Atata vreme cat coruptia si spagile primeaza in loc de legi respectate si bun simt, vor continua sa angajeze educatori, invatatori si profesori, care nu au nici pregatirea profesionala, sa poate lucra cu copii in unitatile de invatamant.
O alta problema este educatia facuta de parinti, acasa, care nu se mai face demult, fiindca parintii nu mai au nici ei carte si educatie, ca tare isi cresc copii pe strada, la cluburi si baruri sau pe strazi, lanadu-i nesupravegheati pana la miezul noptii.
Daunazi vazusem un video cu un youtuber care lua interviu pe strada la adolescenti de 14-15-16 ani, intrebandu-i ce incaltaminte poarta si daca sunt originali sau fake.
A doua intrebare era, ce ar face ei daca ar constata ca adidasii cumparati de parinti, sunt fake?
Unul din copii a raspuns fara sa gandeasca "i-as trage in cap cu ei!"
Este evidnet ca acel copil a fost crescut de niste parinti idioti, comportamentul lui vorbind clar ca este un copil fara capatai, care va ajunge un taraie brau, intertinut de parinti, pana mor aia, dupa care ajunge vreun alcoolic prin santuri, neputandu-ne baza pe generatia asta, sa construiasca viitorul Romaniei.
În primul rând, aș introduce în școli o materie sau un program special dedicat parentingului pentru a promova sănătatea și bunăstarea emoțională a copiilor, pentru a preveni abuzurile și pentru a îmbunătăți abilitățile parentale ale generațiilor viitoare.
În acest fel, generațiile viitoare care vor deveni părinți sau profesori vor avea o altă mentalitate decât cea promovată de generațiile anterioare, pentru că vor fi mai conștiente de aceste abuzuri dăunătoare pentru copii.
În al doilea rând, aș face posibilă monitorizarea tuturor centrelor și instituțiilor de învățământ pentru a identifica orice comportament inadecvat din partea profesorilor față de elevi și viceversa și pentru a-l sancționa conform legii.
Și nu în ultimul rând despre abuzul copiilor de către părinți, despre care mi-aș dori să existe mai multă dorință de a raporta astfel de cazuri, de a fi vizat de autoritățile statului și de a fi pedepsit conform legislației în vigoare.
Uneori daca iei atitudine ajungi in arest daca intelegeti la ce anume ma refer
unui vecin beat si certaret ce ii faci, il bati? in fiecare zi? il ucizi? cum scapi de el? il poti schimba?
chiar daca sunt un om care ia atitudine in viata reala, uneori este mai mult decat dificil sa iei atitudine si sa o faci si legal!
nici macar cei pe care eu ii blamez pentru problemele tarii noastre, adica parlamentarii, nu pot interveni in toate cazurile, cum ar putea ei sa stopeze proasta educatie a elevilor care dau bullying altor elevi? cum ar putea parlamentarii si legea sa schimbe caracterul prost al unor educatoare, profesoare, oameni din sistemul de invatamant?
Nu mi se pare cinstit sa spui ca suntem indiferenti legat de abuzurile asupra copiilor pentru ca la un centru PRIVAT a avut loc asa ceva. Pur si simplu, exista firme care ofera servicii foarte proaste, iar astea dau faliment sau, cum probabil se va intampla cu acesta, urmeaza sa fie cercetate penal.
De asemenea, cum propui sa se remedieze asta? Mai ales ca multi din noi avem definitii foarte diferite la ce inseamna "abuz" si cum se poate rezolva problema acestuia. Mie, de exemplu, mi se pare teribil de abuziv sa i se dea unui copil orice fel de tratament pentru afectiuni mentale de tipul ADHD, dar chestia asta nu doar ca se practica, dar e chiar la moda prin alte parti. Unora li se pare abuziv sa nu inveti copiii sa se roage sau sa nu-i duci la biserica. In orice caz, nu cred ca un incident izolat de genul acesta, mai ales la un centru privat, ar necesita vreo schimbare la nivelul intregii tari.
Nimeni2002 întreabă:
led24 întreabă:
BravoGiony întreabă: