Buna din nou, draga Florentina, si ma bucur ca iti amintetsi cu drag de mine!
Ahh, "Vrajitorul din Oz", daaa, o alta carte faina a copilariei mele. Am descoperit-o prin clasa a II-a, cand am gasit in manual un fragment de cam o pagina ce descria intalnirea Dorothei cu leul lipsit de curaj, sun fragment ce mi s-a parut atat d einteresant si totodata amuzant, incat am dorit sa citesc toata cartea, pe care mama mi-a si cumparat-o (cu ilustratii!), chiar in aceeasi zi.
Tot pe atunci, am mai citit cu placere si "Cheita de aur"/Buretino" (Alexei Tolstoi) si "Alice in tara minunilor" (Lewis Carroll), toate povewsti de aur ale unei varste.
Iar dintre basmele de scurta intindere, m-a impresipnat puternic si "Fetiota cu chibrituri" si am plans, acasa la lectura ei si in clasa, la discutia pe text, atat de mult cat mai plansesem doar l; a cateva schite ale lui Emil Garleanu ("Grivei", "Caprioara") din voluul "Din lumea celor care nu cuvanta".
Fascinante mi s-au parut si poeziile despre animalute ale Elenei Farrago ("Catellusul schiop" am si recitat-o la serbarea de vara, in clasa a II-a), Rapsodiile de toamna/primavara ale lui George Topirceanu, dar mai ales "Dumbrava minunata", a lui Sadoveanu (am vazut si ecranizarea ei si atunci, dar si acum vreo doi ani si de fiecare data am ramas placut impresionata.
Eu si cei 13 anisori ai mei...Pai,sa vedem.Am 2:
Colt Alb si Phoenix, le ador x1000000
Doar 13 anisori, ai? Ce as mai vrea si eu sa fiu copil.
Cine stie, cunoaste. Nu e nevoie de mai multe detalii!
Orice om ''cuminte'' are momente de nebunie. Omul e imprevizibil!
Normal ca am, nu ti-am mai zis ca eu imi calculez din inainte ceea ce reformulez?
Am uitat, bai! Inteligentule. Ce faci? Ce planuri ai pentru weekend?
Sa ma plimb, sa ies p-afara, sa ma uit la meci, sa ma distrez. Nu prea multe, ma plictisesc eu odata si odata. Dar tu?
Sa mananc placinte, sa beau o bere. Sa ma uit la film, sa ies cu iubitul si sa ma joc cu Leon.
Da. Pe cainele meu il cheama Leon. Si pe iub, Cristian.
O bere in weekend, eu zic ca am voie, nu? Imi dati voie, domnule?
Salut!
Frumoasa intrebare!
Pe la gradinita, mi-au placut mult "Cenusareasa" si "Alba-ca-Zapada". Si "Lassie se intoarce acasa" (Eric Knight).
Apoi, m-am indragostit de "Amintiri din copilarie"si am recitit aceasta carte de vreo trei ori, la rand. Au urmat "Heidi, fetita muntilor" (Johanna Spiry), "Cuore, inima de copil" (Edmondo de Amicis), "Fram, ursul polar" (Cezar Petrescu) si "Colt-Alb" (Jack London). Nu peste mult timp, am descoperit "Urciorul de aur", al lui E.T.A.Hoffmann, cel care a ramas basmul meu de suflet, pe care l-am recitit si cu ochi de adolescent, si cu ochi de adult, si cu ochi de filolog si am gasit mereu in el atata frumusete, fascinatie si romantism. Prin clasa a IV-a, m-am indragostit iremediabil de "Legendele Olimpului" (Al. Mitru), de "Grizzly, stapanul muntilor" (James Oliver-Curwood) si de ciclul "Ciresarii" (Constantin Chirita).
Cartile si povestile copilariei sunt minunate, le poti reciti oricand, la orice varsta, cu emotie, placere si bucurie, descoperind noi si noi sensuri ale acestora.
Te jignesc prin ce fapt anume? Era doar o gluma, nici intr-un caz o jignire!
Multumesc!
Si mie imi placea Alba ca Zapada si Cenusareasa. Tin minte ca aveam si cartile cu aceste povesti.
Si Vrajitorul din Oz, la fel mi-a placut. Am cartea!
Va salut cu drag, doamna profesoara!
Stiu ca era o gluma. Oricine in weekend savureaza un pahar cu bere! Am vrut doar sa vad cum reactionezi!