L-am întrebat pe nenea Goagle sa știu la ce te referi exact ca sa nu greșesc si sa vorbesc de altceva.
Faptul ca memorezi cuvinte în timp ce le auzi tine de memorie, iar sindromul ala se manifesta la cei cu un coeficient de inteligenta sub medie.
Cum am spus, chiar îs deștepți aia de rețin cuvinte din subtitrare în timp ce le aud fiindcă au o memorie dezvoltata și implicit un anumit coeficient de inteligenta mediu sau peste. Chiar și inconștient se întâmplă asta la unii.
Plus ca a vedea filme subtitrate într-o limba străină în timp ce ești atent și la ce spun ăia e una din metodele prin care poți sa o înveți.
Aia de nu rețin ori nu dau importanta acestui lucru ori nu au o memorie bună.
Aia de mai învața cuvinte îs mai câștigați și deștepți decât ăilalți. Se pot lauda ca știu și ei câteva cuvinte străine.
Salut.Personal cred că există o diferenţă.Cei care nu văd filme subtitrate,mai ştiu puţină engleză şi sunt interesaţi,poate să mai recepteze şi alte cuvinte şi sensul lor în conversaţii,în film.
Cât despre cei care văd filme subtitrate,consider că majoritatea nu ştiu engleza şi nici nu se străduiesc să o înveţe, plus de asta le este mai uşor şi mai la îndemână.
În urmare, diferenţa dintre cele două categorii de oameni este faptul că unii mai ştiu ceva engleză, alţii mai puţin, iar alţii deloc.
O seară bună!
Nu în timpul scolii bine poate 5% din primi 2 ani de studiu
Începusem sa citesc o serie de cărți dintre care erau traduse doar 2 din 4 publicate (încă nu era terminata seria la acea vreme- acum vreo 3-4 ani) și am vrut sa o termin. Am descarcat pdf ce, e, ate cărți și am început sa le citesc și ce nu înțelegeam (eram praf la vremea aia) traducem cu dicționarulapoi au urmat altele și altele și chestii subtitrare în engleza (bine ca și acum mai am unele cuvinte pe care nu le știu sa nu crezi ca sunt as). Gramatica am început sa o învăț dintr-o carte pentru bac, dar am renunțat ca era mai greu de învățat la mate decât niște past tense și acum un an am început sa fac din nou exerciții din cartea aia. Fiind structurata pe nivele, n-am învățat decât câteva chestii de baza (cică sunt și exerciții pentru facultate acolo)
Trimite mesaj la administrator daca nu vrei sa plec, voiam sa ajung expert aici dar vad ca nu le pasa asa ca ma duc mai bine
Asta cu expert a fost la inceput ca sa tina useri pe site apoi au anulato,acum numai exista,doar senior atat, personal nu sunt pro ca x sa fie mai mare ca z ca e mai vechi pe site, cred in egalitate, modestie, chesti de astea expert, senior nu le vad rostul nici castigatorul anului, dar daca e ce sa faci https://www.tpu.ro/utilizator/tpu isi va raspunde maine, admini raspund mereu, chiar sunt ok, fata de alte site urii sunt nr1 in Romania
anonim_4396 întreabă:
oldschoolrom întreabă:
Cipi1212 întreabă: