| 8426088 a întrebat:

Care e diferenta intre, scuza-ma" si,, iarta-ma"?

Răspuns Câştigător
| єχcєєℓ a răspuns:

"Scuza-ma"este folosit in mai multe feluri:modul classic de a-ti cere scuze pentru ceva ce ai facut cat si ca o forma de politete, ex:Scuza-ma, poti sa-mi dai sarea?"Este folosita ca o forma de politete deoarece intr-un fel iti cerci scuze acelei persoane pentru ca il deranjezi sa te ajute cu ceva.In cazul de mai sus il deranjezi pentru a-ti da sarea, in tim ce "iarta-ma"expirma o parere de rau cat si dorinta de a fi iertat de persoana respectiva.

16 răspunsuri:
| Zeflemitoarea a răspuns:

De obicei,,, scuză-mă" spui când verşi ceaiul sau chestii nesemnificative.
,, Iartă-mă" spui atunci chiar chiar îţi pare rău de ceva anume.
And stuff like that.

| agent003 a răspuns:

De exemplu scuza-ma poti spune cand calci pe cineva din greseala si iarta-ma poti spune atunci cind ai mintit pe cineva si persoana respectiva a aflat acest lucru

| Ally1999 a răspuns:

Pai... "iarta-ma" iti exprima mai intens sentimentele de regret si se foloseste pentru persoane la care tii cu adevarat, iar "scuza-ma" este o formula folosita mai informal, adresata celor nu chiar asa de apropiati, care poate fi cateodata folosita si sarcastic. Sper ca ti-am putut fi de folos. Eu asa cred.

| Musique a răspuns:

"Scuză-mă" îl folosești pentru lucrurile mai puțin importante, iar "iartă-mă" o spui cu ceva mai multă dragoste.

| TheStory a răspuns:

Nu cred ca vreo diferenta.

| Delicacy a răspuns:

"Scuză-mă" îl foloseşti mai mult din politeţe.
"Iartă-mă" se foloseşte atunci când consideri că ai făcut ceva care a deranjat destul de mult, din punct de vedere emoţional, pe cineva.

Răspuns utilizator avertizat
| CannbalCorpse a răspuns:

Scuza-ma poti sa ii spui si unei persoane necunoscute de care te lovesti din greseala pe strada, dar iarta-ma e ceva mai "frumos" mai delicat etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Delicacy):

Ntt, ntt, ntt! Ma asteptam la ceva mai filozofic de la tine laughing
"Scuza-ma" zici cand iti pare rau de REZULTATUL actiunilor tale, dar nu de MOTIVATIA initiala laughing Pe cand "iarta-ma"... laughing

| Delicacy a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar eu mă aşteptam să-mi reproşezi asta prin intermediul unei poezii sau ceva care să aibă conotaţii sexuale laughing.

| anss23 a răspuns:

"scuza-ma" se foloseste atunci cand te lovesti e cineva pe strada, de exemplu si nu astepti raspunsul acelei persoane, pur si simplu vrei sa arati ca-ti pare rau."Iarta-ma" il folosesti de obicei cu oameni mai apropiati de tine, daca ai gresit cu ceva si vrei iertarea lor.happy

| ionutzul31 a răspuns:

Pe scurt,"iarta-ma" e mai "concentrat"winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Delicacy):

Scuza-ma, te-am deprimat,
Iti scot ochii si-i pacat
Doar stii bine ca te plac
Si tu stii ca-s pui de drac.
...
Iarta-ma, n-am sa mai fac,
Ori scriu versuri, ori doar tac,
Decat sa vorbesc prostii
Mai bine facem copii!
...
Copii dupa poezii
Doar nu te gandesti prostii?!?! big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Forma cuvintelor difera, in rest inseamna cam acelasi lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot aia e pana la urma ca doar intentia conteaza la faza asta.

| hinatakaname a răspuns (pentru anss23):

Cred ca tu te referi la "pardon", dar functioneaza si versiunea ta.
Eu ma gandesc ca scuza-ma se foloseste mai degraba cand incerci sa bagi pe cineva in seama, insa nu il cunosti prea bine (sau pe net, cand nu esti sigur ca-l cunosti bine). "Scuza-ma, tu esti cumva mea colega de clasa? Ce ciudat ca ne intalnim aici, pe TPU!"

Întrebări similare