Acționezi asupra lucrurilor care te nemulțumesc,nu te resemnezi ci actionzi până reușești chiar daca poate dura o perioada destul de îndelungată până la bifarea sa.
Nu sunt deloc multumit nici financiar nici pe plan amoros,pe nici un plan,sunt foarte multe de schimbat la mine,dar când o să scap definitiv de un viciu pe care l-am expus aici cu jocurile de noroc abia atunci pot face unele modificări. Viața noastră pare că e pecetluită din cauza insucceselor de-a lungul vieții,dar adevărul este că nici noi nu prea ne strofocam sa schimbam ceva,să ieșim din zona de confort,vrem ca rezultatele sa se producă cum bați din degete dar e nevoie de timp și răbdare să ne schimbăm stilul de viață,de gândire,mentalitatea,și multe altele,chestia de baza este sa nu gandim excesiv și să acționăm fara a ne preocupa prea mult de urmări,fie ele negative,ne ridicăm, continuam și lultam in continuare chiar daca totul pare sumbru și de neschimbat, noi de multe ori o facem sa fie așa datorita gândirii și a autosabotarii, nici nu mai știm cât de capabili suntem și ce potential avem, tot ceea ce facem este sa ne punem singuri bete in roti.
Daca mai scapi, că dacă te duci tardiv la medic sunt șanse mari să trăiești cu ea până închizi ochii, nu mai că nu mai îți distruge viața socială, dar tot e deranjanta, sau pot fi și depresii care să fie ireversibile și complet rezistente la tratamente in care nu mai ai nici capacitate de munca.
De ce mi ai dat amuzant? eu eram pe tratament de anexitate si depresie si tot aveam acele chestii, e clar ca nu se asocieaza
Pai și eu ce am spus? Că le ai dar nu sunt permanente ca in ADHD,doar in anumite intervaluri de timp și rarisime,depinde. Eu am avut probleme și încă am dar eu am jucat la jocuri de noroc și am pierdut multi bani,asta m-am afectat,a venit la pachet și cu amețeli puternice de vad că nu mai trec. Le poți avea de la anxietate sau de la tratament dar nu sunt de speriat,este important sa fii conștient de gândurile tale fictive și iraționale,să distingi realitatea de anxietate și să înțelegi mecanismele bolii in așa fel sa nu te mai afecteze și să o gestionezi mai bine în situații critice, incomode.
Nu am zis că se asociază, am zis că se regăsesc și în anxietate, de asta susțin că anxietate imita foarte multi boli, nu neapărat psihice și neurologice.
Atunci,numai Dumnezeu te mai poate salva, că medicii nu prea sunt in stare, am testat eu pe barba mea ogramada de tratamente și nu te vindeca daca anxietatea este cronica. De obicei așa ramai până se schimba chimia creierului ( facă se mai schimba) de regulă lasa sechele o anxietate gravă și dacă e vindecata.
Încearcă să dormi mai devreme,la ore fixe,să mănânci mai sănătos,sa nu te mai stresezi asupra calității vieții pr care o ai,sa ai o viață mai chill cu gândurile și preocupările excesive despre viața ta sociala. Asculta muzica pozitivă,fa meditații,nu te certa cu nimeni,fii bine cu tine însuți,acepta-te așa cum ești,lucra la tine,la fizicul tau,acesta metoda îți va creste moralul și confidenta pe termen mai lung daca bifezi la aspectul fizic,fa ceva să arăți mai bine,sa slăbești,și atunci sănătatea mentală îți va fi recunoscătoare,te vei simți mai implinit,vei avea mai multa încredere în tine,urmează un scop,poate ar fi timpul să îți urmezi instinctul și să aladi dulciuri la o parte că favorizează anxietatea și nici nu o sa slăbești,când te vei uita in oglinda și vei vedea că nu mai ai burta,gușă,fălci,că ești alt om, viața o vei trata mult mai serios, și o vei vedea cu alți ochi, și depresia se va diminua, că îți va da un boost de încredere, siguranță și motivație sa lupți in continuare cu ce te confrunți.
Am nevoie de un stabilizator de dopamina in creier atat, am vorbit cu persoane care au, au luat tratament si sunt bine, in creier e o uzina chimicala, nu trebuie interventi divine
Depresia e o lipsa de serotina in creier, daca tratamentul iti mentine serotina la cote normale esti vindecat sa spun asa
Daca vezi că nu ești bine schimbi tratamentul,nu prea e normal să ai stări de astea permanente,e grav chiar. Eu am trecut prin iad,am pierdut multi bani la păcănele și am probleme serioase cu insomnia de multi ani,mi greu sa cred că voi mai fi ca înainte dar nu îmi pierd speranța,mai sunt si alții medici care prescriu tratamente,am ce alege,mai sunt tretamente. Am luat și eu,și mi se promitea multe de către medici,restabilitatori de serotonina,de dopamina,de my Balls in realitate nu ajutau cu nimic,timp pierdut și zeci de milioane dați de pomană,nu au restabilit nici o chimie sau deficit,vorbe aruncate în vânt de medici,abureli,e mai complex decât îți imaginezi,nu e așa ușor cum crezi tu,și nu e bine sa compari succesul subiectul al altora și tratamentele lor cu cazul tau,fiecare caz și anxietate este aparte și diferențiată de multe aspecte ce au dus la declanșarea ei. La mediatorii chimici acolo este problema,bolile astea nu se vindeca așa ușor cum crezi tu sau cum ți-ar plăcea să crezi tu și să te minți singur,au o complexitate foarte mare și nu e neapărat vb de dezechilibre,ci de modul de gândire,tiparul gândirii,tiparul anxios pe care ți l-ai creat în ani de zile,de aia psihoterapia e o unealta sa tratezi în paralel pe lângă medicamentatie, problemele pot fi in subconștient bine înrădăcinate, e mult de lucrat, poate dura și ani grei, așa mi s-a spus și mie. Când te duci tardiv la medic, culegi roadele.
