Reteta mea preferata de post este falafelul invelit in lipie.
Daca ai un mixer, pui in el o ceapa taiata in patru, patrunjel taiat marunt si naut lasat la inmuiat peste noapte in apa, scurs si condimente, preferabil si susan.
Le amesteci cu aparatul si o sa iti iasa o pasta din care faci chitele si le prajesti in tigaie pe fiecare parte cateva minute.
Iei o lipie, o incalzesti in tigaie putin.
Pui in ea falafelul, rosii taiate cubulete, cartofi prajiti, castraveciori murati si sosuri(ketchup sau mustar dulce).
Il invelesti si il servesti alaturi de o salata, fie ea verde, fie de cruditati si poate un pahar de suc de portocale.
Pofta buna!
Mâncarea mea preferată este orce fast food.
Dar daca e sa ne gandim la fara carne conopidă sub orce formă, pastele cu ciuperci, salată orientală habar nu am ca rar mănânc fara carne.
Spanacul. E prefect cu niște oua ochiuri pe lingă. E mincarea mea preferata. Ce e mai interesant e ca, atunci cand eram mic, ai mei se chinuiau sa ma facă sa măninc spanac, și din cauza asta umpleam bucătăria cu spanac, ca îl scuipam din gura.
Cartofi taranesti, adica si fierti si trasi la tigaie cu mozzarella pe ei si cu smantana, omleta cu branza si cu ceapa, astea asa mai 'vegetariene', dar alea preferate unde contin si carne sunt: fast food-ul (burgeri, kebab, shaorma, pizza), sarmale, mici, carnati, ceafa, pulpe, nu mai continui ca salivez pe aici si mi se face foame.
Salata de vinete e foarte bună. Imi place foarte mult.
Salată de fasole:fasole fiartă, ceapă crudă tăiată mărunt, piper, ulei, oțet.
Mai ales când le faci la grătar vinetele și pui pe ele ulei ăla de masline și apoi pui ceapă pe grătar și niște pâine prăjită și un pahar cu Pepsi rece ca gheață salivez )))))
E greu sa te hotărăști, mâncarea fara carne e mult mai buna, pentru că ai multe opțiuni de preparare, nelimitate chiar, spre deosebire de carne fasolea e buna, mai ales daca nu vrei sa stea șefu pe langa tine, bagi o fasole moare și sconcsul
Pe atunci eram prea mic, mai tirziu, cand am crescut, și a început sa îmi placa spanacul, mi-a plăcut Popeye.
O ador dacă mai e peste ea și nițică smintina.
LollySab23 întreabă:
Anonymus101 întreabă: