Spanacul. E prefect cu niște oua ochiuri pe lingă. E mincarea mea preferata. Ce e mai interesant e ca, atunci cand eram mic, ai mei se chinuiau sa ma facă sa măninc spanac, și din cauza asta umpleam bucătăria cu spanac, ca îl scuipam din gura.
Inseamna ca nu te-ai uitat la Popeye Marinarul
Pe atunci eram prea mic, mai tirziu, cand am crescut, și a început sa îmi placa spanacul, mi-a plăcut Popeye.
Gustos spanacul... Odată i-am pregătit tatălui meu o omletă cu spanac și usturoi de o pomenește și acum. Desigur, și o mămăliguță lângă...
Da, cu mămăliguță mai îmi face sotioara mea, și nu am destule degete sa ma ling pe ele!
Cartofi natur, da, cu usturoi, mărar și iaurt grecesc.
AI zis usturoi
Cartofi taranesti, adica si fierti si trasi la tigaie cu mozzarella pe ei si cu smantana, omleta cu branza si cu ceapa, astea asa mai 'vegetariene', dar alea preferate unde contin si carne sunt: fast food-ul (burgeri, kebab, shaorma, pizza), sarmale, mici, carnati, ceafa, pulpe, nu mai continui ca salivez pe aici si mi se face foame.
Nu prea îmi place orezul.
Aaa pai stai asa, aici iti dadeam tie idei de mancare, de post?
Credeam ca este vorba de noi.
Cum sa nu iti placa orezul? Merge cu orice.
Este vorba despre toți...dar da, voiam și niște idei. Uite că nu prea îmi place orezul...parcă nu are nimic special.
O tarta cu legume, din aluat fraged.
Peste aluat, un pat de legume usor calite, taiate marunt, rondele, etc: ciuperci champignons, ardei capia rosu, masline verzi, ceapa verde, ceapa alba, felii de rosii (rosiile nu le calesc, le pun deodata cu branza),...
Deasupra rup niste bucatele de branza sfaramicioasa (Hirtenkase - seamana cu branza telemea, dar e sfaramicioasa, mai ales ca obisnuiesc sa o tin cateva zile la frigider, scotand-o din putina saramura cu care vine)
https://www.konsum-leipzig.de/......wllUD5.png
Condimente (mai deosebite) folosite pentru legume: rozmarin si oregano (am cumparat cate 2 ghivece si le-am plantat in gradina),
busuioc si putin curry.
Lasă că te iubește Dumnezeu...
Reteta mea preferata de post este falafelul invelit in lipie.
Daca ai un mixer, pui in el o ceapa taiata in patru, patrunjel taiat marunt si naut lasat la inmuiat peste noapte in apa, scurs si condimente, preferabil si susan.
Le amesteci cu aparatul si o sa iti iasa o pasta din care faci chitele si le prajesti in tigaie pe fiecare parte cateva minute.
Iei o lipie, o incalzesti in tigaie putin.
Pui in ea falafelul, rosii taiate cubulete, cartofi prajiti, castraveciori murati si sosuri(ketchup sau mustar dulce).
Il invelesti si il servesti alaturi de o salata, fie ea verde, fie de cruditati si poate un pahar de suc de portocale.
Pofta buna!
Sună interesant..nu am mâncat niciodată năut.
Falafelul e foarte bun.Este un preparat originar din Egipt, o alternativa gustoasa si sanatoasa pentru cei ce vor sa reduca consumul de carne.
De acord cu tine.Nu exista leguma sa nu-mi placa.Sunt foarte bune.
E buna, dar cea mai buna e cea cu ciolan.
Dacă te aude Dana Budeanu...
De vanilie cu stafide?
Salata de vinete e foarte bună. Imi place foarte mult.
Mai ales când le faci la grătar vinetele și pui pe ele ulei ăla de masline și apoi pui ceapă pe grătar și niște pâine prăjită și un pahar cu Pepsi rece ca gheață salivez )))))
Suna a fi delicios!
Buuun.
Daaa
Este delicios încerca dacă vrei
O ador dacă mai e peste ea și nițică smintina.
Salată de fasole:fasole fiartă, ceapă crudă tăiată mărunt, piper, ulei, oțet.
E greu sa te hotărăști, mâncarea fara carne e mult mai buna, pentru că ai multe opțiuni de preparare, nelimitate chiar, spre deosebire de carne fasolea e buna, mai ales daca nu vrei sa stea șefu pe langa tine, bagi o fasole moare și sconcsul
LollySab23 întreabă:
Anonymus101 întreabă: