Asa se intampla cand copii nu sunt lasati sa gandeasca rational si de mici sunt dogmatici, sunt foarte usor de manipulat, prin frica, amenitari, dominare etc
din pacate monstri care creaza astfel de jocurii nu sunt pedepsiti nu si lasati in liberate de alti monstri
Are rost sa stau cu tine la discutii,, ciobane? Frustrarea e mare, te legi de mine asa ca nu ai ce face, nu stau sa-mi pun mintea cu tine, plodule.
Vesnica locomotiva sau Coquina,, dispari rapid oricare esti tu!
Cine rade la urma,, rade mai bine/
Normal ca faci abuz de semne de punctuatie si bwhahauri. Cum altfel sa iesi in evidenta cand esti mai anost decat o colectie de unghii.
Cam suspect tu,, nu cumva esti Coquina pe varianta pseudo-masculina pe contul asta?
Sunt satul de potopul de paranteze/
Dacă încerci să înțelegi logica idiotului nu i-o vei înțelege dacă nu folosești același tip de logică.
Propuneri de abordare a problemei acestui joc in grup:
1. Ne informăm despre persoanele banuite...
2. Avem 2 tipuri de persoane, care promovează jocurile: adolescenții care n-au ce face si vor să își adune cât mai multe like-uri, postând informație despre suicid, si curatorii-persoanele caredefapt stau in spatele acestui joc periculos.
3. Avem 2 tipuri de adolescenți care participa la joc: curiosii, si vulnerabilii. Cu primii e usor deoarece curiosii sunt in stare de a se opri la timp singuri, iar Vulnerabilii trebuiesc opriti. Ei pot posta imagini cu o balena desenata pe miini(prima etapa a jocului) zgariate sau chiar taiate sub forma unei balene si venele taiate, sau alte imagini provocatoare. Pe ei ii luam incet, cu grija. Si ii intrebam cum se simt, si daca au auzit de jocul #SiniiKit si cit de periculos e acesta. Daca stiu ca in spatele jocului sunt poate chiar copiii vecini sau colegi de clasa, care vor sa se simta importanti injosindui. Daca copilul/adolescentul va raspunde, continuati discutia cu el. Mai propuneti citorva persoane sa ii scrie copilului ca acesta sa se poata simti important.
4. Abordati in grup problema cu care va confruntati in convorbire cu copilul si noi incercam sa rezolvam toti impreuna si sa oferim ajutor cu un sfat...
5. Postati in grup linkuri la paginile, si imaginile cu promovarea jocului sau cu cei ce il joaca ca asa va fi mai usor sa identificam ciine sunt persoanele
6. Daca aveti careva propuneri sau intrebari scrieti si noi incercamsa le solutionam impreuna.
7. Impreuna putem fi o forta care va ajuta la salvarea unor vieti.
8.Suntem singuri, dar puternici...
Am gasit un comentariu bun la un articol: "
Criss Costov · Universitatea de Studii Europene din Moldova - USEM
Aceasta este o presiune psihologică. Psihicul preadolescenților este foarte instabil și gingaș. Am și eu o fată de 14 ani, sunt foarte gingași, nesiguri pe ei, aroganți, plini de hormoni și emoții. Jocul este un atac psihologic creat printr-o strategie bine aranjată. De la început le apar prieteni, care aparent îi înțeleg, le vorbesc, îi susâin, apoi începe jocul, care la prima vedere e o misiune interesantă și la urmă e suicidul, însă ei nu vor să se sinucidă, ei înțeleg că este rău, majoritatea tinerilor își dau seama. Aici vine artileria grea și presingul psihologic " Dacă nu te sinucizi, ai de pățit tu, sora ta, fratele tău, mama ta!", dacă nu te sinucizi voi povesti că ai fumat, că ai avut sex, o să arăt o poză unde ești nud, bizar etc, deci pressing puternic. Ei nu judecă ca noi maturii! Copii sunt copii, nimeni nu trebuie învinuit, trebui să fim precauți, trebuie să avem grijă de copii, eu uneori verifivc telefonul fetei, se supără, țipă, plânge, dar este absolut necesar să văd cu cine comunică și ce scrie, ce stare are, de ce suferă, fiindcă ei nu vor să comunice cu părinții ci invers cred că nu sunt înțeleși! Cei de la școală tot trebuie să fie precauți, profesorii obligatoriu au studii și în psihopedagogie, trebuie să depisteze comportament mai puțin normal. Însă societatea noastră atât e indiferentă și știe să judece și să bârfească, decât să începe să rezolve această problemă. Fiți precauți, nu există copii străini!"
Ce mama de bataie merita astia care ameninta,, sa vina fata-n fata sa o zica unuia care e capabil sa se apere!
Schingiuiti merita, nu batuti
Turnare de benzina si apoi flama sa-i cuprinda!
!,,//!
online-ul e cel mai periculos loc din lume! nicaieri nu esti mai lipsit de aparare in fata unuia care ameninta ca iti ia gatul cu baltagul decat pe internet!
!,,//!
Obiceiul ta de a canta in struna oricarei chestii cu tate te face sa spui prostii
Ce vrei? Plimba ursul!
Ai uitat sa te bwhahai
E stilul propriu de ras, ar trebui sa-mi acorzi premiu pentru originalitate,, mai vezi pe cineva sa reactioneze asa?
Tot la originalitate intra si multiplele virgule,, da' ce sa stie alde Syden/
Poate cei care nu se afla in cazul meu si in unul total mai diferit, sunt copiii de 10-15 ani de pe Facebook care vad de toate prostiile si fac si ei ce vad (se tai dupa cum au vazut in unele poze, posteaza statusuri prostesti pe Facebook) pentru a atrage ATENTIE! Dar, doar prostii le dau...
E un joc pe care-l castigi prin sinucidere.
Deci aia care s-au sinucis au castigat.
Cruce, chiar mi-ai captat atentia cu jocul asta, eu chiar nu auzisem de el pana acum. M-am documentat despre el, iar de curand am incercat sa ma "inscriu" in acel joc, iar la 24h dupa inscriere am primit primul meu "task", iar ca raspuns la acel task am spus ca ma *** pe site-ul lor Ca reply, administratorul respectiv care se ocupa de task-ul meu a spus ca daca nu indeplinesc cerinta in maximum 6h o sa fiu omorat, deoarece ei deja au preluat adresa mea, si stiu unde ma aflu. Au trecut alea 6h de mult, si aparent nu am patit nimic, deci ori e doar o pacaleala la nivel psihologic pe care multi o pica, ori le-a fost frica de tiganii din Romania )
Cum ai gadit linkul?
Am cautat de pe telefon blue whale, si cam in jumatate de ora de la cautarea pe google am gasit si site-ul. De pe pc mi se pare ca nu ai acces la site
Faza despre Blue Whale este ca este un joc, nu prea este un joc, mai mult o provocare pentru nebuni.Mai exact niste rusi bolnavi la cap au creat jocul asta si au hostat un site free hosting... tu trebuie sa le ceri lor regulile si daca renunti te vor omori... Deci daca ti-a recomandat un prieten sa joci jocul asta si accepti, apoi le ceri alora regulile, daca nu completezi tot jocul te vor omori chiar ei. Funda?
Nu stiu chiar atat de multe dar din cate am inteles daca intri in jocul asta nu mai poti iesi. Odata ce ai spus ca incepi provocarea primesti un link spre un site prin care iti afla ip-ul deci daca incerci sa renunti esti omorat oricum.Plus la asta te face sa privesti clipuri psihelice sau sa te trezesti la 4 si ceva noaptea ori sa te tai. Sincer din totdeauna Rusia mi s-a parut o tara putin spus dusa cu pluta deci deja nu ma mai mira nimic.
