Molarii de minte sunt consideraţi inutili de tot mai mulţi specialişti, ba chiar pe cale de disparţie. Dispariţia lor nu ar avea, însă, nicio consecinţă asupra organismului, susţin stomatologii.
Ultimii apăruţi, molarii de minte sau, popular, măselele de minte, ajung să facă mai mult rău decât bine organismului. Ba mai mult, sunt consideraţi în literatura de specialitate ca "reces evolutiv", specialiştii afirmând că în timp, odată cu evoluţia speciei umane, vor dispărea pentru că nu au niciun rol sau prea puţin în masticaţie.
Un stomatolog mi-a zis ca datorita mancarii procesate mai moi decat "radacinile" din antichitate omul nu-si mai foloseste maselele de minte.
Rolul lor este de a mesteca mancare, insa aceasta functie este diminuata, fiind considerat rudiment.
Acum multi ani in urma, stramosii nostri aveau gura mai lunga, un fel de bot. Cu timpul gura a devenit mai scurta, insa dintii nu pot sa dispara asa pur si simplu, de aceea oamenii au probleme de dantura destul de dese, printre care si aceasta masea care mai apare la unii oameni, dar care nu are loc, sau eruptia ei deranjeaza mult. Treaba cu radaciniile are si ea oarecum un sambure de adevar, dieta in trecut avea si chesti mai fibroase, desi n-au nici o treaba mancarurile "procesate".
Narctq întreabă: