Sunt fluent. Da, mă descurc să port o conversație în engleză. Știu și diverse expresii, nu doar un limbaj rigid.
Da, sunt fluent. Stiu expresii, si forme literare. Am ajuns la un punct in care pana si propriile mele ganduri sunt in engleza, pentru ca ma exprim mai usor in limba respectiva.
Jumi-juma.
Pot, dar mai mult prins scris. Din cauza accentului de englez nu prea pot sa-mi dau seama ce vrea sa zica. Cand ma uit la filme abia daca pot sa traduc ceva si cand ma uit la subtitrare, stiam de fapt cum se traduce. A da. si sa nu uit daca vorbeste si foarte rapid. Deci nu, nu prea as fi in stare.
Mă descurc bine. Am Cambridge. Mi-e mai ușor să și gândesc în engleză decat in romana.
Eu nu prea ma descurc, dar invat cu sarguinta si ma uit numai la filme americanesti.
Ma ajuta mult romgleza folosita pe TPU, chiar daca nu o utilizez, din ratiuni practice si estetice; n-ar intelege-o nimeni, si e urata ca dracu.
Vad ca unii dintre colegi afirma ca au ajuns la stadiul in care gandesc in engleza, observ pe TPU tot felul de insi care la cinci cuvinte in romana, completeaza cu inca trei in engleza, etc.
Inteleg, asa e pentru ei "cool".
Ce nu inteleg, este cum basca lui Franklin nu realizeaza (macar "ganditorii" in engleza) ca romgleza suna pentru un englez/american, la fel de cumplit cum se aude pentru un roman, "hindgleza" vorbita de indieni (trei cuvinte in hindi, doua in engleza).
Ce sa mai... E perfect sa fracturam o propozitie in cinci cuvinte romanesti si trei-patru in engleza, e "cool", si da si bine la gagicile cu 3 neurons.
Cat de mult credeti ca stiti limba engleza?
inteleg absolut totul filme, documentare, tot ce in engleza, o inteleg ca pe limba nativa, din pacate nu o vorbesc asa ca nu pot sa vorbesc dar de raspuns stiu
Da consider ca m as descurca. Vorbesc engleza destul de bine ca sa pot purta o conversatie spontana.