Toate site-urile iti stiu ip-ul si nu afla cine stie ce.
https://whatismyipaddress.com/
Nu inteleg cum naiba administratorul jocului a primit doar un an de inchisoare.Cum sa lasi in libertate un om care a omorat 140 de persoane ma rog nu direct dar prin continut psihologic si care a facut totul pentru ghici ce.....pentru like-uri si subscribe-uri, singur a spus asta in multe interviuri.
Doar un an? Doamne fereste...
Acum ceva timp as fi zis ca japonezii sunt ciudati, dar sunt pistol cu apa pe langa rusi. Adolescentii sunt usor de manipulat si daca le e mai greu sa se integreze, aici isi gasesc "refugiul". Parca ar putea modifica in vreun fel situatia balenelor albastre la nivel global daca isi iau viata...
Nu inteleg un singur lucru in toata provocarea asta... unde naiba sunt parintii? Nu vad taieturile de pe mana odraslelor lor sau nu observa ca se trezesc la 4:20 in fiecare noapte?
Nu stiu... banuiesc ca se ascund bine. Sigur nu dau nici semne ca s-ar fi implicat in porcaria asta, deci cred ca se comporta normal pe parcursul "provocarii"
Macar in România se vorbeste despre asta pe la stiri sau chiar pe retelele de socializare, dar in Moldova absolut nimic. Daca un canal a avut vointa de a da copy-paste la un reportaj de la un post de stiri din România dar nimic mai mult.
Asta e cu dus si intors. Pe de o parte e bine, ca nu le mai da idei nastrusnice unora, dar pe de alta parte, e rau, ca unii au aflat din alte parti si nu pot fi atentionati parintii...
O buna parte din adolescentii din Moldova cunosc l.rusa si folosesc Ok.ru si Vkotakte(site de la care a si inceput nebunia) deci pot gasi rapid surse de informare daca ii mananca curiozitatea.
Asa este, ai dreptate...
Pai cineva (victima) pune niste #-uri pr profilul personal, anumite, pe care nu le mai stiu. Si intra in anumite grupuri. De acolo cineva il contacteaza tot pe Facebook. Ii da niste sarcini, si un site pe care sa intere, iar dupa ce intra pe site, persoana care ii da sarcinile afla unde locuieste etc. Dupa 50 de zile (durata jocului) in care victima a trimis dovezi ca a dus la bun sfarsuit sarcinile (sarcinile fiind ca victima sa se taie, sa se trezeasca la ore nepotrivite etc.), victima se sinucide, in urma amenintarilor, cum ca daca nu o face va fi ucisa sau i se va ucide parintii.
Cam atat am aflat si eu. Doar ca cei din spatele jocului, din cate am inteles, au fost arestati si numeni nu mai este pus in pericol
Scuze pentru exprimarea greu de inteles si pentru alte greseli! Sper ca ii inteles cate ceva din tot ce am scris.
Scopul acestui joc este ca sa te sinucizi pentru balenele albastre care au fost ucise sau care sau sinucis. Adica sa te sacrifici pentru ele. Mai intîi pui hastag cu blue whale apoi oamenii care se ocupa cu asta iti trimit o lista cu ce trebuie sa faci. Adica să.ti tai cu lama mîna si sa te scoli la 4:20 ca sa privesti filme de groaza si ca sa nu vorbesti cu nimeni. Ultima cerinta este ca sa sari de pe acoperis sau sa te spinzuri
Lol numele balena albastra vine de la faptul ca balenele uneori se arunca pe mal si se sinucid.Nu te sacrific pentru ele si ultima cerinta este sa te arunci de la inaltime sau sa te arunci in fata trenului.
Balena albastra e o taxonomie stiintifica. Fix asa se numeste o specie de mamifere.
https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_whale
Nu se poate! dar de unde stii asta?