Depresia are o complexitate vasta care ii depasesc și pe psihiatrii,și pe psihologi,psihoterapeuti și oameni de știință și nu glumesc,este imposibil sa ii înțelegi mecanismele,daca er așa cum spui tu nu se mai sinucidea nimeni care a trecut pe la psihiatrii,nu mai era nimeni bolnavi de depresie și să nu poată munci,sa se izoleze complet de societate,din păcate realitate este alta, și ar fi timpul sa nu mai crezi in cai verzi pe pereți. Are o varietate de cauze nu doar deficit de serotonina, nu stau sa le enumăr, daca simți că nu te ajuta tratamentul mergi la un psihoterapeut, dar fa-o cat timp încă mai poți face cate ceva, că la 40-45 de ani îți va fi imposibil sa mai schimbi ceva. Nici un tratament de pe lumea asta nu poate vindeca o boala psihica cronica,medicii te mint,dar o sa vezi pe pielea ta nu trebuie sa mă crezi pe mine. Tratament degeaba iei daca suferi de exemplu că nu ai iubita sau prieteni,sau nu te distrezi că alții,nu ai bani,nu ești fericit din x motiv,tratamentul nu vindeca cauza doar efectul,cine susține altfel e susceptibil de schizofrenie sau psihoza,cauza tu singur cu ajutorul psihologului sau al tau o poți elimina,nu cu pastile. Nu le mai lua și o sa vezi că te rup,nu trebuie sa mă crezi testează sa vezi,nu le mai lua un timp deloc și o sa vezi că nici din casă nu mai poți să ieși,că te rupe anxietatea. Depresia acolo trebuie la cauza sa o identifici,daca ai depresie că nu ai iubita îți faci iubita,daca ai depresie că nu îți place cum arăți apai lucri la aspectul fizic,daca ai depresie că ești sarac lucri,îți cauți un job bine platit,cauza niciodată nu o sa o înlăture niste pastile,ele sunt doar calmante atâta tot,nu produc miracole daca tu nu îți schimbi viața,că până la urmă depresia ai făcut-o în ani de insatisfacție,pierdere a speranței,dezamagiri,traume,decepții,decese și lista e interminabilă,cu pastile nu poți să îți repari viața când toată viața ta a fost un haos.
Renunți la dulciuri,mănânci mai puțin,te ambitionezi,mergi la sala,mănânci sănătos nu trisezi cu dulciuri și o sa vezi că o să tragă și fetele la tine,viața se va schimba,dar trebuie sa fii foarte disciplinat si serios,și să îți schimbi stilul vieții,modul de gândire,tu ai multe probleme te știu ca user de aia îmi permit să îți scriu toate astea,ia-le ca pe un sfat daca ești deștept. Eu am făcut o luna foamea că am pierdut la jocuri și de atunci nu prea mai mă interesează mâncarea,eu eram obsedat de mâncare, aveam gușă arătam a hipopotan. Găsește-ti un scop în viață, un hobby, o pasiune, fa ceva să te distrezi, sa nu faci aceleași chestii zilnic și scapi de astea dar cu greu nu așa peste noapte
Sa nu mai amanam chestii care ne fac sa ne simtim vii.
Sa ne urmam visele, oricat de greu de realizat par si oricat de departe sunt de prezent.
Depresia vine din regrete si odata cu inaintarea in varsta, se inmultesc regretele sau dezamagirile si devin din ce in ce mai intense starile astea si te simti tot mai neputincios.
In proportie de 85 la suta sunt multumit de mine.Dar mai am mici lucruri la care trebuie sa mai lucrez.
Nemultumirea apare atunci cand nu faci ce iti place in viata si esti blocat intr-o situatie in care nu iti poti dezvolta potentialul.
De asta e bine sa constientizezi ce abilitati si ce talent ai ca sa faci ceva in viata care sa ti se potriveasca abilitatilor tale.
Cand esti nemultumit e bine sa te intrebi de ce esti nemultumit si ce te-ar face mai fericit.Si trebuie sa actionezi imediat si sa nu te complaci in frustrare si neputinta.
moniiq întreabă:
nyoentox2002 întreabă: