Buna din nou, draga Florentina, si ma bucur ca iti amintetsi cu drag de mine!
Ahh, "Vrajitorul din Oz", daaa, o alta carte faina a copilariei mele. Am descoperit-o prin clasa a II-a, cand am gasit in manual un fragment de cam o pagina ce descria intalnirea Dorothei cu leul lipsit de curaj, sun fragment ce mi s-a parut atat d einteresant si totodata amuzant, incat am dorit sa citesc toata cartea, pe care mama mi-a si cumparat-o (cu ilustratii!), chiar in aceeasi zi.
Tot pe atunci, am mai citit cu placere si "Cheita de aur"/Buretino" (Alexei Tolstoi) si "Alice in tara minunilor" (Lewis Carroll), toate povewsti de aur ale unei varste.
Iar dintre basmele de scurta intindere, m-a impresipnat puternic si "Fetiota cu chibrituri" si am plans, acasa la lectura ei si in clasa, la discutia pe text, atat de mult cat mai plansesem doar l; a cateva schite ale lui Emil Garleanu ("Grivei", "Caprioara") din voluul "Din lumea celor care nu cuvanta".
Fascinante mi s-au parut si poeziile despre animalute ale Elenei Farrago ("Catellusul schiop" am si recitat-o la serbarea de vara, in clasa a II-a), Rapsodiile de toamna/primavara ale lui George Topirceanu, dar mai ales "Dumbrava minunata", a lui Sadoveanu (am vazut si ecranizarea ei si atunci, dar si acum vreo doi ani si de fiecare data am ramas placut impresionata.
Da, nu se compara nimic cu povestea spusa din gura bunicului, cu glasul lui dulce, apasat si duios. Pacat ca eu nu am avut parte de asa ceva...
Alice din Tara Minunilor. Palarierul Nebun imi aduce aminte de mine intr-un fel ...
"Esti nebun. Intr-o doaga. Dus cu capul. Dar sa-ti spun un secret : cei mai buni oameni sunt toti asa. "
- Palarierul Nebun a.k.a. sufletul meu pereche
Cand eram mic, nu suportam literatura romana.Nici acum nu o suport.
Dar citeam altele, cred ca Colt Alb mi-a placut cel mai mult.
Si chiar daca e film, imi mai placea si Shrek foarte mult.
Toata copilaria mea a insemnat Sherk de fapt
Ah Shrek, mi-ai adus aminte. Prima data l-am vazut pe dvd. A fost frumos!
Mersi,cred! Era frumos sa visez ca nu o sa poti imbatrani, mnah.
mODIN întreabă: