| AvalohAlyn a întrebat:

Cat poate omul sa stea fara sa doarma? Nu e ciudat ca dormim foarte mult in viata, practic nefacand nimic?
Voi dormiti mult? Cat dormiti?

Răspuns Câştigător
| Aberdeen a răspuns:

M-am gândit chiar serios la asta, odată. Și am ajuns la concluzia că dormitul 8 ore zilnic, nu e o pierdere, ci un mare câștig pentru sănătatea mea. Cred că știi că pe timpul nopții corpul și mai ales mintea/subconștientul se regenerează. Cum ne-am mai putea bucura de viață dacă nu ne-am simți bine, odihniți, sănătoși? Până și faptul că visăm, ne ajută extrem de mult creierul.
Sunt persoane care au experimentat „nesomnul" pe propria piele. Uite, citisem de mai demult articolul ăsta, pe un blog, dă-i scroll și vezi:

http://controlul-viselor.blogspot.ro/......iment.html

13 răspunsuri:
| SergiuBoss11 a răspuns:

10 ore...

| R0R0 a răspuns:

Eu daca nu dorm cel putin 6 ore/noapte, urmatoarea zi casc intr-una, nu sunt atenta. Sunt moarta de oboseala(mai pe scurt).
Ei bine, Eliade reusea sa doarma 2 ore/noapte.Deci daca vrei poti.

| Drimmero a răspuns:

Daca nu dormi 7 zile, parca, corpul intra intr-o criza si esti gata, mori. Indicat este sa dormi 8 ore pe noapte, cam atat dorm si eu.

| Florentina9210 a răspuns:

7-8 ore pe noapte e normal sa dormi. O data am dormit si 4. M-am simtit la fel de odihnita.

| Aberdeen a răspuns (pentru R0R0):

Mircea Eliade era un maniac în domeniul său de activitate... scriitorul meu preferat, îl iubesc enorm, dar chiar și el recunoștea asta. A și sugerat câteva lucruri pe acest subiect în câteva scrieri ficționale pe care le-a public, mai cu seamă în „Proza fantastică"...

| R0R0 a răspuns (pentru Aberdeen):

Eu chiar acum ii citesc Memoriile si raman fascinata de cate a trait la viata lui.

| Aberdeen a răspuns (pentru R0R0):

Știuu, e super super, îl ador! :3

| R0R0 a răspuns (pentru Aberdeen):

Nu pot sa zic ca e favoritul meu.
De cele mai multe ori, e greu sa il intelegi.
Dar ii apreciez inteligenta, puterea de a se stapani, controla.

| Fatamuntilor a răspuns:

Pentru un adult sunt necesare cel putin 6 -7 de ore de somn, de preferat noapea!
In timpul somnului organismul se reface, asa somnul este necesar!
In cea ma priveste imi sunt necesare 6 -7 ore de somn pentru a ma simti odihnita. Daca se intampla sa dorm mai putin de atat, imi trebuie doua zile sa ma refac1

| Cameliapantiru a răspuns:

Eu dorm, in general, de la 11.30-12.00 pana la 7.30 dimineata (deci vreo 8 ore) si ma simt mereu odihnita, active si energica.

| AirănMeidăn a răspuns:

Uite aici
https://www.youtube.com/watch?v=qPoZVQvsbW0
din proprie experienta, eu am stat vreooo, 60 de ore? cam asa.
cica poti muri la mai mult de 3 zile, a fost un caz daca te uiti la video
sunt destui totusi care stau treji zile pentru a avea halucinatii deci depinde de fiecare

| AirănMeidăn a răspuns (pentru AirănMeidăn):

A da
dorm asa: duminica spre luni nu dorm nimic de cateva luni fiindca nu pot
in timpul saptamanii 3-4-5ore
in weekend 12+

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Eu as vrea sa nu dorm. Simt ca trece viata laughing