ajungi pe la liceu(... fara mita) fara sa dai examenul ala? Sau sa termini scoala(toate clasele) fara liceu? Nu.
Poti sa faci sex si sa nu existe boli cu transmisie sexuala sau o sarcina? Da.
Nu puteam sa pun si sarcina si bolile ca fiind urmari sigure ale sexului deoarece ele nu sunt niste urmari sigure ale sexului.

| JIJ a răspuns:

Problema de a nu discuta despre probleme

| AnyAnA99 a răspuns:

Problema mea e sa iau cat mai mult la Evaluarea Nationala laughing (in momentul de fata)
. Cred ca la varsta asta copiii de 14-15 ani ar trebui sa se gandeasca la scoala, la ce liceu vor intra, sa invete pentru examen etc nu la alte chestii.happy Aaa, si trebuie sa fie atenti la anturaj, ce fel de prieteni isi fac, ca sa nu o ia pe cai gresite

Răspuns utilizator avertizat
| MariaBeatrice a răspuns:

În ziua de azi, puţini din adolescenţii de această vârstă se mai preocupă cu şcola, cre după părerea me e cea mai importntă!
Cele mai mari probleme pentru ei sunt:
- dragostea (în primul rând) laughing
- coşurile
- (fetele) hainele, cosmeticele.

| YesViRginia a răspuns:

Internetul,parintii si lipsa prietenilor.

| UTB650M a răspuns (pentru YesViRginia):

Aici ai mare dreptate, am si eu niste prieteni, cand un ban le dau si lor cate ceva din ce am, chit ca eu nu mai am, dar ei cand au bani ei nu imi da niciodata. Si acasa ii chem ii cinstesc, degeaba, atunci pe moment imi sunt "prieteni", da dupa aia ma injura si ma fac in toate felurile!
DUMNEZEU e MARE si ne VEDE pe tori dupa FAPTELE facute!

| simo102 a răspuns:

Hei! De obicei adoleșcenți se confruntă cu acneea și coșurile.Dar în zilele noastre se confruntă și cu părinți si liceul! Mulțumesc, și ție o primăvară frumoasă

| MargarinaCuMustar a răspuns:

Cosurile laughing, frica de a ramane in anonimitate, refuzurile.

| SkatM4 a răspuns:

Se confrunta, cu boala numita prostie acuta, in faza terminala. In loc sa-si vada de copilarie, isi taie venele pentru iubita/iubitu, care la/a parasit/o.

| Bøøgey a răspuns (pentru SkatM4):

Aha, cred ca era dragut din partea ta sa bagi pe acolo un cuvant ca "majoritatea" sau "unii".

| SkatM4 a răspuns (pentru Bøøgey):

N-am simtit nevoia.

| Bøøgey a răspuns (pentru SkatM4):

Atunci esti un ignorant. Si pe deasupra si imbecil.

| SkatM4 a răspuns (pentru Bøøgey):

Tot ce se poate.

| Duucu a răspuns (pentru Bøøgey):

Astăzi ori ești prea fetiță, ori ești prea dur, iar din ambele iese același rahat.Nimeni nu mai e normal că tuturor li se pare prea mainstream (zic de adolescenți).Nu prea văd vreun motiv să folosească "majoritatea".

| Bøøgey a răspuns (pentru Duucu):

Scuza-ma ca nu-mi place sa fiu bagat in aceeasi oala cu toti facebook-istii retarzi, kiss fm-istii si emo-istii. Si eu sunt adolescent si prefer sa cred ca nu ma regasesc in ceea ce a zis el. Poate-s megaloman, mai stii?

| AlicefromWonderland15 a răspuns:

Pai, unii ca sunt prea grasi/grase, altii se cearta cu parintii, altii fumeaza, se drogheaza, unii se cearta cu prietenii/iubita/iubitul, etc. Chestii de-astea de adolescenti

| miley1004 a răspuns:

Incep sa iasa cosurile, conflicturile cu parintii, lipsa timpului, Internetul, incepi sa te simti mare. Fii atenta caci nu tot ce ti-se pare cool e asa intr-adevar...O primavara placuta. sper sa ma pui ca cel mai bun raspuns)

| swordman a răspuns:

Pai dereglari hormonale care presupun cosuri, acnee, certuri cu parinti si capacitatea

| AleXanDrAaaAAAAaAAAaaLeXaaA a răspuns:

Toti adolescentii in varsta de 14-15 ani se confrunta cu probleme specifice cum ar fi:acneea,cosurile,punctele negre, imposibilitatea de a discuta sincer cu alte persoane(precum parinti, profesori, etc.), multe probleme legate de dragoste.

| ACEofCARDS4 a răspuns:

Examenul,aspectul si dragostea.

Întrebări similare